Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
75
27%
Thioco
207
73%

Liczba głosów: 282

ODPOWIEDZ
  • 1262 / 204 / 0
@ledzeppelin2 czaję, dzięki za odpowiedź. koda czy tram na mnie nie działają i tak więc siłą rzeczy myślę o mocniejszych opioidach. W tej chwili nie mam do takich dostępu także bardziej teoretycznie se rozważam kwestię;)

Swoją drogą U i butyr-fenta robiłem z nieokreślonymi ale dużymi ilościami RC benzo, czasem zastanawiam się czy żyłbym teraz gdyby nie końskie dawki stymulantów. A tak najgorsze czego doświadczyłem to okropne strucie i rzyganie na zielono, raczej mały pikuś przy zgonie.
  • 55 / 5 / 0
wczorajPtaszyna pisze:
14 marca 2025Swiezzy pisze:
@ledzeppelin2

140tab Thioco + z 10 pregabaliny 150mg = lacznie 150tab i 1x alpra
My new record
Nie no bez urazy, ale ciężko mi w to uwierzyć, że takie coś jest możliwe. To by słonia chyba poskładało. No, a jaka Twoja waga tak w ogóle?

Czyli jest jeszcze pole do zwiększania dawki %-D
Jest mozliwe. Jak rozlozy sobie te 140tab na 2x. Z jego poprzedniego postu rozumiem, ze rozklada te 140tab w czasie, a nie naraz. Naraz tyle wrzucic to bylaby dla mnei czysta glupota. No, ale nadal tyle tabletek to huh
  • 1211 / 456 / 0
Niewiarygodne. Mi się najwięcej na raz zdarzyło wrzucić 48, jak kiedyś byłem w ciągu. Ale już przy 42 efekty strucia sporo przewyższają haj, także naprawdę wątpię, żeby ktoś wrzucał takie ilości, o jakich tu było pisane. Być może 140 tabletek by nie zabiło, ale dyskomfort byłby kosmiczny. Jeśli to się zdarzyło to nic tylko pozazdrościć stalowych bebechów i współczuć kosmicznej głupoty.
  • 2064 / 605 / 0
Pamiętam jaki szok wywołała tu dyskusja o rozgryzaniu, mi to pozwoliło pożegnać się z jedną ósemką ;) no i smak jest nie do zapomnienia. Zdecydowanie lepiej rozdupcyc to wałkiem kuchennym albo młotkiem do schabowych trzymając zawinięte w kartkę (2 kartki minimum, bo się przerwie od uderzania i proch rozleci), no i wtedy najlepiej wymieszać z jogurtem smakowym bo jak wymieszasz z piwem czy z sokiem to zrobi się okropna breja, i w konsystencji, i zapachu, no i w słynnym smaku.

Mam też wrażenie, że rozgryzana kodeina potrafiła zostawić po sobie bruzdę na języku; nie tyle kodeina co wypełniacze i dodatkowe substancje z Thiocodinu w tabsach. Najwięcej przyjęłam 1g+, to daje minimum 67 tabletek dla okolic 1g. W poszukiwaniu ulgi od mocniejszych opio. Oczywiście, jeśli w ogóle zadziałało, to na 15-20 minut, a o kosztach i lataniu specjalną trasą uwzględniającą apteki + wstydem przed okienkiem nawet nic nie mówię dalej. ;)

Tak więc te 140 tab zdaje się być niekomfortowe, ale realne. Tylko czy kodeina nie miała efektu "stop" w okolicach właśnie 1g? Coś mi się uwaliło w głowie przez te lata, nie wiem czy słusznie, że 900mg-1g to max jaki wątroba i enzym przerobią na interesujący ćpaków metabolit.
Nie wiem jak przy np. wzięciu 1g, odczekaniu godzinę-dwie i dołożeniu kolejnego, bo dorzutki kiepsko się u mnie sprawdzały. I za cenę tjoko + związane z nim niedogodności... logistyczne, to już taniej wychodziło kupić coś innego, co nie jest tak kapryśne i nie ma tak obrzydliwego rytuału brania.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1211 / 456 / 0
Chyba zamiast bawić się w jogurty czy inne napoje po prostu lepiej walnąć jako shota z minimalną ilością wody, a potem czymś ten smak zapić. Ja kiedyś mieszałem 480 mg w coli litrowej i nic ta cola nie pomogła na ohydny smak, a było po prostu więcej ohydnego płynu do wypicia i finalnie skończyło się bełtem.

Sufit przy 1 g nie powinien występować, gdyż jak już było mówione, to nie tylko morfina jest aktywna jako metabolit. Solidnie aktywnym metabolitem jest również 6-glukoronian kodeiny, a także sama niezmetabolizowana kodeina wcale nie jest nieaktywna i jak najbardziej ma prawo działać. Jeśli przy takich dawkach pojawia się sufit, to na pewno z innych przyczyn.

Ale jestem pewien, że jakby w cenie tych 140 tjoko ogarnąć sobie Nurofen Plus z tańszej apteki, zrobić dobrą ekstrakcję i zarzucić do tego difenhydraminę co jest tania jak barszcz, to na pewno by zadziałało o wiele lepiej, a w dodatku taki ekstrakt to setki razy mniejsze zagrożenie dla zdrowia niż żarcie tyle thio. No i dyskomfortu na bebechach by nie było.

Jak ktoś żre takie dawki to chyba się warto zastanowić nad przejściem na majkę (odradzam) albo rzucić tę kodeinę w pizdu (polecam). I dla zdrowia i dla portfela i dla lepszej bani przecież, bo bez tego strucia sulfogwajakolem i resztą masy tabletkowej. No a jak nie to serio przerzucić się na ten Nurofen Plus, bo wkrótce żołądek i jelita się ostro wkurwią, a trawienie i wchłanianie i metabolizm pokarmu jeszcze długo po rzuceniu Thiocodinu będą zjebane i zdrowie mówiąc wprost pierdolnie.
  • 31 / 7 / 0
Propo przechodzenia na Majkę.

Koszt kody - 1mg = 0,15 Ziko (antidolu 15)
Koszt majki - 1mg = 0,092 Ziko (Oramorph)

Wnioski nasuwają się same:

100 mg kodeiny ≈ 10 mg morfiny pod względem siły działania.

100 mg kodeiny kosztuje 15 zł, a równoważne 10 mg morfiny 0,92 zł.

To oznacza, że już przy 100 mg kodeiny bardziej opłaca się morfina (oczywiście nie polecam)
Myśli gonią, czas twój trwonią. Nie zamykaj oczu, nie płyń z tonią. Ślady po igłach rosną, jak kwiaty na grobach.

Nie dotykajcie opoidów i benzodiazepin! To nie jest droga życiowa.
  • 141 / 48 / 2
nawet przy zarzucaniu morfiny p.o gdzie biodostepność jest średnia wychodzi to ekonomiczniej.
10mg/0.239 ≈ 41.84mg
41.84mgx0.092 ≈ 3.85zł
ale tak jak wspomniał przedmówca - nie ma co sie wpierdalać w morfine.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 2064 / 605 / 0
Nie ma co, ale większość z tego tematu to czeka, Ciebie - który czytasz te słowa i myślisz sobie "no pewnie tak, ale mnie nie" - też.

Przelicznik lepiej dla MST/Vendali robić, patrząc na dostępność rozumianą jako szansę na pozyskanie. Ale rozumiem, że chodziło o przyjmowanie buzią. MST też można przerobić, wlać do większej ilości płynu (wtedy niby działa to na korzyść, bo większa powierzchnia objęta płynem w żołądku = wchłanianie) albo drugą stroną, cytując popularne ostatnio wśród młodzieży "to żaden wstyd".

"Nie mam dostępu"; "nie znam nikogo" - te wymóweczki szybciutko znikają, a poza tym jesteśmy na społeczności dla ćpunów, no ludzie (odruchowo już chciałam "kochani" dopisać %-D).
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1217 / 310 / 12
wczorajJamedris pisze:
Zdecydowanie lepiej rozdupcyc to wałkiem kuchennym albo młotkiem do schabowych trzymając zawinięte w kartkę (2 kartki minimum, bo się przerwie od uderzania i proch rozleci),
W terenie zupełnie wystarcza ta ulotka w środku i puszka/butelka piwa %-D Może dlatego, że więcej niż jednej dużej paki nigdy nie zarzucałem ale i tak jak ktoś nie da rady tego zgnieść to lepiej niech się nie bierze za opiaty.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 4894 / 828 / 0
dzisiajLOGAN666 pisze:
Propo przechodzenia na Majkę.

Koszt kody - 1mg = 0,15 Ziko (antidolu 15)
Koszt majki - 1mg = 0,092 Ziko (Oramorph)

Wnioski nasuwają się same:

100 mg kodeiny ≈ 10 mg morfiny pod względem siły działania.

100 mg kodeiny kosztuje 15 zł, a równoważne 10 mg morfiny 0,92 zł.

To oznacza, że już przy 100 mg kodeiny bardziej opłaca się morfina (oczywiście nie polecam)

Kto dostanie oramporph z apteki ? To marzenie nawet ludzi majacych historie leczenie w PLP
Porownuj do cen na czarnym rynku np morfiny .
I tak wyjdzie lepiej na poczatku, ale terancja zapieprza a podanie doustne ma z 30 procent biodestopnosci.
Czyli z taba 200 mg masz z 60 mg morfiny ktora zadziala
Na poczatku wydaje sie spoko , ale to tak jakby jeden tabs za 40 zł w detalu 200 mg morfiny byl ekwiwalentem 600 mg kodeiny za 50 zł (2 duze i mala paczka )
Na krotki czas spoko .
Lepiej isc w bupre , Kratom
morfina daje popalic szybko
Najszybciej sranie kamieniami wyjdzie xd
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Warszawa: celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających

Na warszawskim lotnisku Chopina celnicy udaremnili przemyt 49 kg khatu, rośliny o właściwościach odurzających. Ukryta była w dwóch walizkach 21-letniej kobiety.

Robił "przetwory" z marihuany. Zapach czuć było na klatce schodowej

42-latek z Bartoszyc (woj. warmińsko-mazurskie) robił przetwory z marihuany. To nalewka i masło, które trzymał w piwnicy. Natknęli się na nie policjanci, którzy odwiedzili mężczyznę w mieszkaniu.

Czy pacjenci używający medycznej marihuany mogą bezpiecznie prowadzić samochód? Wyniki zaskakują

Używanie marihuany do celów medycznych budzi kontrowersje, zwłaszcza w kontekście prowadzenia pojazdów. Obowiązujące w Polsce przepisy przewidują zerową tolerancję dla THC we krwi kierowcy, co oznacza, że pacjent leczony konopiami może stracić prawo jazdy, nawet jeśli nie jest pod wpływem. Badanie przeprowadzono w Queensland, w Australii – regionie, w którym obowiązują surowe przepisy dotyczące prowadzenia pojazdów pod wpływem THC.