Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Nie wiem gdzie napisac tego posta wiec pisze tu.Potrzebuje pomocy dobrego psychiatrt ktory ma pojęcie o opio albo jakis program substytucyjny. Od roku jestem na kodeinie Tramalu DHC morfinie oxach od jakiegoś czasu doszlo benzo juz w dawkach 4-6mg klona albo alpry dziennie. pomaga mi tylko bupra ale ciezko dostać na lewo i drogob chciał bym zejsc z dawek i trzymać się narazie bupry. Jestem juz zapisany do ośrodka otwartego i na konsultacje do programu metadonowego ale to dopiero za miesiac. Poleci mi ktoś dobrego lekarza który zna sie na temacie?Dzieki
  • 1653 / 295 / 0
Dopiero za miesiąc? Cóż, co klinika to inne zasady. U nas dzwoniło się do punktu, kazali przyjść w dzień, w którym lekarz przymuje i po rozmowie (pozytywnej) byłeś natychmiast przyjęty i dostawałeś lek, tylko przez pierwszy miesiąc musiałeś jeździć z rana codziennie po dawkę i mogłeś samemu prosić pielęgniarkę o większą dawkę, jeśli poprzednia nie hamowała głodów, bez potrzeby pytania się lekarza za każdym razem. U mnie przyjęcie zajęło dwa dni - telefon i osobiste stawiennictwo.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 2905 / 238 / 0
Może ktoś polecić jakiegoś psychiatrę (najlepiej na PW), który jest w stanie wypisać na raz 6 opakowań bunondolu 0,4mg ? Potrzebuję zrobić sobie detox od opio (tą rozpiską bodajże sprawdzone_info) i na stałe odbić od tego syfu, bo kosztuje mnie o wiele za dużo. Lekarz nie musi być tani, jestem skłonny zapłacić dużo, jeśli wypisałby reckę na te 6 paczek.

Poprzedni psychiatra pisał mi buprę przez jakiś czas, później nagle przestał tłumacząc się, że NFZ się z nim kontaktował i zabronił tego wypisywać, a jeszcze później mówił (choć wg mnie to ściema w 100%), że nie przepisuje nikomu żadnych opiatów, bo musi wypełniać jakieś dodatkowe dokumenty. Chodzi o dr. Tomasza U z Katowic, podobno w Sosnowcu też przyjmuje. Obecny psychiatra nie wie co to jest (sic !), a o czymś takim jak program buprenorfinowy w Polsce jeszcze nie słyszałem, dojeżdżać xx kilometrów też nie mam zamiaru.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 209 / 60 / 0
Nie mam niestety kontaktu do lekarza, ale programy buprenorfinowe oczywiście istnieją. buprę dają bodaj na każdym metadononowym (na pewno w Warszawie i Szczecinie, bo stamtąd znam ludzi). Ale ustawią Cię na dawkę i będą się jej długo trzymać - a skoro szukasz detoxu, to chyba o co innego chodzi. W Świeciu zerują metadonem - podobna sprawa.
lol [*]
  • 608 / 141 / 0
Program buprenorfinowy jest też w Bydgoszczy.
  • 101 / 14 / 2
w WOTU w Gdańsku (Srebrzysko) też gościu lekarzyna mi powiedział, że bupre mają i program takowy prowadzą. Jest to jedyny ośrodek w pomorskim który prowadzi jakąkolwiek terapię substytucyjną (oczywiście metadonowa też jest ale godziny w których wydawane są dawki to żart, czy tak jest w każdej placówce? od 7:30 do 10:00, a co jak ktoś pracuje albo ciężko komuś wstać na rano i się nie może dobudzić? to co, dawki nie dostanie??). Jeszcze jak lekarzyna - kierownik programu (oczywiście gburowaty i jeszcze w dresiku sobie siedział - wtf? - typowy psychiatra NFZ) usłyszał że zaczęłam od pomocy psychiatry z buprą przed zgłoszeniem się do oczekiwania w kolejce na program to jak się oburzył że niby „nielegalne” jak psychiatra wypisuje buprenorfine żeby pacjentowi pomóc (nie że od razu robi mi leczenie substytucyjne bo nie może i nawet mówiła że może tylko bupre dla takiego pacjenta wypisac) XDD
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną – właśnie ruszył jego proces

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie rozpoczął się proces Bartosza F. – prokuratora z Wrocławia. Grozi mu więzienie za podanie kobiecie narkotyku.

Fentanyl bez wyrzutów sumienia. Cła nie pomagają, a powód jest prosty

W USA narkotyki można dostać niemal na każdym kroku. Donald Trump wypowiedział wojnę pladze fentanylu zalewającej kraj. Jednak w tym przypadku to nie podaż, a popyt w samych Stanach Zjednoczonych jest problemem. Osób, które straciły życie z przedawkowania, jest coraz więcej. – My też mamy rodzinę; oczywiście czujemy się winni. Ale to nie mój problem – mówi BBC jeden z członków kartelu rozprowadzającego fentanyl.

Narkomania powoduje bezdomność czy bezdomność narkomanię? Naukowcy z UC to sprawdzili

Badanie przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornijski w San Francisco podważa teorię, według której narkotyki mają być główną przyczyną bezdomności. Zgodnie z jego wynikami – tylko 37 proc. kalifornijskich bezdomnych regularnie konsumuje substancje psychoaktywne.