Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 203 / 45 / 0
A nie lepiej naprawić sobie centrum dowodzenia ? bo ja też uważam, że Liquidy są lepsze od klasyków choćby przez brak inhibitorów mao. Ale tu jest pułapka bo papierosy jednorazowa zwierają zbyt duże stężenie nikotyny- ogromne w porównaniu do papierosa- normalnych fajek nie wypalisz 3 pod rząd a to palisz i palisz. To właśnie blokuje receptory Cholinergiczne i zamiast fokusu jest ogłupienie.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 854 / 251 / 2
@PolskiLen ło panie ile w tym prawdy jest, to hipokamp mały hehe mi z sukcesem idzie rzucenie tego syfu obecnie max 5 buchów dziennie, a tydzień - dwa temu jeszcze było 8.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1209 / 456 / 0
Ja skutecznie to gówno rzuciłem przechodząc na saszetki, dziś jakoś leci miesiąc już że lecą dwie saszetki dziennie, a tak to tabaka. Fajka poleci może jedna na tydzień jak ktoś poczęstuje, czasem rzadziej. W sumie już bym odstawił w pełni saszetki gdyby nie to, że na wieczór musi być jedna chociaż do spania. Ale i to było najgorsze w elektrykach, bo się ssało kurwa cały pojemnik do spania i wiecznie mało. Mogłem cały dzień bucha nie wziąć, a przed snem kilka ml wypalić.
  • 203 / 45 / 0
11 marca 2025Merx pisze:
@PolskiLen ło panie ile w tym prawdy jest, to hipokamp mały hehe mi z sukcesem idzie rzucenie tego syfu obecnie max 5 buchów dziennie, a tydzień - dwa temu jeszcze było 8.
Powiedz lepiej czy palenie e-liqidów wpływa na podwyższony poziom kortyzolu albo jest w stanie go podnosić bo to, że normalne fajki go podnoszą jest oczywiste ale tam działają inne mechanizmy o wiele bardziej stresujące. Jak ma się to do czystej nikotyny.

Edyta
zawezwę @Stteetart może odpowie a na na pewno będzie wiedział interesuje mnie to bo odczuwam skutki jakby wysokiego korta. wzmożona akcja serca intensywne pocenie wazokonstrykcja itd
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 128 / 10 / 0
Palę, od ponad dekady, olejkowe papierosy. I nie doznałem uszkodzeń, żadnych powikłań płucnych.
I brzydzę się ludźmi, którzy parę wodną uważają za niewygodną.
Nie chce brzydko ich oceniać, ale w pewnym stopniu nimi gardzę.
Ani, dym z e-fajka nie szkodzi w żadnym stopniu otoczeniu oraz względnie Tobie.
Odrzuciłem papierosy standardowe, bo są najzwyczajniej śmieciowe, szkodliwe.
  • 1865 / 304 / 0
Osobiście nikotynę walę w saszetkach. 2-pety są nie dla mnie bo tracę kontrolę i wapuję non stop jak jakiś crackhead.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 2064 / 605 / 0
Mam gdzieś te saszety, ładne panie skąpo ubrane rozdawały na Piotrkowskiej i dlatego się zatrzymałam %-D A że chwilę pogadałyśmy i się przymilałam to dostałam full zestaw smakowy, nie tylko sampel. Nie wpływa to niekorzystnie (tzn. długofalowo wpływa, ale pytam o takie efekty możliwe do zaobserwowania) na zęby/błonę śluzową? @yoshi420

Też zauważyłam, że przy elektronicznych łatwiej palić prawie non-stop, no bo przecież do serialu trzeba czymś zająć ręce itp... Sama używam tego Vuse 1000 chyba z wymiennymi "końcówkami" na magnetyczne kliknięcie, 5 wariantów, 16,99 za jedną i 2ml w niej. Ale mam wrażenie, że potrafi bardzo różnie schodzić. Za to odchodzi całe to "bawienie" się z przepaloną grzałą czy tym, że coś nie styka w elektroniku, bo każdy wkład ma swoją oddzielną grzałkę. No i nigdy, NIGDY mimo testów na różnych zestawach, nie tylko na Dragu S i X, nie udało mi się osiągnąć takiego czystego smaku jak mają te wkładowe popierdółki.

Najlepsze były te vape po 12k/20k buchów, np. z Rickiem i Mortym, podświetlone to było tak że ludzie aż patrzyli no bo cyrk przyjechał. %-D Ale smaki zajebiste, miałam dojście do nich za 60 zł to panie, nic tylko brać. Niestety się skończyło, a dzięki naszemu prawu tych vapów i podobnych trzeba szukać na grupkach, gdzie oferują też scamy (oczywiście) i rikitiki-nielegalne smakołyki. Ech. /smh

O Crystalach nawet nie mówie, bo drogie to, ale przepyszne i z elektroników starczają najdłużej, mega solidnie i ładnie też wykonane. Kiedyś widziałam w sklepie w Łodzi elektroniki za... 8 zł (sic!), będąc ciekawą czegoś robionego tak po kosztach kupiłam dwa, banana cream i apple sour, no i okazało się że nie są takie złe mimo że w pewien sposób "nie mają" ustnika, nie wiem jak to wytłumaczyć, po prostu chwyta się ustami odpowiednią końcówkę bardzo minimalnie sprofilowaną i zasysa. Jak na cenę, warto. Tylko żadna znana firma i nie widziałam więcej w sklepach, a nie będę specjalnie ganiała w okolice Gandhiego do minisklepu w budce po elektryki.

Ale jak będę miała po drodze, to już tak. %-D
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1865 / 304 / 0
@Jamedris chyba może źle wpłynąć, recesja dziąseł boli jak pijesz ciepłe/ciepłe. ja używam już od jakiegoś czasu (dobrego) i na razie wszystko ok
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD

Newsy
Narkomania powoduje bezdomność czy bezdomność narkomanię? Naukowcy z UC to sprawdzili

Badanie przeprowadzone przez Uniwersytet Kalifornijski w San Francisco podważa teorię, według której narkotyki mają być główną przyczyną bezdomności. Zgodnie z jego wynikami – tylko 37 proc. kalifornijskich bezdomnych regularnie konsumuje substancje psychoaktywne.

Nowe substancje psychoaktywne pod międzynarodową kontrolą

W marcu 2025 roku Komisja ONZ ds. Narkotyków umieściła pod międzynarodową kontrolą sześć nowych substancji psychoaktywnych, w tym syntetyczne opioidy i półsyntetyczne kannabinoidy. Decyzja ta jest wynikiem rekomendacji Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która oceniła te substancje jako poważne zagrożenie dla zdrowia publicznego.

Składniki konopi indyjskich mogą pomagać w fibromialgi i bólu pooperacyjnym

Terpeny występujące w konopiach indyjskich mogą być skutecznym lekiem na fibromialgię oraz ból pooperacyjny, stwierdzili naukowcy z University of Arizona Health Sciences.