Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
74
27%
Thioco
204
73%

Liczba głosów: 278

ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
09 lutego 2025ErenKruger pisze:
@tint4 protip - przeszukaj wątki ogólne (stare też %-D) z hasłem „kapryśność” kodeiny.
spoiler - wiele osób tego doświadcza, zależnie od twojego metabolizmu, poziomu enzymów itd.

Wyglada na to ze jestes na poczatku przygody z kodeiną. Witaj wśród wjebanych.
Tylko nie podbijaj dawki bez sensu bo skończysz jak my.

Powodzenia!
https://en.wikipedia.org/wiki/Codeine#M ... _of_action
Wystarczy przeczytać od Pharmacokinetics
Ostatni raz robiłem ekstrakcję z 6 miesięcy temu, nie wmawiaj mi że jestem wjebany bo nie zarzucam nic bo po prostu mój obceny stan zdrowia i stan konta na to nie pozwalało.
Jak dla mnie nie opłaca się jeść kodeiny właśnie dlatego bo raz działa, raz nie i nie wiesz. Po za tym jest to działanie mizerne w porównaniu do innych opioidów. tramadolu nie lubię i kiedyś jak zjadłem 150mg to aż rzygać mi się zachciało, dziwny speed - wiadomo znam tą substancję.
  • 781 / 230 / 2
@tint4 trochę dystansu z tym wjebaniem się i szacunku do płci przeciwnej. :/
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 442 / 87 / 0
Zastanawiam się czy syrop Gaviscon z alginianem sodu może mieć jakieś właściwości ochronne dla żołądka podczas brania kody.

Może ktoś testował?

Podobno tworzy jakąś warstwę ochronną i chroni przed podrażnieniem żołądka, tylko pytanie, czy może się to sprawdzić i ktoś z was to testował i czy nie powoduje upośledzenia wchłaniania kody. Może spróbuję.
  • 99 / 30 / 0
@Ptaszyna Jak walisz thio to nie jedz na całkowicie pusty i popijaj czymś z odczynnikiem kwasowym np. cola. Jakiś harm reduction before albo after to tak jak nakładać plaster po tym jak się pociąłeś. Drażnienie żołądka i jelit sulfo i tak będzie, a sama kodeina tez nie jest neutralna.
  • 51 / 5 / 0
@Flammeus ja ogolnie po thio mialem ostatnio tak ze dwa razy ze dostalem reakcji alergicznej w polaczeniu z napojami cytrusowymi ale to pewnie reakcja tego sulfosyfu i juz watroba tego kurwa nie chce. Normalnie caly zaczalem puchnac na twarzy i recach do takiego stopnia ze wyladowalem na sorze. Wczoraj znowu mialem podobna sytuacje, zjadlem 240mg, wypilem tez 2 saszetki febrisanu i znowu dostalem reakcji alergicznej.
Myslicie ze to wina sulfogwojakolu w polaczeniu z cytrusami? Nigdy wczesniej sie tak nie zdarzylo ale nie dziwota po 5 latach brania thio ze sa skutki uboczne.
Od teraz robie tylko ekstrakcje antka, pierdole to %-D
  • 99 / 30 / 0
@furyofpatientmanv2 No brzmi jak reakcja alergiczna. Mi histaminy nigdy koda nie wywalała tak żeby puchnąć lub mieć większe problemy niż lekkie zaczerwienienie na mordzie albo chęć drapania się.

Lepiej od antka kupić nurofen plus, ekstrakcja jest dziecinnie prosta i szybsza.
  • 51 / 5 / 0
@Flammeus Jesli chcesz sie podzielic ekstrakcja jak przeprowadzic ekstrakcje z Nurofenu na PW to bede wdzieczny. Bo ogolnie z Antkiem jest dla mnie duzo jebania i z tego co widze na necie jest tanszy nurofen
Dzieki ze mi przypomniales o istnieniu tego leku %-D
Na ta reakcje histaminowa dostalem bilastyne i pomaga, ale na sorze dodatkowo steroidy. Bilastyne mam w domu.
Swoja droga sprawdzam tez jak to dziala z kodeina, aktualnie przyjalem z pol godziny temu 40mg bilastyny, teraz 150mg kodeiny i 1mg alprazolamu.
  • 2903 / 237 / 0
Wiem że to pytanie już pewnie padło, ale może ktoś coś wymyślił w tym temacie: czy z czystej kodeiny (np z Antidolu) da się zrobić w domowych warunkach coś lepszego, jak np oxykodon albo heroinę ? To drugie wydaje mi się bardziej prawdopodobne, ogólnie to chyba od lewej strony cząsteczki (np tam gdzie hera ma grupy acetylowe) łatwiej jest ją zmodyfikować niż z drugiej strony.
Skoro da się w domu dosłownie w szklankach i garnku zrobić z morfiny herę to może tutaj też jakiś patent jest ? Wiadomo, że czysta kodeina z Antidolu raczej nigdy nie będzie (bo zostaje masa tabletkowa i paracetamol), ale można pomyśleć nad tą kwestią.

Teraz spojrzałem na wiki i mnie olśniło - może DHC da się zrobić z kody ? Wystarczyłoby wywalić H3C z lewej strony, zastanawiam się tylko jak z CH3 z drugiej strony cząsteczki. DHC dłużej działa, można aplikować doustnie i ma większy potencjał do noddingu.

A piszę to w tym dziale, bo z chemii to jedynie metkata i heroinę z morfiny potrafię zrobić, z działem Syntezy mam niewiele wspólnego i ciężko mi coś z niego zrozumieć.
Jak ktoś pamięta albo ma gdzieś zapisany mój stary nr gg to prośba o PM-kę.
Dawny nick: tur3k
  • 550 / 124 / 0
@Amunicja

Tak po krótce mogę Ci napisać. O heroinie z kodeiny raczej można zapomnieć. Bo kodeina zawiera metyl czyli owe CH3 i o ile dysponujemy wieloma środkami metylującymi to demetylacja to już trudniejsza sprawa. Sam nie mam pojęcia jak to się robi akurat. Pozostaje droga do estrów kodeinowych. Acetylokodeina wywołuje drgawki więc ten ester odpada. Ale można używać wielu bezwodników, czasami nawet kwasów. Trzeba poszukać, nikokodeina (ester bezwodnika nikotynowego) jest podobnież fajna, ma długą historię bo zsyntezowano ją w 1904 roku. Chyba estry bezwodników cynnamoilowego (cynamonowego?) są najmocniejsze i potrafią być mocniejsze niż fentanyl.
oksykodon to najpierw utlenienie do 14-hydroksykodeinonu. No zerknij se do działu syntez. Najpopulerniejszy temat w depresantach, przepis Jona.
  • 1145 / 438 / 0
Już dawno by ktoś to rozkminił i nawet jakby nie padło na forum to by hulało po Telegramach od amatorów, raczej niewykonalne, a na pewno nie przy kosztach i nakładzie pracy mniejszym niż synteza czegoś innego, równie skutecznego.

@furyofpatientmanv2 robisz tak samo, ale jest o wiele bezpieczniej, bo ibuprofen w zimnej wodzie się rozpuszcza w tak znikomej ilości, że nawet robiąc ekstrakcję na odpierdol będziesz go mieć w gotowym naczyniu mniej niż zawiera jedna tabletka. No i szybciej, bo można pominąć ten etap z lodówką, jak się dobrze zamieszało. Jedyny minus, że się trudniej kruszy od Antka.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
WHO chce specjalnych ostrzeżeń na etykietach alkoholu. Powód jest prosty

Alkohol nie jest zdrowy i o tym chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Nie wszyscy jednak zdają sobie sprawę z tego, że jego regularne spożywanie powoduje m.in. raka piersi i jelita grubego. Co więcej, rocznie z jego powodu umiera nawet 800 tysięcy Europejczyków. Te liczby robią wrażenie. Dlatego Światowa Organizacja Zdrowia chce, aby na opakowaniach z alkoholem znalazły się takie same oznaczenia jak na papierosach.

Policjant przebrał się za kapibarę. Zatrzymał podejrzanych o handel narkotykami

Peruwiańska policja przeprowadziła nietypową akcję. Policjant działający pod przykryciem wtargnął do mieszkania, w którym miało dochodzić do handlu narkotykami. Z okazji Walentynek funkcjonariusz pojawił się w nietypowym stroju - przebrany za kapibarę.

Straż Graniczna przechwyciła na dnie Zatoki Gdańskiej ponad 100 kg kokainy. Jej wartość to 60 mln

Ponad 100 kilogramów kokainy ukrytej w foliowych workach na dnie Zatoki Gdańskiej przechwyciła straż graniczna. Zarzuty w sprawie usłyszało siedem osób - podała prokuratura. Kokaina mogła osiągnąć czarnorynkową wartość nawet 60 mln zł.