Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 525 / 110 / 0
@stuk a no dlatego że koszt substratów do wytworzenia chloroformu to jakieś 30zł i jeszcze zostanie (przyjmuję 1l podchlorynu sodu i 1l acetonu), a reakcję haloformową jest w stanie zrobić nawet ktoś nie mający totalnie pojęcia o chemii. Bo owa synteza to wlej jedno do drugiego i zbierz produkt.
Na prawdę nie możesz poprosić lekarza o wypisanie jakiś neuroleptyków? Raz, że chloroform to sok z raka, a dwa trochę trzeba się tego nawąchać. Podobno jest też coś takiego jak 'kac' chloroformowy.
  • 5 / 3 / 0
16 listopada 2015Lear pisze:
http://www.chemik.c0.pl/odczynniki.php

kilka tyg temu zamawialem, cos ponad 5zl za 100ml + wysylka
odkopuje... chloroform na dzien dzisiejszy idzie kupic 100ml za 20 zeta... sam szukam info wiec gdyby ktos cos wiedzial zapraszam
  • 525 / 110 / 0
Jak nie lubisz się ze swoją wątrobą to może jej to powiedz, napisz list, może maila...

Wkurwia mnie ten chloroform. Bo jest opisany praktycznie jak delikatnie bardziej toksyczny kolega eteru. A wywąchanie około 80ml tego rozpuszczalnika doprowadziło mnie niemal do przeszczepu wątroby. Finalnie skończyło się na sikaniu i rzyganiu krwią oraz śpiączce wątrobowej. Iście darwinowska śmierć. I na prawdę nie przychodzi mi do głowy obecnie bardziej niebezpieczny narkotyk. Bo nawet bieluń pilnując dawki i w rękach bardzo doświadczonego psychonauty powinien być w miarę normalnym przeżyciem. Chloroform i tak rozpierdoli Ci wątrobę, nerki. Cokolwiek. Idź pan fchuj. Jedyny plus to że ładnie pachnie. Chociaż uważam, że dichlorometan pachnie lepiej, bardziej świeżo. I ma tyle wspólnego ze zdrowiem co chloroform ew metanol.
  • 525 / 110 / 0
O A tu odnalazłem moje wyniki wątrobowe. Prosta zasada. Pierwsza kolumna to dzień zgłoszenia się do szpitala gdzie już rzygałem i sikałem krwią. Druga to drugi dzień pobytu gdzie straciłem przytomność i dostałem encefalopatii wątrobowej.

Do tej pory sam się wkurwiam jak mogłem się dopuścić czegoś takiego na samym sobie.
Screenshot_20250125-153725_Gallery.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 176 / 46 / 0
@DobryWujas z 0.97 do 4.93 ho-ly-shieet. Kolejny terminator. Szacun

Czym wyciągnęli cię na prostą po czymś takim?
lol [*]
  • 525 / 110 / 0
Aktualnie siedzę u matki więc możliwe, że jeszcze zdążę dzisiaj zerknąć, bo w sumie sam nie wiem. Dam Ci znać :)
@ErenKruger
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie

Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.

Polska spółka ma zgodę na import dużej ilości marihuany medycznej

THC Pharma - spółka zależna od Cannabis Poland - otrzymała z Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego pięć pozwoleń na zsumowaną ilość 249,99 kg na import do Polski surowca farmaceutycznego jakim jest marihuana medyczna.

Francuscy politycy sięgają po narkotyki z powodu presji i tempa pracy

Z dziennikarskiego śledztwa portalu FranceInfo wynika, że zażywanie narkotyków przez francuskich parlamentarzystów jest "tematem tabu", a dwa przypadki upublicznione przez media nie są odosobnione. Posłowie skarżą się na presję i tempo pracy, które nie wszyscy wytrzymują.