Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 536 / 118 / 0
@ErenKruger
+1g niestety nie mogę, bo 1050mg powoduje już u mnie drgawki.
No dobra przyjmijmy że jest to skręt jak 3/4 oxy ale i tak musi znikać szybko.
Tak biorę pod uwagę niższe dawki, bo takie są według mnie ciekawsze i lepiej klepiące. Wyższe to typowa dysocjacja jak dla mnie.
Za to 450mg czyli moja ulubiona dawka to wszystkie zalety alkoholu bez jego wad. Tak bym opisał ten stan. No i te wyjątkowe baśniowe kolory. Ale pregabalina jak dla mnie ma wyjątkowo niską siłę uzależniającą. Porównuję oczywiście z substancjami podobnymi jak benzo, zetki.
  • 183 / 48 / 0
@DobryWujas no fakt, to była figura retoryczna ;D

Si, niższe dawki to alko bez wad. Wyższe to knebel, upierdalanie w łóżko, dysocjacja i drgawki. No, chyba że ma się tolerkę - wtedy 2g działa jak 450mg. W sensie identycznie jeśli chodzi o działanie fazogenne/rekreacyjne, bo domyslam sie ze skutki uboczne rosną równiez wykladniczo.

Uzaleznienie - bardziej psychiczne. Czasem nadal mi ślina leci na nią, a do takiej alpry czy klona mnie rekreacyjnie nie ciągnie w ogóle - nie widzę w nich nic ciekawego. A taka pregabba czy gebels walą nawet fajnie.

Ale ja moge mowic tylko za siebie - no i nie mam epi :(
lol [*]
  • 536 / 118 / 0
Wydaje mi się, że sposób w jaki pregabalina może indukować napady padaczkowe może być ciekawy. Ogólnie jestem na lekach więc nie powinna u mnie takowa reakcja wystąpić.

Przynajmniej przy tramalu nie występuje. Tzn nie przy przekroczeniu tych mistycznych 400mg. A dodajmy, że czasami pregabalina jest lekiem przeciwpadaczkowym. Jednak już nie siedzę tak wybitnie w tej padaczce jak 10 lat temu, więc po prostu się zainteresuję kiedyś tam. Bo to trochę wiedzy do nadrobienia jest.

Jest miła, jednak nie dla mnie może. W gbl bardziej potrafiłem płynąć jednak też jakoś samo mi się go odstawiało.

P.S: @ErenKruger Coś Ci pokażę na pm.
  • 69 / 18 / 0
@ErenKruger @ladyinnaightmares @DobryWujas @Associazione

Wrzucałem kiedyś: post3814795.html#p3814795.
  • 536 / 118 / 0
Pani Kruger I ja już Cię nakarmiliśmy za to. Fajne badanie!
  • 86 / 21 / 0
04 lutego 2025Vetulani44 pisze:
W moim przypadku prega w dawkach powyżej 300mg już siadała na nerki i całkowicie mnie rujnowała. To, że Tobie się dobrze na niej wiedzie nie oznacza, że jest to lek bez możliwych bardzo poważnych uboków. Lekarze obecnie patrzą na pregabę przez różowe okulary, widzisz co niektórzy tu opisują. Wielu konowałów twierdzi, że to nie uzależnia. Wypisują to jak cukierki.
Ciekawe co powiesz gdy przyjdzie pora na odstawkę?
Nie biorę pregi od 1 listopada. Rzuciłem ten lek w zasadzie z dnia na dzień. łatwo nie było, w zasadzie do tej pory łatwo nie jest, natomiast da się to zrobić.

Broń boże, ja nic nie sugeruje i w pełni wierze o tym co piszecie, o skutkach ubocznych etc. Ja po prostu piszę na swoim przykładzie. Rzecz jasna prega, jak i każdy inny lek działa na różne osoby inaczej.
  • 3052 / 845 / 5
Wrzuciłem na ruszt 1200mg bez tolerki, trochę się czułem jak na wjeździe mdma kiedy nie wiem o co chodzi, ciężko mi myśleć i leżeć, a jednak bym pochodził chociaż nie.
Zjadłem w sumie chyba 2 czy 3 blistry 300. Resztę zostawię na jakieś miksy/długie podróże, bo do ćpania się to nie nadaje, a leczyć się nie mam zamiaru.
Poor kids are just as bright and talented as white kids.
  • 666 / 299 / 0
Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy biorą codziennie Pregabaline w dawce 1 g czy więcej. Przecież to bezsensu. A już na pewno bez sensu takie "leczenie" lęków czy innych zmian psychicznych. Brałem pregabaline codziennie przez 4 lata. 300-450 mg codziennie. Raz w życiu zdarzyło mi się wziąć 1200 mg pregabaliny, 5 mg diazepamu oraz wypiłem sporo alkoholu. W nocy dostałem drgawek i poczułem straszny lęk, strach przed śmiercią. I właśnie ten dzień koszmarny doprowadził do tego że wraz z lekarzem stopniowo odstawiliśmy ten lek. Po poważnym wypadku w którym prawie straciłem nogę, przepisano mi Buprenorfine w plastrach na ostry ból i zapalenie stawu skokowego. Bupra mi pomogła odstawić całkowicie pregabalinę oraz benzo diazepam. Wiem że przyjdzie taki czas, że będę musiał odstawić buprenorfinę ale póki co same operacje przede mną jeszcze a żeby z bólu nie krzyczeć na co dzień muszę naklejać te plastry Melodyn 35u, 20 mg co 3-4 dni. Kilka paczek pregi wyrzuciłem do pieca kopciucha babciowego. Nie chce i nie wrócę więcej do tego gówna. Pamiętajcie przyjaciele.. jeżeli dawka 450-600 mg max nie działa na was, tzn, nie pomaga wam w chorobie, na lęki, fobię itd, to jak najszybciej to odstawcie w pizdu bo żadnego pożytku już z tego leku nie będzie nigdy. A chyba lepiej odstawiać, schodzić zdawki 600 mg a nie z 2 gram. Pomyślcie na przyszłość, ja 4 lata się z tym gównem męczyłem. Gdyby nie wypadek i 2 miesiące w szpitalu... to pewnie nadal bym się "leczył" pregabaliną. Poproście lekarza o inny lek. Świat idzie do przodu, dostępnych leków całe mnóstwo jest w aptece. Pregabalina to nie jest bezpieczny lek. Bardzo uzależnia fizycznie oraz psychicznie.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 348 / 110 / 0
@DzoBajden
Mocno przedawkowałeś. Dobrze, że nic ci nie jest. Bez tolerki na raz wystarczy 300-450mg i taka wrzuta raz na miesiąc ma coś do zaoferowania z ćpuńskiego punktu widzenia. Albo 150-250mg przed jakimś niecodziennym, trudnym dniem, który jest dla nas wyzwaniem. Innego zastosowania pregaby sam nie widzę. I dobrze, że sam sobie na temat tej substancji zdanie wyrobiłeś, bo serio szkoda się od tego syfu uzależnić.
  • 303 / 31 / 0
Miał ktoś takie sajdy po prędze na ból w klatce piersiowej przy dawce 200mg dzielonej przez cały dzień. W trzeci dzień pragi wystąpił popołudniu właśnie taki ból i utrzymywał się cały wieczór aż do rana. Juz w dawnych latach tak miałem i teraz wiem, że to od Pregabaliny, bo po niczym innym tak nie miałem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Narkobiznes: z Telegrama do paczkomatu

Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Francja stanie się "Meksykiem Europy"? Wartość rynku narkotykowego sięga 5 mld euro

Handel narkotykami stał się częścią francuskiej gospodarki i stanowi niemal część jej PKB. Obroty mogą przekraczać nawet pięć miliardów euro, a proceder ten może być źródłem utrzymania nawet dla 200 tys. osób.

Młody mężczyzna skręcał skręta na ławce pod kamerą monitoringu miejskiego

Operator, który obserwował zachowanie młodego mężczyzny siedzącego na ławce w Parku Garnizonowym widział jak młodzieniec zażywa narkotyki.

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.