Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Podobno pregaby nie można z helem mieszać
Jak to jest w przypadku trampka, orientuje się ktoś?
Kiedyś za nastolatka bawiłem się w różne środki i człowiek miał pojęcie. Teraz długo długo nic. Od wielu lat zmagam się z depresja i brałem różne środki. Ostatnio pierdolną mi kręgosłup i żyje w bólu. Nie mówię moim lekarza o depresji. Na ten moment mam plastry Melodyn 52,5 oraz mam tramal 100. Biorę też pregabaline 200 i 150 . Mam też Brintellix 5. Chciałbym wejść na wyższy poziom , poczuć większą przyjemność by na chwilę wyjść z doła. Ile mogę sobie podbić Tramalu żeby mnie nie dopadły zespoły serotoninowe i żeby mieć lekki odlot nie musi być mega. Chciałem jeszcze wrzucić kodeinę ale boję się że to będzie za duży mix. Mam już na tramal wiadomo tolerancję.
Dziękuję za wszystkie wskazówki jakie dostanę .
Niedawno podjąłem się leczenia depresji, dostałem przepisany bupropion w dawce 150mg.
Przez ostatnie 4 lata dosyć mocno polubiłem się z opioidami, szczególnie z tramadolem i oksami.
Jak wygląda sprawa gdybym chciał sobie, powiedzmy, jeden wieczór umilić właśnie tramadolem?
Gdzieś w innym poście przeczytałem że bupropion + opio = OK połączenie, tzn. nic ze sobą nie koliduje i niby bupropion nie ma wpływu na tramadol.
Jak wy myślicie? Może ktoś z Was jest/był na bupropionie i się podzieli doświadczeniami z opio?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
formułka powtarzana do znudzenia.
dodatkowo bupropion jest inhibitorem cyp2d6
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15876900
więc możliwe ze albo tego nie poczujesz albo poczujesz słabiej bo cyp2d6 nie przemetabolizuje tramadolu do O-desmetylotramadolu ktory jest kluczowym metabolitem.
wg. mnie wykuruj się i wtedy leć.
a jak juz musisz cos nakurwiac to oksy sa jedynie czesciowo zalezne od cyp2d6 (oksymorfon) czyli poczujesz to slabiej a najlepszym wyborem beda opio ktore nie sa zalezne od cyp2d6 czyli: morfina (jak nie chcesz niszczyc zył to wal s.c/im), fentanyl, metadon, buprenorfina i tapentadol (tapentadolu nie polecam waliuc solo, wzmacnia dzialanie opio fajnie)
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
Although escitalopram is a weak inhibitor of CYP2D6, it does not impair the analgesic effect of tramadol
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
Zapalił skręta na poczekalni Komendy Policji. Skończył w areszcie
Szczycieńscy policjanci zatrzymali mieszkańca Szczytna, który przyszedł do komendy, żeby wyjaśnić wątpliwości związane ze wcześniejszą interwencją z jego udziałem. Czekając na funkcjonariuszy w poczekalni wyciągnął i podpalił skręta, co nie uszło uwadze policjantów.
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach
Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.
Nowe źródło CBD: kanabidiol znaleziony w brazylijskiej roślinie
Naukowcy odkryli, że kanabidiol (CBD), znany z właściwości zdrowotnych i popularny w produktach konopnych, znajduje się również w powszechnej roślinie z Brazylii.