Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 446 / 173 / 0
@Merx, akurat wypisaniem czegokolwiek przez gabinet.gov łaski nie robi xD to jest standardowe wyjście awaryjne, stosowane przez wielu lekarzy jak nie działa aplikacja z której akurat korzysta dana przychodnia i większość przychodni z automatu podpina lekarza/pielęgniarki na P1 od razu, żeby mogli właśnie wystawiać recepty. Inna historia jak P1 akurat też ma awarie, co się im zdarza, to wtedy w przypadku tego leku nie ma już innego wyjścia.
  • 1355 / 364 / 2
@ladyinnaightmares wierz mi lub nie, ale robi. :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------- koniec offtopu
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 461 / 67 / 0
15 stycznia 2025Merx pisze:
@NahoyCito skoro nie ma problemu z benzo i "NachoyCito" zacznij od mniejszego kalibru czyli metylofenidatu.
Metylo bralem nie raz. Fete też.
  • 1355 / 364 / 2
@NahoyCito szanuję za dystans do mojego odwołania do Twojego nicku, tylko nie wiem czy czasami lekarz nie będzie mieć przypału w czasie kontroli wypisując komuś elvanse jeśli ma podejrzenie ADD, a nie postawioną czarno na białym diagnozę, zapytać zawsze możesz, nic nie stracisz, możesz jedynie zyskać.
  • 20 / 3 / 0
Witajcie, chciałem zapytać czy Elvanse można zażywać doraźnie tak jak MPH czyli np wtedy kiedy potrzebuję się bardziej skoncentrować a nie codziennie?
Edit:Zapomniałem jeszcze zapytać jaka jest Wasza opinia i czy Elvanse jest dużo lepsze od MPH w poprawianiu koncentracji?
  • 1355 / 364 / 2
@Kratos1 Nie. Wszystkie badania kliniczne wskazują na to, że u próby osób badanych lisdokseamfetamina dużo lepiej radzi sobie z objawami ADHD/ADD niż inne środki u osób dorosłych. Po drugie bierzesz jedną tabletkę na dzień i masz spokój.
  • 54 / 7 / 0
Jak aktualnie z cenami dla poszczególnych dawek?
  • 1355 / 364 / 2
@Ricardop jak chcesz się dokładnie dowiedzieć, to polecam zadzwonić do najbliższej apteki, a najlepiej kilku w okolicy i się zapytać, ja płaciłem 350 pln za opakowanie 50mg 30 tabl. może powiesz dużo, może, że mało, ale podobnie płaciłem tyle samo za MPH a czasem więcej w miesiącu, także jeden wuj...
  • 510 / 110 / 0
Można jakoś mniej więcej przeliczyć dawkowanie z MPH, jak biorę np. 60 mg MPH cr to ile to mniej więcej elvanse?
  • 220 / 71 / 2
@nicki 70mg.

Spoiler:

11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.