...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 161 / 36 / 0
15 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
A skąd Ty wiesz czy mam sód/potas/magnez poza normą? Co to za „złote rady” i wróżby z fusów ?🙄
Bo otępienie to wynik braku minerałów w organizmie, to co masz w krwi a to co jest w mózgu to dwie zupełnie inne bajki.
Nikt tu kurwa z fusów nie wróży piszesz z ludzmi którzy mają doświadczenie i ogrom wiedzy w plecaku wraz z doświadczeniem.
Ale widzę, że dasz sobie radę sam ;)
  • 62 / 6 / 0
Po prostu drażni mnie to w jaki sposób piszesz i popisywanie się Twoje….
Sens rozumiem i wierzę że masz doświadczenie…
Luźna gumeczka bratku ✌️

I na tym koniec, trzymajmy się tematu, to nie jest piaskownica. To wątek MERYTORYCZNY, nie knajpiany, nie tasiemcowy. Następne dygresje będą kasowane, a za niepotrzebne obelgi i inwektywy będą kary. @V44
  • 150 / 43 / 0
15 grudnia 2024spokojnie07 pisze:
Najlepsze że psychiatrzy kiedy słyszą uzależnienie, z automatu zaczynają pisać na recepcie-> ketrel, chloroprotixen, triticco….jakby to był magiczny eliksir
A co ma wypisać Ci na bezsenność? Benzo czy zetki żeby pogłębić uzależnienie/wjebać w nowe? No chyba, że kweta i chlor na dzień, wtedy to na „ciut” na inne schorzenia, ale kto by tam pogadał z lekarzem %-D

W moim (i znajomych) przypadku wystarczało zaargumentować (też nie lubię chlora, czy tam trazodon mi nie pomagał, itp.) jakoś normalnie, a nie po ćpuńsku (ew. zmienić lekarza :) ) i rozważaliśmy nowe leki.
Serio - wiem, że niektórym z tego forum wydaje się to dziwne - to w końcu lekarz i też ma wiedzę.
lol [*]
  • 412 / 64 / 0
Robię detox od 12 stycznia, czyli drugi dzień.
Byłem w momencie gdy gram kodeiny dawał "coś tam". a oxy przejadałem koło 500mg dziennie jak miałem. W tym momencie biorę pregabalinę i klonazepam, Wczoraj brałem 240mg kodeiny (zanim ktoś powie, że to nie detoks to przypominam że jadłem 4x tyle) i skutecznie pomogło. Dziś kupiłem 2 duże paczki i tussidex. Dobrym pomysłem jest na wieczór zarzucić z 120mg DXM a po jakimś czasie 2 duże paczki kodeiny?

1. ponoć DXM pomaga na skręta 2. DXM potrafi drastycznie obniżyć tolerancję na prawie wszystko (lub po prostu wzmocnić), a więc może i ta koda mnie klepnie? Nie zamierzam być w 100% czysty, ale pytanie, czy te 540mg kodeiny z DXM nie zniszczy mi jakoś detoxu? Chodzi mi głównie żeby obniżyć tolerancję. Ale na logikę jak 540mg kodeiny ma podbić tolerancję, jak tyle mg to jadłem oksykodonu w przeciągu kilku godzin.

@spokojnie07
Muszę się pochwalić moim talentem do gadania z lekarzami, nie zdażyło mi się żeby lekarz odmówił mi benzo (i to głównie na NFZ ;))
Jestem ledwo dorosły, a benzo potrafiłem wysępić od lekarza już dawno, mając 17 lat nie miałem problemu dostać klonazepam 2mg "na stany lękowe"
Większość lekarzy naprawdę ma spore braki w wiedzy nt leków. Jak znalazłem nową psychiatrę, myślałem że ona ogarnia, na koniec rozmowy zaśmiałem się "niektórzy lekarze myślą, ze pregabalina nie uzaleznia" na co ona - "No bo nie uzależnia". I gadał dziad do obrazu, już to przerabiałem.
A ogólnie z psychiatrami to mówimy po substancjach czynnych, po 5 minutach ogarniają że mam wiedzę, to nie prawda że musisz zgrywać debila żeby coś dostać.
Spoiler:
  • 1109 / 426 / 0
No tak, to nie jest detoks, nawet pełne odstawienie to nie jest detoks, nie to znaczy to słowo. Tutaj w sumie mało kto używa go poprawnie. Zdefiniuj co tak naprawdę chcesz zrobić własnymi słowami, bo z części posta wynika, jakbyś się chciał ogarnąć, a z innych fragmentów po prostu ujebać i tak za bardzo nie wiadomo o chodzi. Nie czepiam się już stricte słownictwa, po prostu nie wiadomo czego Ty oczekujesz.
  • 412 / 64 / 0
Ile myslicie będzie trwał skręt jak brałem kodeinę prawie rok w dawkach 240-300mg, a potem troche ponad pół roku 720-1000mg? W miedzy czasie oxy itp itp, ale glownie kodeina.
  • 733 / 216 / 2
@NahoyCito jak przeżyjesz pierwsze 2 tygodnie, to później będzie z górki, problem w dosłownym PRZEŻYCIU tych pierwszych dwóch tygodni, jeśli masz możliwość to polecam odział detoksykacyjny. A nieprzyjemności i powrót do homeostazy organizmu może trwać miesiącami.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 150 / 43 / 0
@NahoyCito No bo to nie jest detox. Sorry, ale dostarczanie egzoopio = dalsze cpanie. Nawet nie ma o czym dyskutować, bo to najwyżej redukcja.

Skręt fizyczny - max tydzień. Psychiczny - kto to wie? Do pół roku nawet.
lol [*]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów

Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.

CBŚP i NCA w walce z syntetycznymi opioidami – współpraca w ramach EMPACT

W Birmingham odbyło się kluczowe spotkanie platformy EMPACT NPS/Narkotyki Syntetyczne, które zgromadziło przedstawicieli CBŚP, brytyjskiej NCA i innych kluczowych partnerów. W jego trakcie omówiono strategie zwalczania zagrożeń związanych z syntetycznymi opioidami, a współpraca przyniosła wymierne rezultaty.

Wpuścił policję, by pokazać, że partnerka nie dba o dom. Na wierzchu miał narkotyki

O dwóch narkotykowych sprawach z wtorku 21 stycznia 2024 roku poinformowała Komenda Miejska Policji w Gdańsku.