Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 684 / 26 / 0
Brałem pregabe kilka lat, 450mg dzień. Odstawialem 075mg przez kilka miesięcy. Cały czas było dobrze, zero objawów odstawiennych. Dopiero teraz się pojawiły. A może to nie od pregaby? Mam depresję i lęki i biorę jeszcze inne leki. Może to zwykły nawrót stanów lękowych jest? Trzeba przeczekać. Najgorsze jest to że nic na ten niepokój nie pomaga. Dotychczas brałem klona i było ok. Teraz tylko kratom pomaga. Ale nie mogę go za dużo brać bo jest toksyczny. Mam jeszcze mianserynę którą biorę przed snem. A gdyby spróbować tej mianseryny w ciągu dnia? Ma właściwości aksjolityczne...
Pozdrawiam!
Paweł
  • 164 / 14 / 0
Oczywiście że jest to remisja objawów bo pregaba nie leczy tylko przykrywa objawy choroby. Możliwe że pojawiło się to także w okolicach czasu kiedy schodziłeś do zera, wtedy jest najgorzej
  • 684 / 26 / 0
Dokładnie. Zostało mi ostatnie 75mg i wtedy się zaczęło. Co mam robić? Nie chcę wracać do tego gówna. Szkoda mi tego pół roku odstawiania. Przeczekać? Z leków mam Anafranil, klona, mianserynę, chlorprothixen, hydroksyzynę.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 139 / 11 / 0
Musisz wytrzymać to. Ewentualnie jak jest tak tragicznie to dziel proch z kapsułki na pół, ale to mogą być wypełniacze to przydałoby się zdobyć kapsułki 25mg.
  • 684 / 26 / 0
Problem jest taki że jak brałem ostatnie 75mg to już wtedy pojawiły się te objawy. Mimo że jeszcze miałem resztkę pregi we krwi.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 164 / 14 / 0
20 stycznia 2025lufa9999 pisze:
Dokładnie. Zostało mi ostatnie 75mg i wtedy się zaczęło. Co mam robić? Nie chcę wracać do tego gówna. Szkoda mi tego pół roku odstawiania. Przeczekać? Z leków mam Anafranil, klona, mianserynę, chlorprothixen, hydroksyzynę.
Można to dużo szybciej odstawić a odstawianie z 600 do 75 przy podstawce z 75 do zera jest jak siniaczek przy złamaniu, to normalne że się tak czujesz, przygotuj się na parę tygodni chujowego samopoczucia, musisz to przetrwać i tyle
20 stycznia 2025SAIGRY pisze:
Musisz wytrzymać to. Ewentualnie jak jest tak tragicznie to dziel proch z kapsułki na pół, ale to mogą być wypełniacze to przydałoby się zdobyć kapsułki 25mg.
Co ty piszesz w ogóle proch jest idealnie zmieszany i dzielenie jak najbardziej działa. Aczkolwiek 75 to i tak mała dawka i nie ma co bez sensu sobie dłużej bólu zadawać, najlepiej z tego schodzić do zera, będzie bolało i to wchuj czego byś nie zrobił, no chyba że wpierdolisz się w benzo czy opio xD
  • 164 / 14 / 0
20 stycznia 2025lufa9999 pisze:
Problem jest taki że jak brałem ostatnie 75mg to już wtedy pojawiły się te objawy. Mimo że jeszcze miałem resztkę pregi we krwi.
No to najgorsze jeszcze przed tobą jeśli nie zaszedłeś jeszcze do zera, ale spokojnie - ból przeminie a bycie "czystym" zostanie. Rzucałem to szmacisko wiele razy i w sumie po chuj to ja nie wiem, czuje się tak chujowo że muszę to brać, jeśli u ciebie będzie podobnie to zastanów się dwa razy zanim odstawisz, długa i ciężka droga zakończona powrotem, czy warto? Sam sobie odpowiedz, może masz jakieś zamienniki pregi lub chociaż chęci do życia, wtedy może się udać
  • 74 / 7 / 0
Z ponad grama dziennie zejść do 300-150-0 potem 150-0-0 następnie 75-75-0 75-0-0 i cześć. Jak już pregabalina zejdzie z organizmu zarzucić tianeptyne na MAX miesiąc.
  • 164 / 14 / 0
I w czym to niby ma pomóc jak pregabalina nie działa na receptory opioidowe? Tianka jest dobra tylko na odstawkę słabszych opio
  • 74 / 7 / 0
Na depreche po odstawce pregabaliny
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.