Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 223 / 28 / 0
Kocham mj, nie wyobrażam sobie już nigdy nie zapalić, naprawde mam sporą tendencje do naduzywania substancji i nie inaczej jest z mj, kiedyś 0,5g starczało na dzien, dwa, moze trzy. Dzisiaj gram medycznej 25% dopiero mnie w pełni zadowala i tak sobie to leci z buchem od 2018 kiedy zapalilem pierwszy raz i dostalem gastro i zakochalem sie w tym stanie, dlatego stoned potrafie poruszac sie spolecznie, wykonuje czynności jeśli musze i w miare skladnie sie wypowiadam i nie zapominam słów chyba ze za duzo spale, biore tez pregabaline i Kratom które solidnie aktywizują mnie po dlugich dniach i nocach palenia dzien w dzien.
W grudniu spaliłem 24g dokładnie, Gorilla Glue, Gangsta Deluxe, Pink kush
Dzisiaj mam 2 dzień przerwy i na razie nie kołuje nowości, poczekam jeszcze kilka dni :P
  • 12398 / 2409 / 0
24 gramy to mi starcza na pół roku jakoś : ) Popal jeszcze, to Ciebie w końcu leń też dopadnie - kwestia czasu. Ja to już tylko właściwie mikrodozowanie z vapcap'a, bo inaczej nic by mi się nie chciało.
  • 1061 / 390 / 0
Ja też podobnie, jak już swoje przejarałem kilka lat temu, to nie chciało mi się już tego zioła palić zbytnio, za bardzo leń w dupie, olewanie swoich pasji, a w końcu obowiązków i higieny. Przełączyłem się na nieduże ilości co weekend i nawet magia wtedy zaczęła wracać. Potem jakoś rok przerwy i znowu dobicie do kilku gramów dziennie, ale niecały miesiąc mi starczył takiego trybu, żeby ograniczyć ponownie. I tak kilka razy. Mój ostatni powrót do zioła już wyglądał tak, że ledwo dobiłem do 2 g dziennie tolerką i miałem dość po trzech dniach. Generalnie widzę, że nawet, jak się wraca do takiego stonerstwa po czasie, to w mniejszym stopniu i na krótszy okres. Od niecałych dwóch miesięcy jestem w Polsce i póki co jeszcze zielska nie paliłem i nie mam zamiaru. Mimo świadomości tego, co napisałem wyżej, to wiem, że jak zacznę palić, to i tak X dni będę gonić króliczka w poszukiwaniu super-czapy z młodości, a trochę to kosztuje, nie na moją kieszeń. Na szczęście w abstynencji pomaga fakt, że nie mam już kontaktów w mieście po powrocie z emigracji, także wizja wkurwiania się na małoletnich patusów co obcinają na jednym gramie i palenia chuj wie czego, bo to loteria, skutecznie mnie odstrasza. Z perspektywy czasu nawet się cieszę, że w tym zasranym Telegramie nie ma już wiadomo jakiej opcji xD
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Meta wprowadza nowe zasady dla treści o konopiach na Facebooku i Instagramie

W ostatnich latach obserwujemy dynamiczny wzrost popularności treści związanych z konopiami na platformach społecznościowych. Facebook i Instagram, będące częścią korporacji Meta, stały się kluczowymi miejscami wymiany informacji, dyskusji oraz promocji produktów związanych z konopiami. W odpowiedzi na ten trend Meta postanowiła zaktualizować swoje zasady dotyczące publikacji treści o substancjach psychoaktywnych, w tym marihuanie i CBD.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.

Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD

Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?