04 grudnia 2024zburzony pisze: Ja biorę od kilku tygodni 100 mg kwetiapiny XR ale nie zauważyłem wpływu na nastrój. Biorę ją przed snem ale i tak wcześnie się wybudzam także nasennie się nie sprawdza. Jako antydepresant stosuje się podobno dawkę 150 mg.
Proszę pisać pw. Mam nadzieję że mogę z dobrego serca oddać lek. Jeżeli nie łamie regulaminy w ten sposób. No to tyle. Pozdrawiam panowie i panie
LSD found and called me.”
.-= =-.
Kwetiapina stosowana jest i w dawkach 600 mg na dobę. 25, 50, czy nawet 100 mg to są dawki relatywnie niskie. O ile nie będą u Ciebie powodowały nadmiernej sedacji, zamulenia, a właśnie uspokojenie i efekt anksjolityczny to możesz próbować. Sam się przekonasz. Jedyne co mogę jeszcze dodać, to na początku przy zwiększaniu dawek rośnie zamułka, która w mija przy regularnym braniu.
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana
Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.
Legalna marihuana tylko w 10 holenderskich miastach od kwietnia 2025
Holandia, znana z liberalnego podejścia do marihuany, wkracza w nową erę regulacji. Już od kwietnia 2025 r. w 10 holenderskich miastach coffeeshopy będą mogły sprzedawać wyłącznie marihuanę pochodzącą od licencjonowanych producentów. To część szeroko zakrojonego eksperymentu, który ma przetestować możliwości stworzenia w pełni legalnego łańcucha produkcji i dystrybucji marihuany. Czy Holandia zakończy epokę polityki tolerancji i otworzy drzwi do pełnej legalizacji? Przyjrzyjmy się szczegółom.
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)
Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.