Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 218 / 25 / 0
@krzychv Mam identycznie tak samo, tylko na dawce 25 mg. Ten lek tak mocno pobudza apetyt, że w nocy co najmniej jedna pobudka aby coś przegryźć. Chyba jedynie coś co zablokuje apetyt może temu zapobiec, nie pomaga nawet solidna kolacja z deserem.

Odkąd biorę ketrel zawsze przy łóżku leży batonik, teraz zamieniłem tylko na batony proteinowe aby nie żreć tyle cukru w nocy :) jedyny tip jaki udało mi się wymyśleć w tym temacie
  • 130 / 18 / 0
oho, to chyba znalazłem powód mojego podjadania w nocy... przez jakiś rok brania 100mg na sen razem z chlorprotiksenem wszystko było ok, dopiero jakieś ostatnie pół roku budzę się w nocy i muszę mieć coś pod ręką bo łapie mnie jakiś dziwny przymus zjedzenia czegokolwiek i NIENAWIDZĘ tego bo rano się budzę z żalem sam do siebie, że jem jak świnia mimo, że w ciągu dnia spożywam normalne, zdrowe posiłki...
  • 596 / 100 / 0
23 lipca 2024briskthoughts pisze:
czy przytyliscie na niej duzo tak jak mowia?
Jak brałam codziennie przez prawie rok to strasznie przytyłam. W moim przypadku nasilała apetyt więc żarłam jak świnia, a do tego spowolniło mi metabolizm. Jak przestałam stosować codziennie to w pół roku wróciłam do swojej poprzedniej wagi, a do zrzucenia miałam trochę. Teraz przy stosowaniu okazjonalnie nie zauważyłam ani zmiany w wadze ani nasilonego apetytu.
W strugach deszczu dni toną, dotykam stopą dna
  • 122 / 7 / 0
Biorę kwete dwa lata codziennie, 100mg przed snem i akurat ja nic nie przytyłem co prawda pojawia się zwiększony apetyt, ale tylko około godzinę po zarzuceniu tabletki.
Kweta w porównaniu do innych neuroleptyków żadko powoduje tycie.
  • 1064 / 184 / 0
Biorę na sen 100 mg kwetiapiny XR bo po dołożeniu klomipraminy ledwo co śpię, ale wyczytałem że ona ma też działanie antydepresyjne i bywa stosowana kiedy inne leki nie dały rezultatu. Bierze ktoś kwetę na depresję?
  • 44 / 5 / 0
Chcę poprosić rodzinną, żeby mi przypisała te tabletki na apetyt, bo jak czytam to działa. THC nie zawsze.
  • 1064 / 184 / 0
U mnie kwetiapina nie wpływa na apetyt, ale ogólnie leki nie zwiększają mi apetytu, nawet taka mirtazapina czy neuroleptyki. Zresztą THC też nie.
  • 37 / 16 / 0
D Biorę kwetiapinę od 3 lat na sen. Działa wyśmienicie. Dawki 50 - 75 mg, usypiają jednakowo. Czasem robię przerwę i schodzę na 25 mg, głównie w weekendy, aby utrzymać tolerancje
Czasem lubię zarzucić 75 - 100 mg godzinę wcześniej, niż zwykle bo wprowadza mnie w przyjemny, antydepresyjny stan, lekko "psychodeliczny", kolory są fajnie nasycone, a myślenie z lekka inne niż na jawie.
Zmusza mnie wieczorem do opróżniania lodówki %-D. Tycie to raczej w terapii w dawkach wyższych niż 300 mg/doba.

Jak dla mnie najlepszy neuroleptyk, jedyny który nie zwarzywia, jest przyjemny w działaniu, z lekka antydepresyjny (pewnie przez agonizm (5HT1). Polecam na bezsenne noce, usypia po maratonach ze stymulantami.
  • 218 / 25 / 0
Jak u Was z libido / możliwością osiągnięcia orgazmu po ketrelu? Biorę 25 mg na sen i po godzinie choćby miss universe po mnie skakała to nie mogę dojść, libido przez chwilę jest ale tylko 2 minuty po kontakcie seksualnym i ucina totalnie. Orgazm praktycznie nie możliwy do osiągnięcia
  • 70 / 8 / 0
Czy ktoś stosuje kwetiapinę w leczeniu depresji?
Jeśli tak to jakie dawki i z jakim rezultatem?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prokurator z Wrocławia stanie przed sądem. Chodzi o ciastka z marihuaną

Bartosz F., prokurator z Wrocławia, jest oskarżony o poczęstowanie kobiety ciastkami z marihuaną. Do zdarzenia doszło w jednym z pokoi hotelowych w Lublinie. Grożą mu 3 lata więzienia.

Zapach palonej marihuany wystarczającym powodem do przeszukania samochodu przez policję w Illinois

Sąd Najwyższy Illinois orzekł, że zapach marihuany jest podstawą do przeszukania samochodu przez policję. Tym samym nie zgodził się z wcześniejszym orzeczeniem sądu, zgodnie z którym sam zapach palonej marihuany nie jest wystarczającym powodem do przeszukania auta.

Konopie w jednej grupie z heroiną? Analiza kontrowersyjnej klasyfikacji i działania Wolnych Konopi

Problem klasyfikacji konopi i innych substancji psychoaktywnych w Polsce W Polsce konopie zostały zaklasyfikowane do grupy I-N, czyli tej samej kategorii co heroina, fentanyl czy kokaina. Grupa ta obejmuje substancje o wysokim potencjale uzależniającym, które mogą być stosowane wyłącznie w celach medycznych, naukowych i przemysłowych. Tymczasem liczne badania naukowe wskazują, że konopie nie wykazują wysokiego potencjału uzależniającego porównywalnego do substancji wymienionych w tej grupie.