Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 208 / 24 / 0
@krzychv Mam identycznie tak samo, tylko na dawce 25 mg. Ten lek tak mocno pobudza apetyt, że w nocy co najmniej jedna pobudka aby coś przegryźć. Chyba jedynie coś co zablokuje apetyt może temu zapobiec, nie pomaga nawet solidna kolacja z deserem.

Odkąd biorę ketrel zawsze przy łóżku leży batonik, teraz zamieniłem tylko na batony proteinowe aby nie żreć tyle cukru w nocy :) jedyny tip jaki udało mi się wymyśleć w tym temacie
  • 117 / 14 / 0
oho, to chyba znalazłem powód mojego podjadania w nocy... przez jakiś rok brania 100mg na sen razem z chlorprotiksenem wszystko było ok, dopiero jakieś ostatnie pół roku budzę się w nocy i muszę mieć coś pod ręką bo łapie mnie jakiś dziwny przymus zjedzenia czegokolwiek i NIENAWIDZĘ tego bo rano się budzę z żalem sam do siebie, że jem jak świnia mimo, że w ciągu dnia spożywam normalne, zdrowe posiłki...
https://youtu.be/BY_XwvKogC8?feature=shared
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana rekreacyjna na Florydzie pozostanie nielegalna, w referendum zabrakło 3%

Marihuana rekreacyjna na Florydzie nadal będzie nielegalna pomimo, że za jej legalizacją dla osób powyżej 21 roku życia opowiedziało się 57% głosujących. Referendum odbyło się w ramach wyborów prezydenckich. Co ciekawe za liberalizacją prawa konopnego głosował będący Republikaninem Donald Trump, który udział w wyborach brał właśnie na Florydzie. Jest to o tyle ciekawe, że gubernator stanu Ron DeSantisa i przywódcy Republikanów z Florydy byli przeciwni zmianom i wydali na kampanie przeciwko legalizacji zioła wiele milionów dolarów. „Legalna marihuana to jedynie zyski dla korporacji i smród marihuany na ulicach.” – twierdzi DeSantis.

Prezes znanej korporacji przyłapany na kupnie narkotyków

Stefan Kaufmann, prezes firmy Olympus, czołowego japońskiego producenta sprzętu optycznego, zrezygnował ze stanowiska – przekazano w oświadczeniu. Agencja AFP podaje, że niemiecki menedżer został oskarżony o kupno narkotyków.

Od dziś fentanyl i marihuana niedostępne w receptomatach

Fentanyl i marihuana są na liście substancji, których nie można kupić poprzez receptomaty. Dziś wchodzi w życie rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie środków odurzających i substancji psychotropowych.