Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 32 / 5 / 0
@CristianoRonaldo Różaniec służy do modlitwy, nie do jedzenia. Poza tym fajny koktajl sobie wymyśliłeś. Czerpałeś inspirację z listy przeciwskazań z ulotki escitalopramu %-D? Gdzieś w tym miksie bym szukał odpowiedzi na twoje pytania. Przykładowo, niektóre źródła wspominają, że różeniec górski oddziałuje na receptory opioidowe.
  • 51 / 1 / 0
@ParchatyKaznodzieja no dobra, tylko ze osoba, ktora nie bierze tego jak to nazwales „koktajlu” tez ma podobny problem, wiec pytanie dalej aktualne - swoja droga nie wiem skad ironia bo zarowno przyjmowanie ashwagndhy jak i rozanca bylo konsultowane z lekarzem w konteksie jednoczesnego przyjmowania z escitalopramem
  • 51 / 1 / 0
dobra, poczytalem i to z rozancem moze miec sens (pytanie w jakim stopniu) wiec sprobuje odstawic i zobaczymy, dziwne tyko ze inna osoba nie przyjmujaca ma podobny problem (ona z kolei przyjmuje bupropion i lamotrygine)
  • 32 / 5 / 0
@CristianoRonaldo Jeśli problem dotyczy nie tylko ciebie, to brałbym też pod uwagę możliwość, że bierzecie podrobione tabletki oksykodonu. Co do szydzenia z koktajlu - no cóż, to dawka czyni truciznę. Ale tak na moje nielekarskie oko to nie powinno się łączyć żadnych z tych substancji z escitalopramem, włącznie z grejpfrutem.
  • 121 / 34 / 0
Duze dawki wit C maja rozne interakcje w zaleznosci od konkretnego opioidu, aczkolwiek wydaje mi ze w odroznieniu od fenta, przy oxy, podobnie jak przy morfinie powinno wzmacniac... z tym ze dzialanie analgetyczne, moze w tym tkwi problem?
  • 51 / 1 / 0
@freezin9moon akurat C nie biore, jedynie D i B regularnie
  • 51 / 1 / 0
@ParchatyKaznodzieja podrobione na 100% nie sa bo bardzo pewne zrodlo no i blister wyglada raczej normalnie + jak mowilem kilkukrotnie zadzialalo, wiec to raczej nie to, zastanawiam sie jeszcze jakie znaczenie dla intensywnosci dzialania ma to czy sie rozgryzie czy nie

jezeli ktos to moderuje to prosze o scalenie z poprzednim wpisem
  • 270 / 29 / 0
Ktoś tak miał jak wcześniej pił herbatę z kratomu to teraz oksy słabo działa?
Substancja metabolizowana jest wątrobowo przy udziale cytochromu P450. Szczególne znaczenie mają w jego przypadku enzymy CYP2D6 oraz CYP3A4. W efekcie powstają metabolity takie jak noroksykodon, oksymorfon oraz noroksymorfon.
Kratom niby silnie blokuję CYP2D6
  • 270 / 29 / 0
20 listopada 2024CristianoRonaldo pisze:
@ParchatyKaznodzieja podrobione na 100% nie sa bo bardzo pewne zrodlo no i blister wyglada raczej normalnie + jak mowilem kilkukrotnie zadzialalo, wiec to raczej nie to, zastanawiam sie jeszcze jakie znaczenie dla intensywnosci dzialania ma to czy sie rozgryzie czy nie

jezeli ktos to moderuje to prosze o scalenie z poprzednim wpisem
Przy esci żadne opio nie zadziała euforycznie i to nawet długi czas po zakończeniu kuracji. Nawet nie masz co próbować bo tylko smyrnie i się wkurwisz. Faza typu wieczny niedosyt.
  • 51 / 1 / 0
@FotherMucker no właśnie pare razy siadło, może przez to ze biorę relatywnie małą dawkę esci (10mg), no i niezbyt mam porównaniebo tylko raz wrzucałem oksy bez esci pare lat temu. Natomiast mój problem polega na ogólnym działaniu, nie tylko euforycznym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prośba do obywateli: Zapytajcie kandydatów o depenalizację marihuany!

Trwa kampania prezydencka – to idealny moment, aby dowiedzieć się, jakie stanowisko kandydaci zajmują w ważnych społecznie kwestiach. Jedną z nich jest depenalizacja marihuany, szczególnie że komisja sejmowa zobowiązała premiera do zajęcia stanowiska w tej sprawie.

Tragiczny finał andrzejek. Pomieszali alkohol z dopalaczami

Dwóch młodych mężczyzn, którzy zmarli po imprezie andrzejkowej pod Kaliszem, zażywało dopalacze. Prokuratura sprawdza, czy ich koledzy zrobili wszystko, żeby udzielić im pomocy.

"Biały osad" na kostiumie krowy. 31-latek złapany na próbie "kreatywnego przemytu"

Amerykańskie władze informują o zatrzymaniu na lotnisku w Los Angeles mężczyzny, który chciał wnieść na pokład samolotu bagaż z metamfetaminą. "Biały osad" znajdował się między innymi na kostiumie krowy, ale też na nasączonych roztworem biustonoszach i skarpetkach. - Dilerzy nieustannie wymyślają kreatywne sposoby przemytu niebezpiecznych narkotyków - mówi prokurator Martin Estrada.