wczorajladyinnaightmares pisze: Ma powód, żeby mi odmówić wystawienia benzo po weryfikacji? No nie.
Blokada dotyczy osób nadużywających.
W końcu to ukrócili, te receptomaty (dilerzy online) zrobiły bardzo dużo złego, wiadomo było od początku że cpuny to wykorzystają.
wczorajladyinnaightmares pisze: @mustafaq tak, każdy lekarz ma możliwość podglądu wystawionych recept.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ale mówił mi, że dzień wcześniej dostali wszyscy lekarze w tej placówce prywatnej informacje, że nie mogą wypisywać tych co zakazali leków przez teleporadę (wyłącznie na osobistej wizycie mogą wypisać).
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Inna sprawa, że aplikacje/programy, z których korzystają przychodnie też mają być do 2027 roku chyba max dostosowane i pobierać dane z P1 automatycznie, także ta funkcja pojawi się też normalnie, bez logowania na P1.
Przychodnia w której czasami pracuję dodatkowo już ma w aplikacji swojej zakładkę z danymi z gabinet.gov, co prawda podłączenie coś im nie idzie, ale sama funkcja w aplikacji już jest.
Aplikacja blokuje zbyt częste pobieranie danych. Jak zaczniesz sobie wpisywać pesele jeden za drugim, to najpierw będzie sypać ostrzeżeniami i stopniowo wydłużać czas wyszukania danych. Czy zablokuje całkowicie? Nie wiem, ale ostrzeżenia już nie raz mi wyskakiwały.
Dwa, że uwierz, że nikomu się nie chce w takie rzeczy bawić.
Akurat z mojego doświadczenia i znajomości wynika, że lekarze to jedna z najbardziej zdemoralizowanych i zdegenerowanych grup społecznych.
Serio, kurwa, aż w szoku jestem co się stało. Aż dziw bierze, że żaden giodo, srodo czy inni obrońcy praw społecznych o tym głośno nie trąbią.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Terapia psylocybiną jako wsparcie w leczeniu jadłowstrętu psychicznego – pierwsze wyniki przełomowe
W przełomowym badaniu naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego (UCSD) przedstawili analizę i szczegóły badania opublikowanego w Nature Medicine, które ukazało wpływ terapii psylocybiną na osoby z jadłowstrętem psychicznym. W nowym artykule przeglądowym opublikowanym w czasopiśmie Psychedelics autorzy pierwotnego badania oferują „szczegółowy wgląd w wyniki, opierając się na danych jakościowych z półustrukturyzowanych wywiadów, szerokich opinii i rozmów z uczestnikami oraz ich subiektywnych interpretacjach wzorców danych.” Ten przegląd ujawnia zarówno obiecujące wyniki, jak i istotne ograniczenia, które mogą kształtować przyszłe podejścia terapeutyczne.
Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu
Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.
Nowe substancje na liście narkotykowej - projekt trafił do opiniowania
Szybkie tempo pojawiania się na rynku nowych narkotyków, które są coraz częściej substancjami o ostrej toksyczności, oraz ich łatwa dostępność w internecie - to główne powody, dla których zaistniała konieczność uzupełnienia listy substancji psychoaktywnych i nowelizacji rozporządzenia w sprawie wykazu substancji psychotropowych, środków odurzających oraz nowych substancji psychoaktywnych. Projekt trafił właśnie do opiniowania.