Dodatkowo dodam, że cały czas CeZ grzebie przy tym, bo mi dzisiaj przy rzeczach totalnie nie związanych z wystawianiem recept, P1 sypało ostrzeżeniami z dupy xD i rzeczy/dokumenty tworzone dokładnie w ten sam sposób co wcześniej i wcześniej ostrzeżenia nie wyskakiwały, a teraz abstrakcyjne ostrzeżenia pt. "niezgodność imienia lub nazwiska z wykazem centralnego rejestru usługobiorców", bo dzisiaj przez 1,5h próbowałam dojść o chooy im chodzi. Doszłam, ale to nieważne dla tematu. Także stawiam, że to nie koniec zmian.
wczorajkrzychv pisze: Effulgent teraz nie ma, ale wprowadzili taki obowiązek już rok temu w sierpniu 2023
To się robi coraz bardziej chore. Wygląda to tak jakby do końca roku każdy lekarz aptekarz pielegniarz dentysta weterynarz czy czlowiek ktory raz sie minal na ulicy z kims ze sluzby zdrowia mial pelny wglad do historii kazdego pacjenta kliknieciem i jeszcze z wymaganiem zeby to sprawdzal bo inaczej system zablokuje.
Ciekawa sprawa nie powiem biorąc pod uwagę narzekanie na biurokrację NFZ od 100 lat, samo sprawdzanie tych systemów zajmie cały czas wizyty.
wczorajWolf_Ghost pisze:TAK i to od dawna, teraz wprowadzili że każdy lekarz może sprawdzić twoje IKP na specyficzne recepty np narkotyczne (m.in benzo).wczorajKurak111 pisze: mój rodzinny widzi wszystkie recki od każdego
wczorajWolf_Ghost pisze:TAK i to od dawna, teraz wprowadzili że każdy lekarz może sprawdzić twoje IKP na specyficzne recepty np narkotyczne (m.in benzo).wczorajKurak111 pisze: mój rodzinny widzi wszystkie recki od każdego
Czegoś takiego, że na specyficzne recepty każdy lekarz może sprawdzić nie wyczytałem na pacjent.gov.pl
https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/przez ... do-zdrowia
Nie rozumiem tego stwierdzenia:
"Obecnie jest tak, że każdy lekarz ma dostęp do informacji, które sam wpisywał."
Gdzie wypisywał? jakich informacji? o co tu k chodzi?
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Co promieniowanie gamma robi z medyczną marihuaną i jak wpływa na kannabinoidy i terpeny?
Andrzej Urbanowicz, dla dobra sztuki, zgodził się być królikiem do testowania LSD
Wrocław: Tak umierał szesnastoletni Sebastian. Koledzy uwięzili go cierpiącego w mieszkaniu
Dziś wiadomo już, że kolega podał mu drinka z ecstasy. Gdy chłopiec źle się poczuł, znajomi nie pomogli mu, na dodatek zamknęli w mieszkaniu leżącego na podłodze i uciekli.
Donald Tusk w ciągu 30 dni musi wypowiedzieć się na temat dekryminalizacji i posiadania
Dziś Komisja do Spraw Petycji Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej rozpatrzyła projekt dekryminalizacji posiadania do 15 gramów marihuany oraz uprawy jednej rośliny konopi indyjskich na własny użytek. Debata dotyczyła złagodzenia przepisów ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii i była odpowiedzią na petycje obywatelskie oraz rosnące społeczne poparcie dla liberalizacji prawa w tej kwestii.
Nowe badanie: 60% użytkowników marihuany twierdzi, że dzięki niej pije mniej alkoholu
Czy marihuana może pomóc ograniczyć spożycie alkoholu i zredukować związane z nim szkody zdrowotne? Takie pytanie rodzi się po lekturze wyników nowego badania przeprowadzonego na grupie ponad 23 tysięcy respondentów z Nowej Zelandii. Wyniki wskazują, że 60% osób używających zarówno marihuany, jak i alkoholu przyznaje, że ich spożycie alkoholu spadło po użyciu marihuany. Odkrycie to stawia nowe perspektywy przed polityką zdrowia publicznego, zwłaszcza w kontekście potencjalnej legalizacji marihuany jako narzędzia do ograniczenia szkód zdrowotnych.