Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / 6 / 0
Kujawsko pomorskie, dzisiaj szukałem i nic nie znalazłem. Ale to mój pierwszy raz z poszukiwaniem łysiczek, więc pewnie szukałem w złych miejscach, były konie, krowy, kozy, nawet martwego szczura w trawie znalazłem, a tego grzybka nie było.. No cóż
  • 167 / 72 / 0
Lubelskie - ktoś? coś?
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 806 / 102 / 22
Lubelskie - koło Puław du.a... Ogólnie rok chuj.wy. Jakby kto pytał o Kaszuby, to też nieciekawie. Ale można sobie popatrzeć i poczytać o różnych odmianach. Zawsze jakaś podjara jest :) Tam łysiczka opisana jest jako gatunek rzadki.
http://www.psilosophy.info/species.php
  • 12 / 2 / 0
Na prognozie widzę przymrozki na początku listopada, koniec sezonu? 😬
  • 2 / 1 / 0
18 października 2024neskorone pisze:
Dolnośląskie, koło 23g juz ususzonych dzisiaj dozbierane koło 300/400 ale już same przyschnięte sztuki, póki nie popada raczej nie ruszy.
W jakich okolicach w dolnośląskim zbierasz, bo rozstrzał tutaj jest duży, od grzybnych Sudetów, po bezgrzybie północnej części województwa.
  • 12 / 2 / 0
01 listopada 2024Andrzejmaryniec pisze:

W jakich okolicach w dolnośląskim zbierasz, bo rozstrzał tutaj jest duży, od grzybnych Sudetów, po bezgrzybie północnej części województwa.
Ogólnie górzyste tereny w dolnośląskiem z mojego (niewielkiego) doświadczenia wydają się mieć potencjał, o ile szukasz na pastwiskach po obfitych opadach. Jeśli nie padało, warto zwrócić uwagę na występowanie śmiałka darninowego (kępy szpiczastej trawy), który świadczy o dużej wilgotności gleby.
W poprzednim sezonie w okolicach Gór Sowich znalazłem w kilka godzin ponad 300 sztuk. Dzisiaj w podobnych okolicach w 2 godziny jedynie 60 sztuk i trzeba było grzebać w gęstej trawie gdzie wilgoć jest większa. W dobrym sezonie jak się przejdziesz po koszonym pastwisku i kucniesz, to widzisz jak "łebki" łysiczek wystają z trawy i nie trzeba czesać w kępach.
Sezon ogólnie cienki, mało opadów, a zaraz mają przyjść przymrozki więc raczej lepiej nie będzie niestety.
  • 2661 / 560 / 0
17 października 2024Amunicja pisze:
26 września 2024Puccydestroyer pisze:
łysiczki już są a jak z muchomorami u was? U mnie z roku na rok coraz większa lipa w tym póki co pustki ale może jeszcze się pojawia
Podbijam pytanie, zbiera ktoś muchomory czerwone (amanita muscaria) ? Po obróbce termicznej i ich uszanowaniu potrafią naprawdę się odwdzięczyć podróżą, której z całym szacunkiem do nich nie nazwałbym psychodeliczną. Jeśli już miałbym wybrać jakieś określenie to byłoby to "oniryczną".
Istnieje wątek "poszukiwania świętego Graala" o zbiorach muchomora, proszę tam dyskutować ów temat, tutaj piszemy o łysiczkach.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 12 / 3 / 0
[ external image ][/img][/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 338 / 104 / 2
Łódzkie, w zeszły weekend.
Słabo troche, około 3-4g suszonych uzbierałem przez pół dnia zbierania na znanych mi miejscówkach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 17 / 1 / 0
Lubuskie słabizna do teraz. Pojedyncze sztuki póki co..
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.