Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 707 / 138 / 0
A to akurat norma że numery kontaktowe na stronach z wizytami nie działają lub prowadzą do jakichś innych lokali, zakładów lub losowych osób. Najczęściej nie da sie do nikogo dodzwonić, a jedyny kontakt to mailowy gdzie na odpowiedź czeka się czasem parę dni a czasem w ogóle jej nie ma.
:tabletki:
  • 58 / 6 / 0
Czy ktoś na priv mógłby mi powiedzieć gdzie mogę dostać receptę na Mildronate (meldonium) JP zawieszony z tego co czytam. Papierów na niewydolność serca nie mam jak cos.

WARN czytaj tytuł wątku @V44
  • 1762 / 526 / 2
27 października 2024ErenKruger pisze:
@Merx ale to on wyjechał Ci z tekstem, że „zakłada sprawę” bulwersując się, czy faktycznie wykonywane były czynności przez nasz kochany organ ścigania tzn co miałeś na myśli przez „czekam na sprawę”?

A co do JP - o cie chuj %-D
pisał i dosłownie mi groził tym, że zostało to zgłoszone do organów ścigania, z moimi sprawami jestem na bieżąco, bo obecnie od wczoraj wyonuję wyrok 66 dni pozbawienia wolności w systemie dozoru elektrycznego (areszt domowy).

Posiadam całą historię konwersacji z nim, z resztą jak z każdym, ja się z lekarzami nie pierdolę (no dobra były 2 przypadki w których tą zasadę nagiąłem, if you know what i mean).

Najlepsze jest to, że jeśli by to zgłosił to zachowałem się vice versa i mu również zacząłem grozić i jechać z nim jak z ostatnią kurwą, na zjeździe po oksy było mi to obojętne z resztą, a mam kilkanaście brudów na niego w swoich teczkach. 👽
Uwaga! Użytkownik Merx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Kurdefaja, na nieświadomce o domniemanym zawieszeniu, zamówiłem wczoraj w nocy u JP.
Ktoś w ostatnich dniach zamawiał? Sukces, czy dupa zbita?
  • 1762 / 526 / 2
@darvon nie wydaje mi się, żeby ktoś ze względu na informację o zawieszeniu próbował ryzykując stówą, bądź będąc później świadkiem w sprawie wystawiania e-recept przez kogoś z zawieszonym PZW.

Co do JP czekam na jego oficjalne stanowisko odnosząc się do w/w tematu, jeśli będę w posiadaniu to się tu pojawi, ale czekam już trzeci dzień..
Uwaga! Użytkownik Merx nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Ale to nie znaczy, że JA ryzykuję, nie?
Wcześniej wystawiał mi recepty raz na dwa miechy. Wczoraj z rozpędu zamówiłem.
Stówa przepadła, mówisz?
  • 1762 / 526 / 2
@darvon nie no przepaść raczej nie przepadła, bo on zawsze oddawał, kiedy nie mógł wypisać recepty.
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, jeśli również poinformujesz o Twoim zamówieniu i sytuacji z jego realizacją na pewno będziemy wdzięczni za informacje.
  • 61 / 5 / 0
Mi nie wypisal na poczatku miesiaca recki, ale mial powod, bo mam zajebane IKP i sprawdzil sobie. Wczesniej nigdy nie sprawdzal albo mu to nie przeszkadzalo wiec myslalem ze nie bedzie problemu. Wiec moze tyle sie zmienilo ze zaczal sprawdzac.
Ostatnio zmieniony 28 października 2024 przez mobius, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik mobius nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 206 / 0
Ja właśnie sprawdziłam jego działalność w RPWDL i zawieszona nie jest. W sumie ciekawe.... napisałabym do NIL i zapytała jak to jest, albo do CeZ, ale do tego musiałabym mieć chociażby screena wystawionej przez niego recepty po dacie zawieszenia (bez danych pacjenta). CeZ wiem, że odpisuje na maile, czasami trwa to 2-3 dni, ale odpisują zawsze.
  • 131 / 19 / 0
nie chce skłamać bo dokladnie nie pamietam ale jak kilka lat temu była sprawa dosyć głośna z jego PWZ to strona przez chwilę była zawieszona, nadal można było się logować, zamówić ale zamówienia zaraz były anulowane. Nie było wtedy żadnej informacji z jego strony, że ma jakiś problem.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.