Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
siema, Miał ktoś z was tak że po alkoholu, gdy kładliście się spać dostawaliście haluny? miałem tak kilka razy i się zastanawiam z czego to mogło wynikać. (Nigdy nie zażywałem niczego oprócz etanolu oraz nikotyny) Np. wypiłem z ziomkami dużo (nie wiem ile) kładę się spać i od razu po zamknięciu oczu widzę grupkę ludzi dookoła mnie. wszyscy mówią o rzeczach których nie powinni wiedzieć, ręce wychodzą spod łóżka i mnie zaczynają rozszarpywać i widzę swoje najskrytsze lęki. Pozdro
  • 761 / 105 / 0
A to napewno był etanol ? A może koledzy poczęstowali Cię metanolem albo innym wynalazkiem ? Zapytaj kolegów dokładnie.
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
etanol. Piłem wtedy chyba czystego stocka ze sklepu. mogę jeszcze powiedzieć że byłem po serii dexaven 4 mg ale z tego co czytałem nie powinno być po tym halucynacji
  • 227 / 76 / 0
Mam ziomka co w swoim mieszkaniu po grubej najebce i przyśnięciu potrafił wstać i zacząć lać do szafy/na środku pokoju bo widział w półśnie że jest w łazience hehe.

A tak serio to ile dni piłeś? Zchodził Ci alkohol z banii? Bo takie akcje jak:
kładę się spać i od razu po zamknięciu oczu widzę grupkę ludzi dookoła mnie. wszyscy mówią o rzeczach których nie powinni wiedzieć, ręce wychodzą spod łóżka i mnie zaczynają rozszarpywać
To ja miałem jak przerywałem ostre min. tygodniowe ciągi alkoholowe.
I jest to objaw AZA i halucynozy alkoholowej/delirki.
Uwaga! Użytkownik MefedronowyKoneser nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
piłem może 2 dzień, był to po prostu 2 dniowy melanż xD. pamiętam że byłem zmęczony i że jak na swój słaby łeb dosyć dużo wypiłem (nie do odciny) ale na następny dzień klasycznie jako iż jestem młody to miałem 0 kaca i innych odczuwalnych efektów odstawienia
  • 761 / 105 / 0
Może poprostu alkohol nie jest dla Ciebie. Takie rzeczy nie zdarzają się w tak młodym wieku po dwu dniowym melanżu. Dziwne…
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 12 / 0
Paraliż senny imo. Miałem tak dwa razy przy zasypianiu po grubych ciągach na alko. Świadomość nie spi ale twoje ciało już tak i zaczynają sie wtedy pojebane akcje widzisz jakies ciemne postacie biegające po pokoju itp xd
  • 761 / 105 / 0
Delirium tremens… tak to się zwie ?
Raz w psychiatryku widziałem gościa co gadał do ludzi za oknem których nie było, potem gadał sam do siebie, chodził gdzieś aż w końcu zapieli go w pasy. A i tak gadał do momentu aż zasnął. Wyglądał raczej ,normalnie” ale psycha mu siadała pewnie po grubym ciągu… Rodzina go przywiozła bo pewnie w domu odpierdalał. Chujowa akcja.
  • 250 / 74 / 0
Tak, ale to nie to w tym przypadku. Delirium tremens wystepuje przy naglym odstawieniu po dluzszym ciagu, (powiedzmy min. z 2 tyg walenia 24/7 ostatni przypadek, jakiego bylem swiadkiem, znaczy chlalismy rowno, a gosc wczesniej tez nie byl abstynentem, ale jednak przedtem nie az takie tempo), a nie u klienta co 2 dni troche zabalowal. I to nie sa lekkie "haluny" gdzie jestes w stanie kontrolowac swoje reakcje, w pelnym stadium psychozy na AZA gosc nie wie co robi a zrobic moze naprawde wszystko. Doraznie pomoze tylko alko albo solidna porcja rolek iv. Gorzej z obezwladnieniem takiego zawodnika...
  • 1445 / 516 / 0
Znam dwie osoby, które miewały, ja nigdy.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.