Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Witam jestem od 9 lat użytkownikiem chyba najsłynniejszego leku na kaszel bywały momenty że brałem w przeliczeniu 1.5 g kody na dobę teraz schodzę i biorę 3 x 150mg dziennie ale cierpię na bezsenność wiem że mam rozwalony zegar biologiczny ale nie ważne czy w ciągu dnia zmęczę się czy też nie, po prostu nie zasnę bez kolejnego leku i tu mam pytanie bo mam trzy specyfiki, który z nich będzie najlepszy na zaśnięcie i po którym po przebudzeniu będę się czuć najlepiej bez efektu zombie ?

Klozapol zarzucam 50 mg i nawet działa dobrze ale po przebudzeniu występuje srogie niedojebanie.

Haloperidol skurcz mięśni który nie zawsze występuje uniemożliwiający spanie i w ogóle taki średni usypiacz.

Ketrel którego nie testowałem i nie wiem czego się po tym spodziewać

Mile widziane opinie ekspertów, chwilowo nie mam nic innego pod ręką.
  • 127 / 8 / 0
Tja znam to dziadostwo, pojawia się gdzieś tak od 150-200mg na wieczór. Na początek sugerowałbym zacząć od odejmowania substancji niż ich dodawania. Na pewno bardzo igranicz kofeine. Uważaj na ukryte MAOi! Pieprz, czosnek, kurkuma, chyba niektóre soki, Gałka muszkatołowa... niby poerdoła i słahe MAOi ale w moim doświadczeniu znacznie zwiększajæ ryzyko znacznych problemów ze snem. Z usypiaczy polecam ashwagandhe a jak nie pomoże to więcej ashwagandhy a jak nie to antyhistaminę, ale to w ostateczności bo sæ bardzo niezdrowe a difenhydramina jeszcze psuje funkcje mózgu na dłuższæ netę a nie tylko metabolizm.
  • 2881 / 300 / 0
aviomarin / apap noc
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 608 / 109 / 0
13 października 2024Bananaice pisze:
Witam jestem od 9 lat użytkownikiem chyba najsłynniejszego leku na kaszel bywały momenty że brałem w przeliczeniu 1.5 g kody na dobę teraz schodzę i biorę 3 x 150mg dziennie ale cierpię na bezsenność wiem że mam rozwalony zegar biologiczny ale nie ważne czy w ciągu dnia zmęczę się czy też nie, po prostu nie zasnę bez kolejnego leku i tu mam pytanie bo mam trzy specyfiki, który z nich będzie najlepszy na zaśnięcie i po którym po przebudzeniu będę się czuć najlepiej bez efektu zombie ?

Klozapol zarzucam 50 mg i nawet działa dobrze ale po przebudzeniu występuje srogie niedojebanie.

Haloperidol skurcz mięśni który nie zawsze występuje uniemożliwiający spanie i w ogóle taki średni usypiacz.

Ketrel którego nie testowałem i nie wiem czego się po tym spodziewać

Mile widziane opinie ekspertów, chwilowo nie mam nic innego pod ręką.
Sprobuj ketrelu, najlepiej 25mg, jak nie pomoze to 50 i potem 100. Mi 100mg przed snem mega pomaga na spanie i juz pare lat uzywam
:tabletki:
  • 510 / 110 / 0
Pregabalina rzecz jasna
  • 218 / 68 / 0
Antyhistaminy: difka, dmh (oba OTC) prometazyna/hydroksyzyna (Rp)
Neuroleptyki: kwetiapina (Rp) pany

@up 150 pregaby raczej nie złoży do spanka, a z większą ilością się zaprzyjaźnić za łatwo :D
lol [*]
  • 816 / 103 / 22
Muszkatołowiec był polecany przez brytyjską farmakopeę z początku XX wieku jako lek na bezsenność i koszmary nocne. Zalecano 2-3 gramy na 5-6 godzin przed położeniem się do wyrka. Stosowałem podczas kodzenia ten przepis i działał. gałkę dopiero się odczuwa po paru h.
  • 1741 / 571 / 0
nie słuchaj jak Ci każą przepłacać za Aviomarin albo brać paracetamol niepotrzebnie w Apapie, masz mega tanio 10 tabletek difenhydraminy 50 mg w Senoleku
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.