23 sierpnia 2024PolskiLen pisze: W tym co napisał jest sporo racji, więc Warna pewnie nie dostanie, wiadomo przecież że, zwiększanie ilości serotoniny poprzez inhibitory nie jest dobre. W ogóle stosowanie inhibitorów jak i agonistów i antagonistów nie jest porządne dla mózgu.
W leczeniu depresji z brakiem serotoniny najważniejsze jest odczulenie receptorów desentetyzacja układu serotoninergicznego a żadne leki tego nie potrafią.
A i zapomniał dodać to ciężkich do wyleczenia dysfunkcjach seksualnych i to jest bardzo niebezpieczne w stosowaniu tychże leków.
O desensyztyzacji pisano np tutaj
ssri-mechanizm-dzialania-t34283.html
Co jest najzabawniejsze - o czym @GermanskiOprawca nie napisał i nie napisze - to fakt, że w badaniach np rumianek czy dziurawiec mają podobną skuteczność co niektóre przeciwdepresanty, bez tych wszystkich skutków ubocznych. O czym już wielokrotnie pisałem.
Ps od zawsze jestem zwolennikiem holistycznego podejścia do chorób. Tj traktowania organizmu jako całość.
Ps. Nie podkreśliłes żadnego fragmentu który jest bzdurą. To w końcu jak z tym postem ?
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Przeczytaj mój post który dodałem w tej dyskusji o tym w jaki sposób się czuje i co zrobiły ze mną leki SNRI. Myślisz, że wszystko sobie wymyśliłem? A może powiesz mi to co psychiatra 'nawrot depresji' której kurwa nigdy nie miałem. Jak wyjaśnisz fakt, że nie działają na mnie żadne substancje, to też moja paranoja?
Ty myślisz o świecie w całkowity egoistyczny sposób. Widzisz tylko to jak Ty się czujesz po tych lekach.
Nie bierzesz pod uwagę, że każde ciało jest skonstruowane w inny sposób. Inne ułożenie receptorów, inna genetyka etc.
Tobie to pomaga, dla kogoś może być to zabojczą trocizną.
Nie bierzesz tego pod uwagę,bo liczy się dla ciebie tylko swój własny czubek nosa. Kompletnie nie słuchasz tego co mają do powiedzenia inni ludzie, bo tak bardzo jesteś utwierdzony w swoich racjach.
Po 7 miesiącach od odstawienia leków mam całkowicie znieczulone ciało. Nie potrafię odczuwać żadnej przyjemności z życia. Jestem impotentem, bo leki zniszczyły moją sferę seksualną. Jak dochodzę i mam orgazm to nie czuję w ciele żadnej przyjemności. Widok nagiej kobiety nie robi na mnie żadnego wrażenia.
Rozmawiam z dziesiątkami ludzi którzy mają takie sam problemy jak ja. Wystarczy wpisać Reddit pssd. Poczytaj sobie o tym co czują Ci ludzie zanim znowu zaczniesz pisać ten propagandowy ściek.
Wiesz co mowią mi i innym osobom Ci twoi specjaliści? Umywją rączki, bo na uniwersytetach które są defacto sponsorowane przez firmy farmaceutyczne nie dostali takiej wiedzy. Dla nich ten problem w ogóle nie istnieje. Bronią zaciekle tych leków dokładnie w taki sam sposób jak ty. Nawet nie wysilają się, żeby poszerzyć w jakikolwiek sposób swoją wiedze. Wiesz na czym polega ten zawód? Uczysz się po prostu parę lat wielu rzeczy na pamięć, większość tych ludzi jest pozbawiona jakiejkolwiek inteligencji, a wykonując swój zawód działają mechanistycznie.
Albo pocę się, bo jeżdżę na różnych specyfikach, albo temperatury po 30stopni, są niekorzystne.
Mam mega problemy z pamięcia i koncentracją,jestem ponad rok trzeźwy,ale w tym czasie brałem rózne SSRI i SNRI,więc swoje spustoszenie też pewnie zrobiły.
Jakie badania zrobić,żeby sprawdzić kondycje swojego mózgu? Czy istnieje farmakologia,która odwróci skutki czy tylko bardziej nasili?
06 września 2024DepresyjnyTypek pisze: Czy po nakurwianiu ponad 10 lat stymulantów,mj, i innych srodkow w tym alko jest szansa na to,że mózg w końcu dojdzie do siebie?
Mam mega problemy z pamięcia i koncentracją,jestem ponad rok trzeźwy,ale w tym czasie brałem rózne SSRI i SNRI,więc swoje spustoszenie też pewnie zrobiły.
Jakie badania zrobić,żeby sprawdzić kondycje swojego mózgu? Czy istnieje farmakologia,która odwróci skutki czy tylko bardziej nasili?
21 września 2024GermanskiOprawca pisze: @DepresyjnyTypek
SNRI/SSRI i spustoszenie w mózgu? Co Ty jebiesz.
Wszystko se możesz zregenerować, potrzeba jedynie czasu, cierpliwości, chęci, cennej wiedzy oraz współpracy z lekarzem. Ten niech Ci ustawia leki i reaguje na Twoje propozycje, a poza faemakologią ładujesz sobie jakieś nootropki pod siebie. Powodzenia. Pozdrawiam
Ja wiem ze w dobie współczesnego świata substancje chemiczne stają się lekiem na wszystko ale kurwa nie róbmy sobie jaj,że branie SSRI i SNRI nie robi papki z mózgu.
Przepracowałem dużo terapii,znam też ludzi ludzi których biorą te leki,masz przecież nawet fora z tym związane i większość osób ma kurewskie problemy z koncentracją i pamięcią po tego typu lekach.
Końcówka brania wenlafaksyny u mnie to był armagedon w stylu zapominania czy wziąłem dzisiaj tabletkę,robiłem rzeczy podwójnie w stylu 2x kawa.
paroksetyna odłączała mi mózg totalnie,ograniczałem życie do spania.
I długo by tu wymieniać.
06 września 2024DepresyjnyTypek pisze: Czy po nakurwianiu ponad 10 lat stymulantów,mj, i innych srodkow w tym alko jest szansa na to,że mózg w końcu dojdzie do siebie?
Może zacznij od Piracetamu. W krajach, w których nie jest on lekiem, jest bardzo szanowanym nootropem.
Każdy lekarz powinien Ci przepisać, jeśli powiesz, że masz zawroty głowy i wcześniej Piracetam na to pomagał.
Trzeba go brać miesiąc lub dłużej żeby zobaczyć czy pomoże w Twoich dolegliwościach. Dawka dzienna 2,4 - 3,6 grama powinna wystarczyć ale możesz tą dawkę zwiększyć spokojnie. To bardzo bezpieczny lek.
Tutaj ulotka:
https://rejestrymedyczne.ezdrowie.gov.p ... 15/leaflet
12 października 2024DepresyjnyTypek pisze:Jajco.21 września 2024GermanskiOprawca pisze: @DepresyjnyTypek
SNRI/SSRI i spustoszenie w mózgu? Co Ty jebiesz.
Wszystko se możesz zregenerować, potrzeba jedynie czasu, cierpliwości, chęci, cennej wiedzy oraz współpracy z lekarzem. Ten niech Ci ustawia leki i reaguje na Twoje propozycje, a poza faemakologią ładujesz sobie jakieś nootropki pod siebie. Powodzenia. Pozdrawiam
Ja wiem ze w dobie współczesnego świata substancje chemiczne stają się lekiem na wszystko ale kurwa nie róbmy sobie jaj,że branie SSRI i SNRI nie robi papki z mózgu.
Przepracowałem dużo terapii,znam też ludzi ludzi których biorą te leki,masz przecież nawet fora z tym związane i większość osób ma kurewskie problemy z koncentracją i pamięcią po tego typu lekach.
Końcówka brania wenlafaksyny u mnie to był armagedon w stylu zapominania czy wziąłem dzisiaj tabletkę,robiłem rzeczy podwójnie w stylu 2x kawa.
paroksetyna odłączała mi mózg totalnie,ograniczałem życie do spania.
I długo by tu wymieniać.
Zresztą nie będę się tutaj nad tym rozwodził. Jedno jest pewne - te wszystkie psychotropy to istne dzieło szatana. Pierdole juz ten magiczny swiat psychotropow na cale zycie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/flysky.jpg)
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA
Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pippismoking.jpg)
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity
Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/naslasku.jpg)
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy
Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.