Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
Ktoś wie co ile się zwiększa wenlaflaksyne do dawki maksymalnej? Co ile mg i co ile dni? Czy co 4 dni o 75 mg aż do 300 mg to nie będzie za szybko?
  • 803 / 458 / 0
Jeżeli dobrze reagujesz i nie bylo żadnych problemów możesz wejść od razu na 300.
Mi tak zalecił kiedyś psychiatra i nic się nie stało.
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
  • 431 / 23 / 0
@tosieniedzieje
Serio psychiatra Ci tak zalecił..? Niemozliwe, przecież na ten lek się wchodzi cały miesiąc podobno na 300 mg...

Chce jak najszybciej wejść żeby zrobić detox.
  • 803 / 458 / 0
Tak, tylko że ja wtedy miałem całkowicie zaorane receptory serotoninowe przez ciągi na klefedronie, więc nie odczułem żadnych skutków ubocznych.
  • 34 / 2 / 0
Czy warto przejść z 150 wenli na 187.5 czy odrazu na 225 ? Chodzi o przeciwlękowe działanie
  • 108 / 15 / 0
Ktoś ma coś ciekawego do polecenia na zobojętnienie emocjonalne po wenli? Jako dodatek do niej, i żeby było legalne, w miarę lajtowe. Albo co lekarze (o ile w ogóle) przepisują na to stępienie uczuć, oprócz aktywizujących dawek neuroleptyków? Biorę amisulpryd, ale powoli z niego schodzę, osłabiał funkcje poznawcze. Kiedyś brałem różne ziółka, różeńce, żeń szenie itp., ale to wszystko iMAO i miało skutki uboczne
  • 803 / 458 / 0
Nic Ci nie pomoże na zobojętnienie jeżeli nadal będziesz brał lek który to wywołuje.
  • 1666 / 269 / 0
@epiphone mi swego czasu bardzo pomógł arypiprazol 7,5 mg brany do wenli, bardzo mnie ożywił i uspołecznił. Niektórzy mają po nim muła a inni znowu akatyzję ale mnie to ominęło i bardzo dobrze wspominam.
  • 1027 / 273 / 0
13 sierpnia 2024aNti123999 pisze:
Czy warto przejść z 150 wenli na 187.5 czy odrazu na 225 ? Chodzi o przeciwlękowe działanie
Tak, wbijaj śmiało i możesz nawet celować wyżej. U mnie wenla wycofała całkowicie fobię społeczną (oczywiście dużo się też socjalizowałem, gdy zaczęła działać, żeby utrwalić efekty).

@tosieniedzieje

Ciebie w jakimkolwiek temacie bym nie spotkał, to pierdolisz farmazony. Leki antydepresyjne przywracają równowagę emocjonalną, pozwalają schorowanym osobom wyrażać się w naturalny sposób. Ja rozwinąłem cały wachlarz emocjonalny dzięki lekom, a byłem wcześniej mega wycofany i zamknięty w sobie.

Jak lek powoduje obojętność to jest źle dobrany lub dana osoba nie powinna brać leków z danych grupy i
należy szukać pomocy gdzie indziej.
  • 34 / 2 / 0
Dzięki za odpowiedź , wenlafaksyna już odstawiona , przeszedłem na escitalopram
SNRI u mnie powoduje nakręcenie objawów nerwicy przez noradrenalinę ;/ duloksetyne działała ale mnie mocno zoboojrtniela była poprostu za mocna na moje objawy a nie mogłem już zejsc z dawki

scalono - łysy

26 sierpnia 2024epiphone pisze:
Ktoś ma coś ciekawego do polecenia na zobojętnienie emocjonalne po wenli? Jako dodatek do niej, i żeby było legalne, w miarę lajtowe. Albo co lekarze (o ile w ogóle) przepisują na to stępienie uczuć, oprócz aktywizujących dawek neuroleptyków? Biorę amisulpryd, ale powoli z niego schodzę, osłabiał funkcje poznawcze. Kiedyś brałem różne ziółka, różeńce, żeń szenie itp., ale to wszystko iMAO i miało skutki uboczne
Ja brałem agomelatyne , działa przez antagonizm 5ht2c co powoduje uwolnienie noradrenaliny i dopaminy co skutecznie tłumi anhedonie polekową. Można dodać też bupropion ;)
A co do anhedonii polekowej to może dawka leku za wysoka jest i też się tak dzieje
Mi na dopaminę i emocje pomaga sulpiryd a małych dawkach
Porozmawiaj z lekarzem i coś napewno zaradzi. Chociaż Snri nie powinny tak zoobojetniac
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.