Medialna papka, nie jest tożsama z zapisem w dzienniku ustaw.
Całości nie wrzucę bo jest to dostępne tylko dla profesjonalistów na stronie medycyny praktycznej i nawet jak wrzucę link to i tak go nie otworzycie jak nie macie konta z uprawnieniami.
05 lipca 2024kurczakswiezy pisze: Kluczem jest to, jak zdefiniowana prawnie ma być taka wizyta.
Na pewno przepis, który uniemożliwi sprzedawanie opioidów przez receptomaty, czyli mówiąc inaczej wystawianie tej recepty w trakcie teleporady, wprowadzamy i będę chciała te przepisy mieć gotowe do końca tego miesiąca na pewno
Telewizyty były wygodne i ludzie się przyzwyczaili do tej wygody, ale umówmy się, że poprzez telewizytę nie idzie zbadać pacjenta i ocenić jego stanu.
Jedyne osoby które rzeczywiście stracą, to te kombinujące. Dla mnie to osobiście nic nie zmieni, mimo że w swoim mieście mam tylko lekarza rodzinnego. Magik od psychodropsów przyjmuje 60 km ode mnie i i tak jeżdżę do niego, mimo, że oczywiście telewizyty też uznaje, ortopedę mam 300km od siebie i też jeżdżę ;)
Nie będzie można uzyskać recepty na leki psychotropowe benzo, opio,
Etc. Poprzez strony oferujące usługi wystawiania e-recept.
Lekarze będą bali się wystawiać te leki nawet poprzez wizytę stacjonarną z uwagi na konsekwencje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Sprawa biznesu „Króla dopalaczy”. Na ławie oskarżonych 13 osób
Biznes „Króla dopalaczy” znów na łódzkiej wokandzie. Tym razem chodzi o sprzedaż w internecie.
CBŚP zlikwidowało nielegalne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono ponad pół tony klofedronu
Skuteczne działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Śledczego Policji doprowadziły do ujawnienia nielegalnej fabryki syntetycznych narkotyków na Dolnym Śląsku. Zatrzymano jedną osobę i zabezpieczono znaczne ilości wyjątkowo niebezpiecznej substancji.