Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1000 / 269 / 0
@narcovoyage13

Jest i kolejna grupa, atakująca ludzi biorących psychotropy XD bo będąc chorym na depresję nie można się leczyć, bo "idziesz na skróty" xD ciekawe, czy leki na nadciśnienie jeden z drugim by wypominał xD ale na główkę nie wolno xD

Żenada, wszyscy co sobie coś wypominają mają coś nie tak z głową, jak się czegoś nie toleruje to się tego unika, jak ja, a nie wchodzi w dyskusję.

Właśnie złamałem to postanowienie
- eh - i koło się zatacza xD
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4326 / 699 / 2117
A ja panowie nie pomagam. Nie mówię, że ćpanie jest ani złe ani dobre, bo nienawidzę moralizacji. Zazwyczaj kończy się to tak, że od ćpuna albo dostaniesz wpierdol (w najgorszym przypadku), a najlepszym zostaniesz zbesztany. No chyba nie liczycie na to, że ktoś w tym momencie po prostu rzuci z miejsca palenie, picie alkoholu, iv heroiny, czy inne rzeczy.

Sprawa ma się inaczej w przypadku rodziny, tutaj warto się nad tym pochylić i troszkę mocniej powalczyć. Natomiast w przypadku osób mi nieznanych - nie jest to moja rodzina, czy bliskie społeczeństwo - nie wpierdalam się. Bo zazwyczaj Ci ludzie takich rad od nas nie chcą. Rodzina też nie chcę, tylko w tym przypadku mówimy o kimś bliskim w otoczeniu, kto ma na nas i nasze życie - realny wpływ.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 75 / 8 / 0
@deadmau5 zdarzało mi robić walki z ulicznymi "fighterami" a raczej typów którzy chodzą na siłkę wiadomo rzadko kiedy stimy ale głównie to soki teścia walą. Typy po 110kg po redukcji (sucha masa mięśniowa)
Ja mam taki charakter że nigdy nie odpuszczam i winie w sumie sam siebie jeśli coś mi się nie uda.
Co do stygmatyzacji no to była, jest i będzie. W niektórych środowiskach jej nie ma np. towarzystwo takich ćpunów ultrasów.
Ja tam nie szukam nie potrzebnie kontuzji bo w końcu ją znajdę jak bym rozliczał takich ludzi.
  • 3245 / 617 / 0
Na discovery widziałem odcinkowy o klubach jak faceci kibice po 50 lat mniej więcej, a może i więcej walą ścieżki z tacy.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Każdy narkoman moim zdaniem powinien przynajmniej raz w życiu zostać zbesztany i zwyzywany od najgorszych, aby się opamiętał.

Ludzie często są stygmatyzowani zwłaszcza narkomanii, alkoholicy już mniej, a nie powinno tak być każdy alkoholik to jest taki jakby ćpun tylko że od kieliszka.

Ja osobiście nikogo nie położyłem w swoim życiu a każdego narkomana i alkoholika traktuję na równi z sobą.
Uwaga! Użytkownik mesito1989 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 75 / 8 / 0
@mesito1989 to też zależy co ktoś ma w głowie i na jakim stopniu uzależnienia jest.
  • 0 / 1 / 0
W pełni rozumiem, dlaczego ludzie traktują ćpunów jako gorsza kategoria ludzi. Natomiast nigdy nie rozumiałem, dlaczego panuje opinia, że ćpun już zawsze będzie ćpunem. Powiedzmy, że komuś udało się z tego wyjść, nie ma z tym problemu - to dlaczego latka ćpuna nadal jest mu przypinana, oceniając go gorzej (tak samo jakby cały czas ćpał).
  • 1000 / 269 / 0
Do mnie się niektórzy lekarze przypierdalają, mimo że mam jakąś przerwę od ćpania, a oficjalnie podaję 4 lata absty (tyle mam w rzeczywistości od maczanek, które robiły największe spustoszenie), to potrafią patrzeć na mnie z góry lub dopytywać mega o nałogi, tak jakby one były przyczyną wszystkich moich zaburzeń (a jest trochę na odwrót, bo zaburzenia spowodowały poszukiwania ukojenia w świecie dragów).

Cóż kurwa poradzisz, trza ciągnąć jakoś rozmowe kulturalnie i ewentualnie wytłumaczyć mechanizmy przyczynowo-skutkowe w naszym życiu i jakoś naświetlać clue problemu.

No ale niesmak trochę pozostaje. Oczywiście głównie się to zdarza wśród lekarzy, którzy chuja wiedzą o nałogach (a wg mnie każdy psychiatra powinien być w temacie obeznany!).
Uwaga! Użytkownik GermanskiOprawca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 84 / 0
15 września 2024matolszevsky pisze:
W pełni rozumiem, dlaczego ludzie traktują ćpunów jako gorsza kategoria ludzi. Natomiast nigdy nie rozumiałem, dlaczego panuje opinia, że ćpun już zawsze będzie ćpunem. Powiedzmy, że komuś udało się z tego wyjść, nie ma z tym problemu - to dlaczego latka ćpuna nadal jest mu przypinana, oceniając go gorzej (tak samo jakby cały czas ćpał).
Pewnie dlatego, że osobą uzależnioną jesteś do końca życia. Po zaprzestaniu ćpania i tak zawsze jest cienka granica żeby do tego wrócić. Wydaję mi się, że o to głównie chodzi ludziom chociaż sama tego myślenia nie rozumiem, bo fakt- uzależnionym się jest do końca życia, ale jak ktoś przestał, ogarnął się i już nie odpierdala żadnych krzywych akcji to czemu cały czas jest ciśnięty za swoją przeszłość xd Bez sensu.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1000 / 269 / 0
@nieoszukujsiee

Dlatego wychodzę z założenia, że jeśli chodzi o nałogi (i faktycznie jest się czystym) to lepiej czasami trochę przykłamać. Szkoda słuchać pouczajacego i besztajacego tonu, nawet na odwykach się przecież uczy, że ludzie nie są do końca odpowiedzialni za swoje nałogi a uzależnienie to choroba NIEZAWINIONA.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.