Ja obecnie jestem na 100mg i depresji pozbyłem się całkowicie ale dalej męczy mnie GAD*.
*Wiem że według ulotki sertralina nie działa na GAD ale chcę wiedzieć jak to wyglądało u Was z zaburzeniami lękowymi podczas używania sertraliny.
Moja rada? Wytrzymaj te 2 tygodnie i obserwuj. Jeśli zaczną pojawiać się przebłyski lepszego nastroju, to warto jest zostać - z biegiem czasu tych różnych jazd będzie coraz mniej, za to nastrój będzie się stabilizował. Na pełen efekt terapeutyczny trzeba poczekać te 8-12 tygodni, ale jeśli poczujesz, że może być z tego coś fajnego to warto poczekać.
U mnie te początkowe wahania nastroju były ekstremalne, od dysforii i silnego lęku do silnej, nachalnej euforii. Ale teraz będąc już ponad rok na sertralinie (dawki 50-200mg, obecnie 100mg) wszystko jest elegancko, stabilnie. To świetny lek tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość. Powodzenia!
W przypadku gdybym chciał jednak wrócić na paroksetynę, która działała zawsze i chyba mniej inwazyjnie, to mogę tak o po prostu jutro czy pojutrze zamienić 25 mg sertraliny na 10 mg paroksetyny? Czy tu przelicznik jest jakiś inny?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli
Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.