uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 12511 / 2426 / 0
One już powoli dochodzą i nie warto już nic z nimi robić. Teraz tylko pałki będą puchnąć.
  • 6 / / 0
Witam mam nastepujący, problemod czasu wyjścia z ziemi mineło jakies dwa tygodnie będe chcł na nich robić lst i fim, tylko ptoblem jest jeden wszysrkie ogólnie ładnie rosnś tylko sie pokładają w boxie mam około 23 stopmi i wilgotność ok 70 vzylulinyir mi pomoc? poniźej pogdsyłam fotez
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 504 / 102 / 0
Pokładają się, bo w pierwszych dniach życia miały mniej światła niż potrzebowały. Pewnie nie dlatego, że miały chujowe oświetlenie, a bardziej dlatego, że były daleko do lampy. Teraz się rozrosły, zwiększyła powierzchnia asymilacji i dają rade.

Co z tym można zrobić? A trzeba coś z tym robić? I tak je miałeś naginać %-D Połamać się raczej nie połamią, dla pewności możesz patyka wbić i przywiązać, bo jak mniemam po fotach przesadzanie w jeszcze większe donice nie wchodzi w grę.
A na przyszłość jak masz problemy ze światlem to sadź krzaki najpierw w małych kubkach, wtedy jak wybiegną do światła, to przy przesadzaniu w większe doniczki można je wsadzić w ziemie po same pierwsze liście i po sprawie.
  • 552 / 49 / 0
Albo podkręć mieszaka, jak wiater zawieje i zaczną się trochę kołysać, to powinny się troche wzmocnić z czasem.
  • 97 / 10 / 0
https://www.grow-shop24.de/low-budget-g ... 1wQAvD_BwE
czy takie cos jest dobrym zestawem? jesli nie to moglby mi ktos wyslac linki do rzeczy ktore dobrze dzialaja
  • 19 / / 0
@Jezus Chytrus

Powiedz co tu się wydarzyło...
Pierwszy raz mam taką tragiczną sytuację
Przez pierwsze dwa tygodnie, może trzy, były na balkonie, na słońcu. Teraz są na pełnym indoorze.
Temperatura wacha się między 24-27 stopni celsjusza
Wilgotność powietrza utrzymuje się między 50-60%
Wątpię, abym przelał krzaki
Zaczęło pojawiać się to praktycznie od samego początku, na pierwszych liściach, ale zignorowałem. I teraz zaraża kolejne, nowe liście (od dołu do góry) no i jest tragedia. Co to jest, czym to potraktować? Najlepiej jakieś domowe albo jakieś tanie sposoby. Jedyne co znalazłem w internecie, że może być to mączniak rzekomy, ale nie jestem pewny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2024 przez Antus, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 12511 / 2426 / 0
Masz tam chyba inwazję przędziorków (przyjrzyj się dokładnie, czy są takie maleńkie pajęczaki). One są typowe dla indoor więc nie wiem, jak z nimi walczyć. W necie jest od groma różnych porad.
  • 51 / 3 / 0
To może też być przez zbyt częste podlewanie wodą. Kiedyś mi się jakieś robatwo zalęgło w ziemii właśnie przez coś takiego.
  • 12511 / 2426 / 0
Przędziorki chyba lubią bardziej sucho, niż wilgotno.
Ja czytałem sporo o dodawaniu krzemu - podobno powoduje, że roślina staje się zwyczajnie mniej smaczna i trudniej jest czemukolwiek się tam zadomowić. Ale to może być równie dobrze marketing. Z drugiej strony skrzyp polny nigdy nie jest atakowany (a przynajmniej ja nie widziałem), a to on właśnie jest mega bogaty w krzem.
Niektórzy twierdzą, że to "game changer" - osobiście testuję dopiero pierwszy sezon więc nie mam żadnego doświadczenia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.