Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 117 / 23 / 0
Pekla mi zyla na bicepsie, prawdopodobnie przez 3cmc iv i leki przeciwzakrzepowe.
Pol ramienia od barku do lokcia mam czerwone, gorące i potezny obrzęk.
Nalezy iść z tym do lekarza czy samo sie wchlonie?
Zbyt duzo iv w jedno miejsce. Zdjecie dosle później.
  • 647 / 123 / 0
Ja bym szedł bez zastanowienia do lekarza, szkoda by mi potem było ręki
:tabletki:
  • 4 / / 0
06 czerwca 2024KrysztalowyChopak pisze:
Pekla mi zyla na bicepsie, prawdopodobnie przez 3cmc iv i leki przeciwzakrzepowe.
Pol ramienia od barku do lokcia mam czerwone, gorące i potezny obrzęk.
Nalezy iść z tym do lekarza czy samo sie wchlonie?
Zbyt duzo iv w jedno miejsce. Zdjecie dosle później.
od razu do lekarza
  • 44 / 2 / 0
@KrysztalowyChopak z takim czymś od razu na SOR tylko nie mów im że brałeś coś z IV tylko że "dzieje ci się coś z żyłami nagle"
  • 70 / 5 / 0
10 maja 2024KrysztalowyChopak pisze:
Ja też nie potrzebuje stazy. Ale te 3cmc wyżynają żyły-szok . W jeden rok zajechane kable bardziej niż 5 lat opio. Fakt że przy CMC co chwila się dziabie.
Zawsze gdy zaczynam CMC walić lub cokolwiek innego "żrącego" Pierwsze strzały zaczynam jak najniżej w sensie najbliżej dłoni i każdy kolejny strzał idzie wyżej. Dzięki temu wstrzykniety roztwór nie ma kontaktu z jeszcze świeżymi rankami i nie piecze aż tak bardzo. Wstrzykujac pod prąd robisz dokładnie na odwrót.
W jakim stężeniu podajesz? Najlepiej 100mg na 1ml wody albo nawet 1,5 jak towar zbyt drażniący, no i spróbuj rozpuścić w wodzie do injekci albo soli fizjologicznej,może to placebo ale mnie przy soli fizjologicznej mniej piecze w kable
  • 117 / 23 / 0
Mnie przy fizjologicznej tez mniej piecze. 150-200mg/ml i podaje powoli jesli zaczyna piec to chwile czekam.
  • 5841 / 1211 / 43
Ja tak samo robię strzały, nazywam to ścieżkami chwały.
W jednym miejscu, ale następne wkłucia coraz wyżej.
Wtedy też mniej piecze.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 2532 / 602 / 0
Mam pytanko. Jak długo należy przytrzymać wacik po wyjęciu igły, żeby nie powstał ewentualny siniaczek? Przepraszam, bo pewnie ta kwestia była już poruszana, ale cóż..
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 5 / 0
Ja trzymam aż przestanie krew lecieć, zazwyczaj tak do minutki przestaje ale czasem jakoś większy krwotok się robi i nawet do 3 minut
  • 3 / / 0
Czy można stosować do iniekcji bunorfin (buprenorfine podjęzykowy)?
Jak zrobić to bezpieczniej?
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2024 przez Zalupok, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.