Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 565 / 2
Ale po co psy mialyby3 latać, ganiać czy biegać za Wami? Mają wystarczająco spraw na głowie i prawda z tym szczylem z połówką co gania i śpiewa.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 1 / 0
20 czerwca 2021SzukamPracy pisze:
@Gullag122
1. Nie korzystać z jakiś closed source secure %-D %-D apek jak wickr a nawet signala (bo potrzebny jest nr tel) tylko z kryptografii asymetrycznej.
Nigdy nie zamawiałem przez telefon i aż czuję się głupio, że nie pomyślałem o gpg xD. Szczególnie że korzystanie z tego na komputerze mnie denerwuje, a co dopiero na telefonie.
2. Przeglądarka nie ma tutaj wiele do gadania ale faktycznie firefox jest lepszy po pewnych modyfikacjach w kodzie.
Raczej przeciętnemu użytkownikowi tego forum nie będzie się chciało kompilować firefoxa, a co dopiero modyfikować go. Pewnie są jakieś dobre open-sourced anonymous browsers na xda, ale ja aż tak się tym nie interesowałem.
4. W zależności od szyfrowania, podatności no i wagi sprawy mogą próbować to łamać.
Prawda, ale tu mówimy o kupowaniu w nie hurtowej ilości. Takiej osobie raczej nie będą się bawić nawet przy złamywaniu podstawowych zabezpieczeń.
5. VPN, proxy to mogą logować, przechytywać ruch no ogólnie single point of failure.
Prawda, ale ma to tez trzy pozytywy:
1.Kupujesz sobie czas
2.Każda zmiana IP = zmiana fingerprinta
3.Lepiej tak niż ze swojego własnego IP

Metody które podałem są podstawowe, ale dla przeciętnej kupującej osoby starczą. A ktoś bardziej obeznany w temacie nie szukałby rad na hyperrealu, oraz tym bardziej nie robiłby takich rzeczy na telefonie, tylko na komputerze.
  • 6 / / 0
osobiscie uwazam ze najleszy telefon to bez googla i innych smiecia ale jesli masz troche kasy to mozesz kupic sobie to

pine phone https://www.pine64.org/pinephone/
lub
Librem 5 od Purism https://puri.sm/products/librem-5/

i w zadnym wypadku logowanie za pomoca odciska palca.... tylko pin
  • 9 / / 0
30 maja 2021Pivot pisze:
"A zeby czuc sie bardziej bezpiecznie to tylko używa sie pisaków ale niestety troche to kosztuje i odbiorca tez musi miec pisaka zeby to było bezpieczne "

Wiecie co autor miał na myśli piszać "pisaki"? Niestety jest nieaktywny to już nie odpisze.
+1

Czy ktoś mógłby wytłumaczyć? Chodzi o telefony z szyfrowaniem?
  • 32 / 7 / 0
Jeśli chodzi o komunikatory, to korzystamy z Wickr, Signal, lub Telegram
Kupujemy sobie VPN- mam takiego za 5 EUR/ mies- nazywa się mullvad
korzystamy z paczkomatu na lipne dane
można korzystać z płatności BTC
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.