Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
kochani powiedzcie mi blagam czy w przupadku oxycontin tolerancja po przerwie sie zmniejszq czy juz zostaje taka jak byla? okolo 4 miesiaxe temu przestalam calkiem brac oxy, wczesniej bralam codziennie przez okolo 2 miesiace i jako iz bardzo lubie kombinowac i potem zalowac to bardzo szybko z dwoch tabletek po 40mg zaczelam brac takich 7 potem 8, 9,10 x40mg. Zatrrzymalo sie na braniu 10 bo przestawilam sie narazie na jnna substancje (powiedzmy) i ciekawi mnie czy po takim czasie jakbym zalatwila sobie wlansie oxycontin to musze odrazu zarzucic taka dawke na jakiej skonczylam czy jednak tolerancja sie zmniejsza z czasem? z gory dziekuje za odp u przepraszqm jesli cos jest napisane nie wyraznie, mqm zq duzo mysli i slow w glowie
  • 99 / 25 / 0
@mismis509 spada, ale rośnie dużo szybciej. po takiej przerwie jak nic nie majstrowałaś z opio to dałbym 40mg i patrzył co się dzieje, w najgorszym razie dorzucisz kolejną 40 po godzinie :). natomiast nie zdziw sie jak nastepnego dnia taka dawka Cie nie zrobi i będziesz musiała podwajać.
  • 382 / 102 / 0
A ta inna substancja (powiedzmy) to czasem nie daje tolerancji krzyżowej? %-D
  • 1 / 1 / 0
Czy uważacie ze oksykodon to silny opioid i łatwo się w niego wjebać?
  • 336 / 44 / 0
@Up jak żelki xd
Jak pytanie na serio, to jak najrzadziej się da.
  • 52 / 16 / 0
12 czerwca 2024Nadia123 pisze:
Czy uważacie ze oksykodon to silny opioid i łatwo się w niego wjebać?
Dla wielu to jeden z bardziej euforycznych. Tolerancja wzrośnie szybciej niż Ci się wydaje.
"Każdy dzień to od­ro­bina życia: każde prze­budze­nie, to od­ro­bina na­rodzin, każdy po­ranek, to od­ro­bina młodości, każdy sen zaś, to na­mias­tka śmierci."
  • 1 / / 0
" a) doustnego
krok 1: pozbywamy się otoczki z tabletki. czyli albo zdrapujemy albo zmywamy. Ja nalewam do miseczki ciepłej wody, wrzucam tam tabletki i obracam je w palcach. Otoczka schodzi bardzo szybko i bezproblemowo.
krok 2: wkładamy tabletki do ust i porządnie rozgryzamy
krok 3: rozgryzione tabletki łykamy i solidnie popijamy"

Mam pytanie wlasie na temat tych tabletek będę pierwszy raz z kolegą próbował oxow właśnie pierwszy raz opio nie można tego po prostu łykac bez tego zdejmowania otoczki i bez rozgryzania jej

Poprawiono źle wklejony cytat ~ Atro
  • 62 / 3 / 0
Jasne że bez zmywania można i nawet radzę ale szczerze nie zryjcie tego wogole mało że tolerka rośnie to wciągnie i nie wypluje już i wjebanie gotowe sama z tym walczę bez skutku na więcej niż 36h . Błagam Boga by pomógł bo już nie wiem co robić najgorsze poty i brak snów przez nogi. Biegunka jakoś się nie pojawiła ale złamałam się i nawet 20mg musiałam wziąć by nogi się uspokoiły bo myślałam że odetnę je ☹️
  • 1941 / 193 / 0
Mi jakoś oxykodon nie podszedł. Zdecydowanie wolę morfinę. Jednak duży plus za dużo większą biodostepność przy podaniu doustnie. Jednak tolerka leci w kosmicznym tempie. Nie nadaje się to do długich ciągów dla mnie. Jeszcze te różnice w działaniu. Oxycontin działa na mnie lepiej niż oxydolor.
Take DXM and Be Happy
  • 218 / 69 / 0
Wnoszę o update FAQ bo istnieje przecież Oxy o natychmiastowym uwalnianiu w polskich aptekach - Oxydolor Fast, w dawkach 5 i 10mg.
@vester
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2024 przez ErenKruger, łącznie zmieniany 1 raz.
lol [*]
ODPOWIEDZ
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.