Również prawdopodobne jest iż axs-05 kiedyś (może) zostanie zarejestrowane na uzależnienie od nikotyny bo też są prowadzane badania kliniczne. Ale to raczej późniejsza przyszłość.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Co do poczekania, ja bym tydzień poczekał. Bo:
Po pierwsze, po tygodniu bupropion wraz z aktywnymi metabolitami osiągnie poziom stacjonarny.
Po drugie, po tygodnie działanie inhibitujace na cyp2d6 również będzie w miarę stacjonarne. Będzie powoli rosło wraz z ciągłym braniem bupropion ale w ciągu pierwszego tygodnia-dwóch rośniej najszybciej.
A brałeś coś jeszcze poza pregabaliną, bupropionem i DXM? Pytam zarówno o leki przeciwgrzybiczne jak i grejpfruta.
Oraz pewnie jesteś jakoś bardziej wrażliwy na DXM niż średnia.
A jakie konkretnie leki jak można by wiedzieć? Też mogą wpływać na metabolizm DXM. Ogólnie ciekawe też, bo u mnie sytuacja wygląda odwrotnie: bez bupropionu (czy innego blokowania CYP2D6) mam bardzo dużo uboków, zamulenia i "kaca" następnego dnia, a funkcjonowanie podczas tripu jest praktycznie niemożliwe. Za to z bupropionem zero uboków, tylko czysty trip (a przynajmniej tak było kiedyś zanim wyżarłem go tonę). Chociaż jak czytałem to niektórzy właśnie mają tak jak ty i przy blokowaniu CYP2D6 mają pełno uboków i odklejenia.
@NiebieskiLis tutaj jest większość (jeżeli nie wszystkie) substancje, które mogą oddziaływać na enzymy wątrobowe.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.