Również prawdopodobne jest iż axs-05 kiedyś (może) zostanie zarejestrowane na uzależnienie od nikotyny bo też są prowadzane badania kliniczne. Ale to raczej późniejsza przyszłość.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Co do poczekania, ja bym tydzień poczekał. Bo:
Po pierwsze, po tygodniu bupropion wraz z aktywnymi metabolitami osiągnie poziom stacjonarny.
Po drugie, po tygodnie działanie inhibitujace na cyp2d6 również będzie w miarę stacjonarne. Będzie powoli rosło wraz z ciągłym braniem bupropion ale w ciągu pierwszego tygodnia-dwóch rośniej najszybciej.
A brałeś coś jeszcze poza pregabaliną, bupropionem i DXM? Pytam zarówno o leki przeciwgrzybiczne jak i grejpfruta.
Oraz pewnie jesteś jakoś bardziej wrażliwy na DXM niż średnia.
A jakie konkretnie leki jak można by wiedzieć? Też mogą wpływać na metabolizm DXM. Ogólnie ciekawe też, bo u mnie sytuacja wygląda odwrotnie: bez bupropionu (czy innego blokowania CYP2D6) mam bardzo dużo uboków, zamulenia i "kaca" następnego dnia, a funkcjonowanie podczas tripu jest praktycznie niemożliwe. Za to z bupropionem zero uboków, tylko czysty trip (a przynajmniej tak było kiedyś zanim wyżarłem go tonę). Chociaż jak czytałem to niektórzy właśnie mają tak jak ty i przy blokowaniu CYP2D6 mają pełno uboków i odklejenia.
@NiebieskiLis tutaj jest większość (jeżeli nie wszystkie) substancje, które mogą oddziaływać na enzymy wątrobowe.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.