Nie ma.
Ogólnie od początku jest tak że jego działanie powoduje wyraźne efekty pozytywne i trochę negatywnych, ale te pozytywne przeważały i myślałem że tak już zostanie. Jednak wczoraj od rana napięcie rozwalało mnie od środka, czułem silne odrealnienie, wzrok zaburzony. W ogóle wpływ moklobemidu jest trudny do opisania, nigdy nie czułem się tak na żadnym innym leku, głównie chodzi tu o odczucia fizyczne. Nastrój też jest dość dziwny, ani dobry ani zły, nijaki.
Ale nie zapominam że biorę też inne leki które na pewno mają wpływ na jego działanie, dlatego zacząłem zmniejszać dawki a jeden odstawiłem, może to coś polepszy.
No i staram się pamiętać że biorę go jeszcze bardzo krótko i doceniać te zmiany na lepsze, głównie to że lepiej mi się pracuje, mniej się męczę, przeszedł mi ból mięśni, robię szybciej i trochę bardziej się przykładam. Z kolei ten płaski nastrój też ma swoje plusy bo jestem trochę znieczulony na te przykre czy negatywne aspekty mojego życia. Ale nie powiem, liczyłem jednak na dużą poprawę nastroju, że znów będę się śmiał i więcej będzie cieszyć, będę rozmowny itd, coś jak to miało miejsce kiedy brałem fluwoksaminę albo duloksetynę.
Czyli jest szansa że nawet w max dawce (600 mg) nie spłyca emocji tak jak SSRI/SNRI?? Da się na tym myśleć w miarę spontanicznie i być na luzie bo na SSRI /SNRI to lipa??
Z libido też jest wszystko w porządku i sprzęt działa, niekiedy nawet moklobemid wpływa na to pozytywnie. SSRI to dla mnie subiektywnie okropieństwo (a neuroleptyki - wynalazek samego Belzebuba), natomiast na moklobemidzie leciałem łącznie kilka lat i chwalę sobie. Całkiem możliwe, że do niego jeszcze wrócę.
Jaka brałeś dawkę, pewnie 600 mg??
Ja brałem 300 mg wenlaflaksyny kiedyś to byłem spięty i zamulony bardzo.. o sertraline już nie wspomnę bo to dopiero była masakra...
Widocznie muszę wypróbować i się przekonaj jaka dawka moklo dla mnie najlepsza.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną
Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".