Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
Ja testuję 150mg wieczorem od 3 dni. Mam tę homotaurynę ze SMART, fioletowe napisy. Zauważyłem, że mi się lepiej śpi i się troche boję, że cos tam wpakowali GABowego. Poza tym zastanawia mnie ten agonizm ale jednak antagonizm Homotauryny. Bardzo mało piszą o tym związku. Ale co ciekawe, jej wersja Acamprosate (N-acetyl homotaurine) występuje w leku Akamprozat (https://pl.wikipedia.org/wiki/Akamprozat) a konkretnie Campral. Tylko że tam dawki sa znacznie większe:
- chorym o masie ciała >60 kg podaje się 3x dziennie 666 mg,
- chorym o masie ciała <60 kg podaje się 666 mg leku rano i po 333 mg leku w południe i wieczorem.
Akamprozat to inna substancja i o innym działaniu niż homotauryna, tylko chemicznie spokrewniona.
Jakie dawkowanie tego w przypadku odstawiania baklofenu 100mg dziennie?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Długie trzymanie dymu z marihuany – czy zwiększa fazę? Fakty o wchłanianiu THC
To widok znany z każdego filmu o stonerach i wielu imprez. Ktoś bierze potężnego bucha z bonga lub jointa. Zaciska usta, robi się czerwony na twarzy. Wierzy, że trzymanie dymu w płucach sprawi, że marihuana zadziała mocniej.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.