Do tego de facto sprowadza sie cala reszta.
Ludzie niestety nie widza kwestii: nieoczywistych, sprzed X dekad, niezaleznych od nas, skutkow n-tego rzedu itp.
Czytałem twój post z 2019r. i mnie załamałeś z tym short dropem że po powieszeniu się jeszcze AŻ 10 min żyjemy, kurdę ja sądziłem że kilka sekund, no może minuta i koniec... ale lipa ; /
Klamki od okien by były dobre to zaś parapet jest i mnie wkurwia...
Odstawiłem lek i zero myśli S.
A jak to u Ciebie wyglądało ? Oczywiście jak masz ochotę popisać.
@london5
04 stycznia 2024deadmau5 pisze:
Rozmyślałem kiedyś nad organizacją pozarządową, która powinna stać na piedestale w dzisiejszych czasach, jeżeli chodzi o kontakty z dziećmi. Powinna być to placówka, czy nawet zaufany profil na facebooku, bądź miejsce prywatne, do którego z takimi problemami "anonimowo" można się zgłosić. Nie może być tak, że dzieci boją się przekazać swoim rodzicom, że w szkołach lub poza nimi są szkalowane, bądź wyzywane.
Kondycja psychiczna dzieci również z roku na rok idzie w kierunku dołu, niżeli góry. Kolejno większa ilość depresji wśród młodzieży też ma swój punkt odniesienia w kontekście samobójstw. To realny problem który poruszyłeś i doskonale zdaje sobie z niego sprawę, jak wtedy musiałeś się czuć.
Myślę że powinno się więcej mówić otwarcie o tym że taki problem istnieje i że problemy psychiczne dotykają co drugie dziecko, że tragedie dzieją się na co dzień, naokoło nas. Na szczęście trochę więcej słyszy się o dziecięcych oddziałach psychiatrycznych, coraz więcej politycy podnoszą tematu związanego z problemami dzieci i młodzieży.
Ale to ciągle za mało!
Strasznie boli mnie to że w pierwszej kolejności powinni odpowiadać rodzice którzy nie potrafią odpowiedzialnie filtrować treści i dostępu do komputera oraz internetu. Jest masa ścieku i gówna które zalewają młode i podatne umysły, infekując im resztki zdrowego rozsądku i zamieniając w żywe zombie.
Znam jeden przykład z życia i strasznie mnie boli, że matka z ojcem machnęli na to ręką i nie chce im się walczyć. "Dostanie telefon to będzie spokój "tylko kurwa- zaraz się okaże że ktoś jest lepszy w jakiejś darmowej grze na telefon, bo wpompował donejta za dwie stówy i dzieciak dostaje dramatu, nie potrafi znieść wyścigu i myśli o samobójstwie albo chcę zamordować babcię bo mu nie daje na pay to win :\
"Rutyna to rzecz zgubna "
06 kwietnia 2024ZleSpiaca pisze:Takie miejsce jest - nazywa się Telefon zaufania . Jest też specjalny taki telefon dla młodocianych zazywajacych substancje ,jest taki telefon też dla dorosłych, jest też taki telefon dla nauczycieli - wszystko anonimowo. I działa to prężnie u można się dodzwonić ( sama próbowałam nie raz ). Kondycja psychiczna dzieci leci na łeb na szyję,ale to z powodów uzależniania od internetu, izolowania się przez to od rówieśnikow. Łatwiej i przede wszystkim więcej można "dokuczyć " drugiemu dziecku ,właściwie to juz 24/7. Dzieci zrobiły się w tej chwili BEZWZGLĘDNE. To najbardziej znieczulona część naszego społeczeństwa. Właśnie przez oglądanie durnych filmów w internecie ,przebywanie na forach czy czatach gdzie ludzie obrzucaja sie tylko gownem zamiast rozmawiac (spojrzmy chocby na nasza piaskownice ), granice są przewsuwane coraz dalej i dalej bo dziecko obędzie się z pewnym materiałem i później co raz gorsze rzeczy są go w stanie poruszyć. Na prawdę patrząc na kondycję dzisiejszej młodzieży jestem załamana. Po prostu jest mi zwyczajnie smutno.04 stycznia 2024deadmau5 pisze:
Rozmyślałem kiedyś nad organizacją pozarządową, która powinna stać na piedestale w dzisiejszych czasach, jeżeli chodzi o kontakty z dziećmi. Powinna być to placówka, czy nawet zaufany profil na facebooku, bądź miejsce prywatne, do którego z takimi problemami "anonimowo" można się zgłosić. Nie może być tak, że dzieci boją się przekazać swoim rodzicom, że w szkołach lub poza nimi są szkalowane, bądź wyzywane.
Kondycja psychiczna dzieci również z roku na rok idzie w kierunku dołu, niżeli góry. Kolejno większa ilość depresji wśród młodzieży też ma swój punkt odniesienia w kontekście samobójstw. To realny problem który poruszyłeś i doskonale zdaje sobie z niego sprawę, jak wtedy musiałeś się czuć.
06 kwietnia 2024Mefistofeles1945 pisze: Czasem zwykły psycholog szkolny ma do przekazania mnóstwo ciekawych treści, bez których dziecko by sobie normalnie nie poradziło.
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.