Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / 1 / 0
12 marca 2024Johny_Bit pisze:
Ogólnie mam wrażenie że jest spoko ale raczej nie dla mnie. Na pewnie nie do brania codziennie.
O ile poprawia myślenie i daje efekty wymieniane tutaj wielokrotnie u mnie wywołuje taki dziwny dyskomfort w głowie. Coś jakby lekko bolała mnie głowa. To takie typowo fizyczne. Przy braniu codziennym zjawisko się nasila. Dodanie choliny nieco go niweluje ale będę używał noopept tylko kiedy będę potrzebował boost w danym momencie. Psychicznie wszystko jest super. Muszę spróbować jeszcze Modafinil a później może miks Modafinil + fenibut.
no właśnie sam odpowiedziałeś sobie...trzeba choliny i wtedy nie ma tych uboków...
ale "zwykła" cholina jest słaba w niwelowaniu (a takiej zrozumiałem używasz) - tutaj zdecydowanie lepiej się sprawdza Alpha GPC.
Raz w pośpiechu uznałem, że kij z alpha gpc bo nie mam czasu i zarzuciłem tylko noopept i poczułem to o czym piszesz.
Z Alpha GPC nigdy się to nie zdażyło...
  • 28 / 8 / 0
Z tą choliną przy noopepcie jest tak że każdy pisze co innego. Nie znam się na tym ale czytałem tutaj że sam noopept też jest jakąś odmianą choliny i że konieczność jej brania łącznie z noopeptem to mit. Inni twierdzą natomiast że to niezbędność. Dorzucałem CDP-Cholinę czyli chyba najtańszą i najsłabszą opcję. Może skuszę się na testy z Alpha GPC gdyż jeśliby pozbyć się tych fizycznych uboków to noopept byłby naprawdę spoko.
  • 1934 / 107 / 0
Ja nigdy nie miałem problemów typu bóle głowy przy noopepcie (2x10mg dziennie co 4 godziny pod język), jak kogoś boli głowa to w pierwszym kroku, polecałbym najpierw zmniejszyć dawkę noopeptu.

Przypominam że wraz z czasem stosowania noopept, tolerancja może nie rosnąć a wręcz przeciwnie, organizm może robić się bardziej czuły na noopept, jeżeli wyczuwacie z czasem większe efekty uboczne, że noopept działa na was jakoś mocniej to też zmniejszcie dawkowanie!

18 stycznia 2024Noopeptdoodbytniczo pisze:
Siemka taki miks noopept lions mane karnityna cholina l-dopa i co kilka dni jakieś progowe dawki psylocybinki microdosing nw 0.2-0.5g w celu zabicia mgły mózgowej i wyostrzenia wzroku który od czasu Dawida jest jakby zmęczony mniej ostry. Dobry pomysł? Zapraszam do dyskusji na temat takiego miksu. Dawki raczej umiarkowane niż duże przynajmniej na start zobaczyć jak będzie (to mój pierwszy post więc witam wszystkich gorąco :)
l-dopa bym wyrzucił, ogólnie to się ją stosuje bardziej doraźnie, krótkoterminowo, można sobie szybko rozregulować dopamine, do tego jeżeli zależy ci na "odbudowie mózgu" to powinieneś unikać podbijania dopaminy, noopept zwiększa BDNF (nasila neuroregeneracje) a dopamina z naciskiem na receptory D2 działają antagonistycznie do BDNF, czyli zmniejszają dobroczynny wpływ noopeptu na regeneracje, wpływ BDNF.

BDNF z czasem (wraz z czasem trwania cyklu) zwiększa czułość na dopaminę (d2) i zmniejsza czułość receptorow 5HT2A.

Więc w cyklu na "odbudowę mózgu" powinieneś unikać podbijania dopaminy. Chyba że nie zależy ci jakoś bardzo na regeneracji głowy a chcesz tylko doraźnie poprawić swoje ogólne samopoczucie podczas stosowania owych środków, to możesz miksować ze środkami dopaminowymi, ale ograniczasz w ten sposób efekty regeneracyjne.

Co do czasu dawkowania, to badania były prowadzone na przestrzeni 56 dni (albo 52 już nie pamiętam) i zalecane jest nie stosować dłużej noopeptu. więc cykl powinien nie trwać dłużej niż 1 - 1,5 miesiąca.
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 28 / 8 / 0
Według łyżeczki brałem 12mg pod język 1x a czasem 2x dziennie. Faktycznie może spróbuje mniejszą dawkę i zobaczymy jak będzie. Kupię sobie też Alpha GPC gdyż już abstrahując od noopeptu czytałem o niej pozytywne opinie i chciałem spróbować jej pod kątem włączenia do stałej suplementacji.
  • 9298 / 1807 / 2
XD od niepamiętnych czasów pytam po co wam te drogie choliny i nikt do dziś mi nie odpowiedział. Znaczy są odpowiedzi na zasadzie "bo tak piszą w sklepach". Weź sobie jakiś iAch typu biloba i efekt będzie jeszcze lepszy. A jak chcesz koniecznie cholinę to kup sobie 150jajek i jedz 3 dziennie.
Ewentualnie kup sobie lecytynę to już w ogóle odpłyniesz z radości.

A najzabawniej się czyta jak to każda cholina przekracza bbb a następnie czyta się o kolejnych cholinach które jeszcze lepiej przekraczają barierę krew mózg. Kiedyś miałem dwuwinian choliny w cenie 15 czy 20 złącza 100gr i w sumie to był jeden ch*j.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 28 / 8 / 0
Właśnie post wcześniej pisałem że nie jestem przekonany do tej choliny ale nie zmienia to faktu że pomaga mi na ból głowy i to nie tylko noopeptowy. Dostałem od szamana receptę na Memocit. Jest to "apteczna" cholina w dawce 1000mg/saszetka. Cena zwala z nóg bo w mojej aptece kosztuje 80zł/10 saszetek. Z tego co wyczytałem składnik aktywny to cytykolina (czyli jak się nie mylę CDP-Cholina). Ponoć ma pomagać przy długotrwałej pracy umysłowej. Zobaczymy. W planie jest dużo testów ale nie chce walić wszystkiego na pałę. Czytam i notuję co może mi odpowiadać, staram się też konsultować to z szamanem. Popróbuje różnych rzeczy w odpowiednich odstępach czasu i wybiorę coś co będzie mi najbardziej odpowiadać.
  • 503 / 109 / 0
Bez recepty kupisz, np. Citotrop za niecałe 40 zł za 7,5 grama
  • 28 / 8 / 0
Dzięki za wskazówkę. To spoko opcja. Nie potrzeba recepty a i dawka pojedynczej porcji bardziej praktyczna niż w memocit.

Dziś razem z memocit czyli 1g CDP-Choliny wziąłem około 7mg noopeptu i wygląda to całkiem spoko. Początkowo była leciutka ciężkość na głowie ale bardzo delikatna.
  • 143 / 21 / 0
@Stteetart mnie zwyczajnie po noopepcie bez alphagpc/cdp łapie brainfog i mocno boli głowa. Przerobiłem już gramy tego gówna i o ile jeszcze jedną, czy dwie dawki zwykle przeżyję bez, o tyle przy trzeciej już na sto procent będę czuł się fatalnie. W sumie ze znajomych zażywających, tylko jeden jebany wieprz, ekstremalnie gruby tucznik nie potrzebuje choliny
"(...)kto jest zniewolony przez potrzeby fizyczne: Hindus harujący od świtu do zmroku przy zręcznym pługu za miskę ryżu czy Amerykanin jadący na traktorze?"
  • 9298 / 1807 / 2
Czy ja gdzies zanegowalem, że cholina zbija bóle głowy ? nie. Ja zanegowalem kupowanie drogich cholin które działają w podobny sposób do poprawy diety czy tych tanich wersji. Gdzie np jajka czy lecytyna też zbija bóle głowy.v
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
HyperTuba dodaj film
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.