Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1601 / 551 / 0
Temat zakładam, bo odkryłem naprawdę dobrej jakości herbatkę "do snu" i chciałbym się podzielić tym znaleziskiem.

Otóż jestem człowiekiem, na którego nic nie działa. Garnek z 50g melisy? Nic. 20 torebek Lipton Calm Head, która ma niby 5 różnych ziółek, w tym kozłek i męczennicę? Nic.

AHMAD TEA SLEEP, którą znalazłem w Auchanie w cenie 8.50 za 20 torebek — sztos! Podczas, gdy tamten Lipton, który ma niby lepszy skład, nie był wyczuwalny nawet po wypiciu garnka z 20 torebek, dalej nie mogłem usnąć, tak AHMAD TEA SLEEP w dwóch szklankach po dwie torebki zauważalnie mnie zmulił.

Na mnie z reguły nic nie działa, zolpidem w żadnej ilości nie wywołuje efektu, podobnie jak inne preparaty, więc jestem naprawdę zaskoczony.

Obecnie już 10-ty dzień usypiam się przy połączeniu 5mg melatoniny + 4-8 torebek tej herbaty i 5-10ml kropli walerianowych. Czasem dorzucam ekstrakt passiflory z MO, chcąc mieć naprawdę poryte sny...

Podczas, gdy nawet leki od psychiatry nie pomagają mi spać, ta mieszanka jest dostępna bez recepty i nie wychodzi wcale drogo (w zależności od dawki max 3-4zł za dzień).

Jako ktoś, kto zawsze wiercił się kilka godzin przed snem i męczył codziennie, jestem zaskoczony jak chyba nigdy. Nie pamiętam, żebym tak szybko zasypiał, ani żeby kiedykolwiek mi się tak dobrze spało. Zaraz będzie pół miesiąca, a działanie wcale nie słabnie i nie czuję, żebym musiał zwiększać dawki.

Ważne jest tylko, aby herbatki przykryć jakimś talerzem aż do wystygnięcia do pożądanej temperatury, a potem wypić jak najszybciej, bo związki czynne ulatniają się wraz z parą.

Niedługo spróbuję innych herbat od tego AHMADa i dam znać.
  • 2628 / 553 / 0
Melatoniny nie stosuje się w tak wysokich dawkach.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1100 / 273 / 0
@TymekDymek ja akurat nie stosuję takich magicznych naparów, tylko zwykłą czarną, liściastą herbatę i uważam, że Ahmad ma zajebistego earl greya
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1601 / 551 / 0
Wypróbowałem już wszystkie herbaty dostępne w Auchan i Kauflandzie do 10zł za opakowanie 20 torebek, czyli niska i średnia półka cenowa i muszę przyznać, iż nic nawet w połowie nie ma podjazdu do Ahmada (z uspokajających, nasennych, itd.)

Jak to 5 mg to "wysoka" dawka melatoniny..? Większość preparatów jakie całe życie kupuję w aptekach ma właśnie 5 mg, a 1 mg mają tylko "złożone", czyli z gównianymi ekstraktami 4:1 z melisy, lawendy, chmielu, itd. Zawsze to była zalecana dawka, wiele razy zaś w życiu z ciekawości jadłem dawki typu 20-40 mg, żeby zobaczyć, czy jeszcze bardziej wpłynie na sny i uczyni jeszcze bardziej poku**ionymi. Nic się nie działo i w zasadzie nie powinno się dziać.

Jakies źródła odnośnie tego, że to rzekomo "wysoka" dawka melatoniny oraz, że "nie powinno się" takich brać?
  • 88 / 7 / 0
Herbatka bliska malinowa z 3 torebek, klepie aż miło xd
Uwaga! Użytkownik Xanny777 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / 14 / 0
mi bardzo smakuje yogi tea, jak jeszcze robiłem w amazonie zawinąłem parę torebek co miały iść na śmieci i nie żałuję, mocno pachnie i mocno smakuje a nie jakieś popłuczyny
  • 3245 / 617 / 0
Westminster róża z jabłkiem, przypadkowo jak wyżej z 3 torebek. Odprężenie może wynikające z dobrego wpływu na bebechy, ale widoczna zmiana nastroju na relaksację.

Fuzja - d5

Kurde zaciekawiony tym westminsterem kupiłem za piątaka na spokojny i dobry sen tzw funkcyjną, ma nawet passiflorę i chmiel w składzie, a razem z lekami, zaparzoną z kilku torebek normalnie mam przy tej pogodzie microdosing sajkodeliczny.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4324 / 699 / 2117
@Verbalhologram a gdzie go dokładnie można dorwać? Ja fanem herbat nie jestem, ale jeżeli coś ma działać fajnie na sen, to chętnie bym się zainteresował. Zazwyczaj pijałem Earl Grey'a typical i to był mój faworyt, jeżeli chodzi o te herbaty. Natomiast, jeżeli mowa o smakach - to bez znaczenia, ale raczej typowo czarna.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 3245 / 617 / 0
Ten cały westminster to w Aldi akurat. @deadmau5

opt.1250w.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
990cdbd64a24b0977fb42b78fbc8.jpg

Z Lidla..........5 albo 6 zł. Nie pamiętam też składu, ale z 2 torebek uspokaja nawet.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.