CBD

Substancje pochodzenia roślinnego, w tym półsyntetyczne. Np. CBD, HHC.
Czy CBD na Ciebie dziala?
1.Tak
201
29%
2.Cos działa
137
20%
3.Działa w dużej ilości
56
8%
4.Trochę działa
110
16%
5.Nie wiem sam.
99
14%
6.Działa w miksach.
34
5%
7.Nie nic .
63
9%

Liczba głosów: 700

ODPOWIEDZ
  • 61 / 3 / 0
Przecież CBD działa nawet jeśli to bardzo słabo. Szkoda kasy, lepiej coś zjeść.
  • 305 / 40 / 0
Póki co były już dwie próby czy cbd działa na lęk, w zasadzie nie odczułem żadnej zmiany. Chyba jednak pójdę we wcześniej już planowaną kava kava.
  • 63 / 5 / 0
13 lutego 2024Szponciciel pisze:
0% THC mają tylko izolaty, naturalne susze/olejki nigdy nie będą mieć 0% THC. Ale spokojnie, te dopuszczalne 0.3% to tak niewiele, że naprawdę nie ma się czego bać :)
Ja osobiście preferuję mikrodawkowanie THC w postaci olejku (medyczna), lepiej to działa niż te wszystkie susze i olejki CBD razem wzięte. Jedynie przed snem leci wapek nabity CBD żeby się zmulić i szybciej zasnąć.
Izolaty są droższe pewnie co? Jaki dobry izolat nie ściemniany polecicie na wesołość, polepszenie nastroju? 0 proc thc mnie interesuje
  • 657 / 173 / 0
Nie drogie, 20g na alledrogo coś koło 120zl. Taniej chyba nigdy nie było. Nie ma jednak zbyt dużego wyboru. Patrz na komentarze, ludzie prawdę ci powiedzą.
  • 77 / 22 / 0
Byłem sceptycznie nastawiony do CBD, myślałem, że to taki wał dla naiwnych gimnazjalistów. Ale od kiedy biore kilka kropel 30% olejku przed snem to rewelacyjnie mi sie spi. Zasypiam prawie od razu i przesypiam do rana. To szokujące gdyż od lat nastoletnich miałem problem z bezsennością, jak już udawało mi się zasnąć to czesto i tak sie wybudzałem np o 4 i miałem po spaniu. CBD bardzo poprawiło moją jakość życia.
  • 784 / 445 / 0
Według mnie susz z cbd ma działanie psychoaktywne, ale nie odurzające.
Waporyzacja znacząco wpływa na moje samopoczucie i nastrój.
  • 3571 / 581 / 1
Chętnie bym tego spróbował tylko jak ostatnio gadałem ze znajomą w aptece to chwyciłem się za głowę kiedy powiedziała że te krople to i trzy stówy kosztują 🤯
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 1 / / 0
Czy połączenie oleju 30mg z różeńcem górskim to dobry wybór?
Chodzi o napięcie nerwowe w ciągu dnia (nerwica lękowa od 15 lat, obecnie właśnie tylko takie napięcia, lekki lęk uogólniony, praktycznie bez silnych lęków) przekładające się na problemy żołądkowo-jelitowe (biegunkowe).
  • 1114 / 311 / 2
Re: CBD
Nieprzeczytany post autor: Merx »
11 marca 2024tosieniedzieje pisze:
Według mnie susz z cbd ma działanie psychoaktywne, ale nie odurzające.
Waporyzacja znacząco wpływa na moje samopoczucie i nastrój.
w 100% się zgadzam, ale zauważyłem, że trzeba mieć przynajmniej w moim przypadku bardzo długą przerwę od zwykłego suszu z thc, a cbd musi być naprawdę bardzo dobre jakościowo.
Spoiler:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 68 / 43 / 7
@Merx
Potwierdzam. W trakcie ciągów waporyzowania suszu z wysokim stężeniem THC, CBD wydawało się nie działać bądź tylko mnie gilgotać. W trakcie detoxu od THC, w trakcie pierwszych tygodni abstynencji, CBD mogło, nieco zmniejszyć dolegliwości efektów odstawienia THC czy też chociaż mnie na nie zobojętnić. Dopiero z każdym kolejnym tygodniem, kiedy pasywne stężenie THC we krwi malało, CBD zaczęło na mnie działać zdecydowanie lepiej i jego efekty były co raz bardziej doraźne.

Jestem cały czas pod wrażeniem podobieństwa CBD do THC, jeżeli chodzi o działanie. A co najlepsze, CBD w porównaniu do THC nie otumania, nie powoduje paranoi i samo jego "spożycie" nie wiąże się później z byciem zmęczonym. Zacząłem go częściej dodawać do "zwykłej" baki, żeby zmienić jej profil działania i zmniejszyć otumanienie. CBD działa psychoaktywnie, waporyzuję średnio 0.12 - 0.24g suszu CBD i daje mi to łagodny high, który działa krócej niż sam high po THC i do tego mogę śmiało powiedzieć, że nie uzależnia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.