13 lutego 2024Szponciciel pisze: 0% THC mają tylko izolaty, naturalne susze/olejki nigdy nie będą mieć 0% THC. Ale spokojnie, te dopuszczalne 0.3% to tak niewiele, że naprawdę nie ma się czego bać :)
Ja osobiście preferuję mikrodawkowanie THC w postaci olejku (medyczna), lepiej to działa niż te wszystkie susze i olejki CBD razem wzięte. Jedynie przed snem leci wapek nabity CBD żeby się zmulić i szybciej zasnąć.
Waporyzacja znacząco wpływa na moje samopoczucie i nastrój.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Chodzi o napięcie nerwowe w ciągu dnia (nerwica lękowa od 15 lat, obecnie właśnie tylko takie napięcia, lekki lęk uogólniony, praktycznie bez silnych lęków) przekładające się na problemy żołądkowo-jelitowe (biegunkowe).
11 marca 2024tosieniedzieje pisze: Według mnie susz z cbd ma działanie psychoaktywne, ale nie odurzające.
Waporyzacja znacząco wpływa na moje samopoczucie i nastrój.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Potwierdzam. W trakcie ciągów waporyzowania suszu z wysokim stężeniem THC, CBD wydawało się nie działać bądź tylko mnie gilgotać. W trakcie detoxu od THC, w trakcie pierwszych tygodni abstynencji, CBD mogło, nieco zmniejszyć dolegliwości efektów odstawienia THC czy też chociaż mnie na nie zobojętnić. Dopiero z każdym kolejnym tygodniem, kiedy pasywne stężenie THC we krwi malało, CBD zaczęło na mnie działać zdecydowanie lepiej i jego efekty były co raz bardziej doraźne.
Jestem cały czas pod wrażeniem podobieństwa CBD do THC, jeżeli chodzi o działanie. A co najlepsze, CBD w porównaniu do THC nie otumania, nie powoduje paranoi i samo jego "spożycie" nie wiąże się później z byciem zmęczonym. Zacząłem go częściej dodawać do "zwykłej" baki, żeby zmienić jej profil działania i zmniejszyć otumanienie. CBD działa psychoaktywnie, waporyzuję średnio 0.12 - 0.24g suszu CBD i daje mi to łagodny high, który działa krócej niż sam high po THC i do tego mogę śmiało powiedzieć, że nie uzależnia.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.