Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1276 / 322 / 12
Tak jak w temacie, chciałbym sie dowiedzieć ile należy mi sie zailku czy zapomogi za bycie narkomanem?

Wiem, ze ćpuny mają tendencje do naginania systemu socjalnego i pobierania świadczeń ale mnie nie chodzi o depresje, lekomanie czy inne niepełnosprawności ogółem.

Może jakaś renta albo dochód podstawowy?

W jakich krajach traktują narkomanów lepiej a w których gorzej; może czas sie przenieść? %-D
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2024 przez Czoug, łącznie zmieniany 1 raz.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 920 / 162 / 0
@Czoug

Ty to się w czasie przenieś do 2050 to może wtedy będzie jakiś zasiłek dla Ciebie.

Narazie do roboty.
  • 2535 / 594 / 0
.
.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2935 / 1592 / 35
@Czoug da się trzeba wymyślić jak koleś ode mnie niepełnosprawność tylko on nie tylko chodził wpierw do szkoły specjalnej (aby zdobyć kasę) ale i oszukał system i komisję. Ta musiała stwierdzić niepełnosprawność nie zdolność do pracy. Jego renta wynosi teraz 5000zl wcześniej było to 3200 w 1998 dostał także tak da się, tylko ty musisz mieć 5 lat pracy w ciągu 10 lat. On przed 18 to zrobił.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 1072 / 123 / 3
Renty mają narkomani jak sobie ćpaniem jakieś organy zjechali i przez to mają ograniczoną zdolność do pracy a nie że "ooo ćpasz to dostaniesz tyle i tyle kabony". Np. dużo byłych grzejników na mietku bierze rentę.
  • 761 / 105 / 0
Mi nie dali ręty a może mam raka. Skurwysyny...
Uwaga! Użytkownik Palkrolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 3 / 0
Ja mam 1200 złotych renty, ale kosztowało mnie wiele wysiłku.
  • 676 / 305 / 0
Mój sąsiad to narkoman i alkoholik. Ale potrafił się ustawić jak należy i teraz ma wyjebane na wszystko, nie musi pracować. On od zawsze był inny od wszystkich. Kiedy był w wojsku kilka razy przenosili go do innych jednostek z powodu dziwnego, nieodpowiedniego zachowania, np. celował z broni do kaprala, przystawiał lufę do głowy sobie i innym. W końcu go wyjebali i zamknęli w psychiatryku. Znajomy lekarz stwierdził u niego zaburzenia osobowości, ma żółte papiery, figuruje jako niepoczytalny. Ma obecnie rentę 4800 zł. Co rok, z własnej woli zamyka się w psychiatryku na leczenie aby nadal mieć wsparcie finansowe. Potrafi zajebiście udawać.. choć nie zawsze udaje niepoczytalnego. Ma na ćpanie i na picie. Mówi mi że jest ustawiony na całe życie bo to bardzo dobry pomysł być psychicznie chorym. Komisja lekarska z jego lekarzem na czele który dostał w łapę stwierdzili że służba w wojsku zrobiła z niego chorego człowieka i należy mu się renta z tego powodu. Z resztą to nie jedyny taki przypadek jaki znam. Koleś z osiedla który miał kiedyś problem z prawem, zawsze naćpany, często pozoruje chorobę psychiczną, również się zamyka na jakiś czas w psychiatryku co chroni go w pewnym sensie od odpowiedzialności karnej. Również ma żółte papiery i jest na rencie prawie 3 koła przygarnia do kieszeni za bycie ćpunem i za udawanie idioty.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 4 / 2 / 0
ach te żółte papiery, wszyscy o nich słyszeli a nikt ich nie widział
  • 102 / 31 / 0
Jako osoba, która płaci co miesiąc o wiele za dużo na ZUS i podatki ciężko mi się to czyta xD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.