Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3406 / 534 / 0
@dicatedoc

Zawsze kolejny dzień w którym nie braliśmy Tramalu jest tak jakby baterie się wyczerpały.
Ja jako już wieloletni user wjebany w tramal i np. jeden dzień chcę zrobić przerwę albo małą jedną dawkę to cały dzień śpię, jest tak silny ten objaw że stojąc opadały mi powieki a jak usiadłem to wyglądało jakbym miał zwisa lub nodding po helu.
No a jak się położę to sekunda i śpię.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ale też mnie denerwowało to, to że domownicy myśleli że akurat w tym dniu się mocno naćpałem, a ja grzeczny przerwę sobie zrobiłem xd
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 678 / 305 / 0
@polymerase
Moim zdaniem tramal krople działa tak samo jak retard lecz uderza szybciej oraz krócej od tabletek. Gdy brałem tramal retard to brałem rano, ewentualnie w południe i tylko raz dziennie, w przypadku kropel musiałem brać 2 razy dziennie. Krople działają szybko ale tak samo mocno lecz działanie jest moim zdaniem krótsze.
@dicatedoc
Nic cię nie złapało.. to po prostu zjazd po tramadolu. Ujawnia się zazwyczaj po 2-3 dniach od poprzedniej dawki, zjazd przypomina grypę, biegunkę, skoki ciśnienia, niepokój, zmęczenie. Przejdzie. Daj czas czasowi. Wszystko będzie dobrze.. tylko już tego nie bierz więcej.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 3406 / 534 / 0
@Krzysiu86Dr

Tak wiadomo że działanie krótsze ale ciągle mam myśl że 'pokruszone w pył' retardy a jechałem na nich trochę lat i teraz mam krople i zauważyłem że gorzej się czuje (a pije t kilka razy dziennie 200mg+, wspominałem że nie mam wyrzutu histaminy gdzie biorąc retardy serio były miejsca na ciele tak podrapane prawie do krwi, całkiem inny wygląd na twarzy mam - przy kroplach twarz wygląda jakbym nic nie brał a jak naładowałem się w ciągu dnia retardami to nawet czasem i źrenice były małe a twarz taka czerwona bardziej...
I dobra ostatni efekt który jest tutaj ważny to że tym razem naładowany podobnie jeśli chodzi o mg to przy kroplach nie wziąłem pod wieczór z 200mg i wiadomo pod noc się najbardziej pocisz mając skręta i normalnie te zimne poty, kapsło czasem mi z czoła - no i od razu 200mg+ kropel i nic nie pomogł nawet w sumie nic nie poczułem a jestem pewny że jakbym miał tabletkę 200mg zmiażdżoną w pył na bank efekt pocenia się został wyeliminowany.
Kolejne 200mg+ kropel już pomogło ale nie do końca...

I tak na koniec coś czuję że mimo brania podobnych dawek przez cały dzień zjechałem z dawki (co jest to dla mnie super sprawa) bo podejrzewam że 400mg retardów porobiło by mnie na spoko fazkę.

Oby tak było (nie mam retardów aby to udowodnić) - no i wiadomo mogę się mylić lub tak po prostu jest i dla jakiegoś ogarniętego usera myśl była by że co on pierdoli ; d
  • 136 / 15 / 0
@Krzysiu86Dr @polymerase u mnie z jednej strony podobnie, ale są też pewne różnice. Co do retardów - zawsze kruszę i dodaję do wody, bo wrzucenie tego po prostu na żołądek powoduje taki ból brzucha i sraczkę, że sobie odpuściłem. Pokruszone wchodzi dobrze, ale nie widzę żadnej różnicy ze zwykłymi tabsami.

Co do kropli - to mam mieszane uczucia. Dozowanie łatwe i przyjemne, ale u mnie wcale się tak szybko nie ładuje. Dużej różnicy pomiędzy skruszonymi tabletami nie widzę. I też nie powiedziałbym, że działa krótko. Parę godzin ładnie trzyma.
  • 678 / 305 / 0
@polymerase
Zgadzam się z tobą. Po tramal tabletki albo po skudexa ciąglę się drapałem czasami do krwi. Po kroplach nie mam czegoś takiego. Po tabletach miałem ślady pod oczami, wory itp, po kroplach nie mam podkrążonych oczów, nie pieką jak po retardach. Twarz się praktycznie nie zmienia, nikt nie wie że wezmę czasami :)
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 12 / / 0
O 12 brałem fenta p.o i pytanko o której mógłbym zarzucić tramca. Dawki jakoś zmniejszyć czy takie same?
pytasz się dlaczego biorę?
Poprostu boję się świata na trzeźwo
  • 259 / 98 / 0
07 lutego 2024polymerase pisze:
@dicatedoc

Zawsze kolejny dzień w którym nie braliśmy Tramalu jest tak jakby baterie się wyczerpały.
Ja jako już wieloletni user wjebany w tramal i np. jeden dzień chcę zrobić przerwę albo małą jedną dawkę to cały dzień śpię, jest tak silny ten objaw że stojąc opadały mi powieki a jak usiadłem to wyglądało jakbym miał zwisa lub nodding po helu.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to ale też mnie denerwowało to, to że domownicy myśleli że akurat w tym dniu się mocno naćpałem, a ja grzeczny przerwę sobie zrobiłem xd
a nie miałeś na odstawce ( po 5 i wiecej dniach ciągu ) podczas tego odsypiania popierdolonych snów ? i mnie były paskudne, obleśne wręcz. I bez sensu ...
  • 336 / 35 / 0
@porkchop
Wiele lat temu nie znając tej substancji, jechałem kilka dni po 200-300. Po chyba 4-5 dniach byłem tak słaby, że dzwoniłem na teleporade po jakiś antybiotyk bo myślałem że chory byłem. Nie miałem siły wstać z łóżka. Na prawdę dziwne substancje te opioidy że robią takie zombii z człowieka. Kiedyś się waliło w dwa dni non stop 3mmc, czy wiele lat wstecz białko dwa dni bez snu. I nigdy tak nie było zo odcinało wszelkie życiowe bodźce, leżysz jak przykuty kajdanami.
Kontynuując po kilka dniach po 300. Po prostu były sny na jawie jakby duszę wytelwportowalo w jakiś diabelski świat. Jakieś morderstwa, ciała, zwłoki, jakieś lochy czy groty cała skapane we krwi. Jakby grał w jakas grę horror na jawie. Największą jazda to była jak miałem sen, a w tym śnie miałem kolejny sen, oczywiście na jawie. Jakieś diabły demony jakby właziły mi do pokoju, masakra. Teraz wiem dlaczego tramadol nazywany jest Nasionami Diabła.
  • 3406 / 534 / 0
12 lutego 2024porkchop pisze:
07 lutego 2024polymerase pisze:
@dicatedoc

a nie miałeś na odstawce ( po 5 i wiecej dniach ciągu ) podczas tego odsypiania popierdolonych snów ? i mnie były paskudne, obleśne wręcz. I bez sensu ...
Właśnie nigdy, po prostu mocarny/twardy sen.

To co opisujesz to tak mam po pregabalinie i podobnych substancjach głównie działających na rec. GABA-B

Ale wtedy sny są rzeźnickie, można powiedzieć że schizofreniczne.

A co, masz aktualnie odstawkę i te efekty ?
  • 52 / 12 / 0
A ja się ostatnio zastanawiałem po czym mam takie koszmary. a tu winowajcą chyba zdaję się być właśnie trampek a wydawało mi się ze po opio to powinno być właśnie na odwrót przynajmniej po kodzię przeważnie mi się śniły raczej przyjemne rzeczy. Ostatnio właśnie po 2 dniach grzania trampka śniło mi się ze bliska mi osoba próbuję mnie utopić w jeziorze nad którym często razem bywaliśmy w lato i było to tak cholernie realne ale na szczęście w trakcie tego snu jakby zdałem sobie sprawę ze to jest raczej niemożliwe i obudziłem się.
Zablokowany
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.