Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam, zostałem złapany z 1g marihuany, wzieli mnie na dołek, w domu nic wiecej nie znalezli poza stara zepsuta waga i opakowaniami od bletek. Liczyłem na umorzenie ze wzgledu na to ze to tlyk ogram, jednak przyszedl list ze został złożony akt oskarżenia, mam zamiar napisać wniosek o warunkowe umorzenie, miał ktoś podobny przypadek? Był ktoś warunkowo umorzony, czy jesli nie zrobila tego prokuratura, to sąd raczej też tego nie zrobi? A jeśli nie to co dostaliscie? Pozdro.
  • 31 / 1 / 0
jeśli dobrze pamiętam, to masz 7 dni od zatrzymania na złożenie wniosku o warunkowe umorzenie sprawy do prokuratury ale musiał byś być nie karany.
  • 2 / / 0
Do prokuratury moze i tak, ale prokurator juz złozył akt oskarżenia, wiec mam zamiar złożyć do sądu wniosek o warunkowe umorzenie, u prokuratura nie jest warunkowe tylko zwykłe.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.