Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
W przeciągu półtorej tygodnia zjadłem paczkę diazepamu 10mg. Od tego czasu minęły równo dwa tygodnie a test na mocz nadal wyszedł pozytywny.
Dodam że mam implant z buprenorfina.

Myślicie że to benzo może być wykryte po takim czasie czy to mój implant powoduje fałszywie dodatni wynik ?
  • 932 / 293 / 5
Benzo może być wykryte po takim czasie, half life diazepamu waha się od 30 do 60h, w medycynie uznaje się że lek przestaje być całkowicie aktywny po pięciokrotności half life, czyli do 300h. 300h to ok 12 dni. Ale jego metabolity mają już znacznie dłużysz okres półtrwania. Główny metaboli, nordiazepam ma okres półtrwania do 200h, więc ze spokojem po dwóch tygodniach testy go wykryją.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 92 / 5 / 0
Witam czy diazepamem mogę
Odstawić zolpidem , czy to działanie z ”deszczu pod rynnę ” ? Chociaż dr Ashton tak zaleca i nawet ma to w swoim
Schemacie odstawiania zamieniamy na 10
Mg diazepamu i tniemy co tydzień lub dwa 1-2 tyg 1 mg , jak myślicie dobre to rozwiązanie i bezpieczne ?
  • 932 / 293 / 5
Myślę że zbyt duża dawka diazepamu i zbyt wolne schodzenie, schodzisz z zolpi nie z clona.
Ja bym na piątkę wszedł, po tygodniu 4mg, i po dwóch 2mg.
Zadbaj o higienę snu, melatonina, brak ekranów, brak fejek przed snem, brak kawy herbaty itd
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
  • 92 / 5 / 0
@Detronizator2
Jestem już na 7 mg a w pon planowałem 6 mg , to może odrazu 5 mg ? Ale od 5 mg schodziłbym co 1 mg bo to już mała dawka diazepamu 🤔
  • 2263 / 387 / 0
Jak to technicznie robisz? Dzielisz tabletkę na 5?
  • 92 / 5 / 0
@mietowy3

Nie , mam 5 mg i 2 mg

A co myślisz o tej metodzie schodzenia z zolpidemu ? Przyspieszyć czy już pozostać , jestem już w pon . Na 6mg to już myślę że nie jest to
Duża dawka bez przesady? , nawet mówią teorie że od 5mg powinno się schodzi co dwa tygodnie a nie co tydzień i 0,5 mg no ale to już było by problematyczne przy dzieleniu
  • 105 / 25 / 0
20 stycznia 2024powerade33 pisze:
Witam czy diazepamem mogę
Odstawić zolpidem , czy to działanie z ”deszczu pod rynnę ” ? Chociaż dr Ashton tak zaleca i nawet ma to w swoim
Schemacie odstawiania zamieniamy na 10
Mg diazepamu i tniemy co tydzień lub dwa 1-2 tyg 1 mg , jak myślicie dobre to rozwiązanie i bezpieczne ?
Jak dla mnie tak. Powinno sie okazac byc skuteczne. Sprobuj,

pozdrawiam :-)
Uwaga! Użytkownik magdalena84 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / 5 / 0
Kurde trochę się wystraszyłem bo ja to myślałem że diazepam to najsłabsze benzo i najłatwiej z niego zejść a tu mnie chłopaki trochę wystraszyli że 7 mg na jakiej jestem to duża dawka , hmmmm i co teraz robić dalej ciągnąć tym planem w poniedziałek już ma być 6 mg ? Czy może przeskakiwać co tydzień o 2 mg ? Szybciej , ale napewno będzie większa bezsenność , bo narazie po 7 mg diazepamu i 75 mg trittico to śpię jak dziecko chyba nawet lepiej niż na zolpidemie bo dłużej

scalono - detronizator

Tak silnie uzależnia ten diazepam ? Myslem ze to najlżejsze benzo właśnie do schodzenia z czego kolwiek , tymbardziej dr Ashton o tym pisze i z jej strony wziąłem tą rozpiskę do schodzenia z zolpidemu i tam jest żeby ucinać diazepam co 1mg co tydzień , z lekarzem konstultowwlem to mówił ze to dobra rozpiska, a wy mnie tu teraz trochę nastraszyliście , ale już jak biorę to 3 tygodnie i już jestem od pon na 6 mg , to nie mogę już się cofnąć albo żucic odrazu bo wtedy mogą być objawy odstawienne , których się boję 🥴
  • 932 / 293 / 5
7mg czy 10mg nie jest dużą dawką jeżeli mowa o odstawianiu clona. 2mg clona to +/- 40mg diazepamu. Ale 10mg diazepamu to 5 tabletek 2mg. Bez tolerancji 10mg to dużo. A nie wiem czy odstawiania zolpidemu akurat wymaga 10/7mg diazepamu ani tak długiego schodzenia.
Zolpidem ma half-life 3h i nie ma aktywnych metabolitów. Diazepam ma half-life ok. 40h i aktywne metabolity, np nordiazepam o half-life do 200h. Wydaje mi się że choćbyś co dzień brał 50mg zolpidemu to branie co dzień 10mg diazepamu tolerancję zwiększa tylko i działa na gaba mocniej.
Dlatego uważam że 10mg diazepamu do schodzenia z zolpi do dużo (bo dla wielu amatorów benzo jest to mała dawka, ale to nic nie oznacza)
ODPOWIEDZ
Newsy
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.