Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4290 / 697 / 2117
Jest bardziej stymulujący. Poltram może wywoływać bardziej intensywne działania niepożądane ze strony układu nerwowego, takie jak pobudzenie, nerwowość, trudności z koncentracją i bezsenność, w porównaniu z Tramalem. Dlatego można powiedzieć, że Poltram może bardziej stymulować niż Tramal -- i nie ma w tym nic innego (żadnej większej otoczki).
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 5 / 4 / 0
Używaliście kiedyś tramadolu na bezsenność? Ostatnimi czasy miałem dosyć problemy z zasypianiem, tabletki z melatoniną średnio pomagały, to spróbowałem i wziąłem 2 tabsy 37,5mg (Poltram Combo niestety z paracetamolem) i o dziwo usnąłem jak dziecko, gdy normalnie śpię po 7-5 godzin i potrafie zasypiać nawet 3 godziny, tak godzinkę po zażyciu położyłem się, zasnąłem nawet nie wiem kiedy ale szybko i spałem prawie 10 godzin, wyspałem się jak nigdy.
  • 927 / 288 / 5
@schizamid Bardzo zły pomysł. Idź do rodzinnego po hydro a nie opioidy na sen.
Uzależnisz się, nawet nie zauważysz kiedy.
"Nie istnieję, nigdy nie istniałem, ale skoro Ty już istniejesz to może i ja zaistnieję."
"Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 19 / 3 / 0
Tramal na początku dziala na wszystko. I "leczy" z wszystkiego. Ale jak tu już jesteś i zadałeś pytanie, to pewnie zostaniesz. Większe dawki tramca leczą początkowo również ze snu.
  • 674 / 304 / 0
Zdałem dzisiaj egzamin na wózki widłowe specjalistyczne. Jestem mega szczęśliwy :) Strasznie się bałem, miałem mnóstwo lęków i strachu z tego powodu, byłem pewny że obleje, spać po nocach nie mogłem, stres ogromny. Lecz 2 godziny przed egzaminem wziąłem na ból kręgosłupa 2 x skudexa (150 mg trampa) + 2 mg relanium. Efekt jest taki że zdałem egzaminy na 100 %, bez nerwów, strachu, stresu i jestem z siebie dumny :)
@schizamid
Unikaj opioidów. Rzadko bardzo biorę i one mnie raczej nakręcają niż uspokajają, nie nadają się do spania moim zdaniem. Unikaj tego syfu, trzymaj się z dala od opio. Na bezsenność z którą miałem wiele styczności w życiu polecam na początek przede wszystkim : Positivum Sen (melatonina+melisa), ewentualnie sama melatonina, to wspaniały lek brany codziennie reguluje nasz sen, można się nauczyć po tym zasypiać o takich samych porach, dawkowanie jakie ja stosowałem to od 2 do 5 mg melatoniny. Byłem zaskoczony tym że leki bez recepty potrafią tak pozytywnie działać i nie uzależniać.
Jeżeli nadal będziesz miał problemy ze spaniem to pozostaje spróbować hydroksyzynę choć w moim przypadku ona akurat mnie tylko ogłupiała i byłem jeszcze pijany na następny dzień, bardziej zamula mnie więc nie polecam. Najmocniejszy "kaliber" jaki stosowałem i który zawsze mnie usypiał to ostatnia deska ratunku czyli lek Nasen (zolpidem) który jest na receptę, brać krótko bo uzależnia po dłuższym czasie ale potrafi uśpić niedźwiedzia i to moim zdaniem najsilniejszy lek na bezsenność. Tylko nie mieszać z alkoholem broń Boże.
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
  • 6 / / 0
Jak u was z libido i wzdwodem podczas brania ciągłemu tramadolu od 9 miesięcy wahania od 1,2g do 300mg różnie biorę. Jest na.testosteronie dbam o dietę i regularnie ćwiczę. Ale.biore też pregrabaline nawet 1,5 g dziennie I clony od 2 do 6mg
Zauważyłem duży spadek libido i problemy z pełnym wzwdowem wyczytałem że może.to być skutek ciągłego zazywania Tramalu. Ktoś ma podobnie?
  • 1344 / 145 / 8
nie ma czegoś takiego że tramal działa inaczej niż poltram. tam siedzi ta sama substancja czynna i nic innego aktywnego koniec kropka.
tramadol działa tak samo niezależnie od nazwy leków. jeszcze jest kwestia czy sr czy instant
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 322 / 31 / 0
10 stycznia 2024Gregor91 pisze:
Jak u was z libido i wzdwodem podczas brania ciągłemu tramadolu od 9 miesięcy wahania od 1,2g do 300mg różnie biorę. Jest na.testosteronie dbam o dietę i regularnie ćwiczę. Ale.biore też pregrabaline nawet 1,5 g dziennie I clony od 2 do 6mg
Zauważyłem duży spadek libido i problemy z pełnym wzwdowem wyczytałem że może.to być skutek ciągłego zazywania Tramalu. Ktoś ma podobnie?
Było na zagranicznych badania na wykresie, że tramadol w dawce około 900mg przy dłuższym braniu potrafi zbić testosteron z 650 na 200 w badaniach.
  • 5 / 4 / 0
08 stycznia 2024Detronizator2 pisze:
@schizamid Bardzo zły pomysł. Idź do rodzinnego po hydro a nie opioidy na sen.
Uzależnisz się, nawet nie zauważysz kiedy.
Dobrze zdaje sobie z tego sprawę, bo tramadol zażywałem rekreacyjnie już parę razy wcześniej i chociaż normalnie mniejsze dawki działały na mnie stymulująco, to zdziwiłem się że kładąc sie do łóżka nagle o wiele przyjemniej się zasypiało. Brałem w takim celu tylko raz i wole nie igrać z opioidami.
  • 11 / 1 / 0
Po 48h od wzięcia tramadolu dawka około 200mg można na spokojnie napić się wodeczki?
Uwaga! Użytkownik MXNSTXR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."