Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 1 / 0
17 grudnia 2023Chlodwig pisze:
Czy to możliwe, że baklofen działa na mnie tylko usypiająco? I to tak potężnie? :D

Gdy próbowałem fenibuth to zawsze obecna była piękna euforia, pobudzenie, prospołeczny i proprokreacyjny dzień.

Baklofen natomiast nijak się ma do tych stanów. Już pregabalina działała o wiele przyjemniej :(
Ja natomiast mam odwrotnie baklofen jakoś lepiej na mnie działa w dawkach 50-75mg. Dzisiaj na ten przykład pokapsułkowałem sobie fenibuta do kapsułek 00 i zjadłem tych kapsułek 5 szt., a później dorzuciłem jeszcze 3 szt. i powiem, że na 50mg baklofenu czuję się lepiej, więcej energii, chęci do rozmowy itp. Tutaj po tych 8 szt. kapsułek coś czułem, ale to nie to co na baklofenie.
  • 47 / 14 / 0
@deadmau5 sam baklofen absolutnie nie usypia mnie, powiedziałbym nawet że wprowadza w lekki stan manii.
Mówię o sytuacji gdy na baklofazie zjem - wtedy mogę usnąć na stojąco.
  • 382 / 119 / 0
17 grudnia 2023mefistofeles85 pisze:
23 listopada 2023markos74 pisze:
A co powiecie na żarcie baklo przez kilka lat i to w dawkach 150\200mg na dobę
jak z tego bagna wyjść?

Pozdrawiam
i czekam na rady ludzi kompetentnych
Powiem tylko z krótszego korzystania z baklo i w połączeniu z pregabaliną, więc możliwe, że coś pomogę.
Polecam tylko stopniowo zmniejszać dawki i to o dawki rzędu 5mg-10mg co około tydzień. Jak dobrze pamiętam, to @surveilled wrzucił na forum pomocny poradnik-kalkulator zchodzenia z leków/ćpania.
Ja na początku ciąłem szybciej, a przy końcu ciąłem o te 10-15mg co 4-5dni. Przy odstawkach doszedłem do wniosku, że minimalna, działająca dawka na moje receptory to ok. 17mg, więc ponizej tej dawki, czy minimalnie wyższej, leciałem na zero.
Dodatkowo, jeśli chodzi o odstawienie baklo, to polecam leki antychistaminowe. Są dostępne na reckę i w większości nie uzależniają, np. hydroksyzyna. Mi momaga na zdenerwowanie i piskoszum w uszach/głowie.
Ja przy odstawce mam dużą potliwość i nie wiem jak temu zaradzić. Czy też tak masz?
Czy coś jeszcze sobie do baklo fundujesz?
Czy masz kogoś bliskiego, najlepiej w bliskim otoczeniu(mieszkanie), który jest Tobie pomocny i wspierający?
Niestety na odstawce baklo człowiek jest niemiły, a to czasem mało powiedziane...
Jak czytać, to @Celebryta miał większe doświadczenie, więc jego wskazówki brałbym jako najistotniejsze i najbardziej pomocne, a ode mnie masz też coś, co może pomóc.
Powodzenia i trzymam kciuki. Też mnie czeka odstawka. Gdybyś chciał pogadać, a wiem, że na zejściu się nie chce, ale może, to zostawię kontakt na PM.
24 listopada 2023Detronizator2 pisze:
@markos74 twoje serce bez odpowiedniej opieki może tego nie wytrzymać.
Po dwóch tygodniach od ostatniej dawki powinno być już ok.
Mierzyłem ciśnienie i puls na odstawce i wszystko było raczej w normie. Bywały skoki pulsu przez nakręcanie się, ale nie były to odczyty, które by zagrażały życiu.
Dwa tygodnie od ostatniej dawki, to po dwóch miesiącach ciągu w korelacji z pregabaliną nie naprawiło sprawy, ale fakt, że było do "normalnego" funkcjonowania w społeczeństwie.
A w kwestii lekarzy, to oni nawet nie zdają sobie sprawy z faktu działania baklo na GABA B, oraz jego efektu uzależniającego, bo niby skąd?
10 grudnia 2023markos74 pisze:
09 grudnia 2023Psilosoph pisze:

W ulotce nie jest opisana interakcja baklofenu z inhibitorami MAO, przynajmniej na tej której znalazłem, możesz się jeszcze upewnić.

Na same psychodeliki baklofen nie powinien mieć wpływu, poza ewentualnym spłyceniem podróży poprzez samą modulację GABA.

Psychodeliki działają głównie za pomocą serotoniny i jej receptorów, baklofen moim zdaniem jakoś blokuje albo wydzielanie serotoniny albo jej receptory.
Bo np. po zjedzeniu Amanity występuje większość skutków opisanych przez jej amatorów, tj.znieczulenie ciała, ogólne uspokojenie, prawie całkowite wyłączenie myślenia, szczególnie przykrych, bolesnych wspomnień, itp. natomiast nie ma w ogóle serotoninowych- psychodelicznych kolorowych obrazów, znanych z podróży na psychodelikach. Tak jakby układ serotoninowy\ jego receptory były całkowicie zablokowane- wyłączone przez baklofen.
Zwrócił ktoś uwagę na ten fakt??
Bo amanita to nie psychodelik. Działa na GABA B tak jak baklofen.
  • 6254 / 446 / 12
17 grudnia 2023mefistofeles85 pisze:
Polecam tylko stopniowo zmniejszać dawki i to o dawki rzędu 5mg-10mg co około tydzień. Jak dobrze pamiętam, to @surveilled wrzucił na forum pomocny poradnik-kalkulator zchodzenia z leków/ćpania.
Ja na początku ciąłem szybciej, a przy końcu ciąłem o te 10-15mg co 4-5dni. Przy odstawkach doszedłem do wniosku, że minimalna, działająca dawka na moje receptory to ok. 17mg, więc ponizej tej dawki, czy minimalnie wyższej, leciałem na zero.
Owszem, wrzuciłem. "Redukcji kalkulator" == "redukulator".
https://hyperreal.at/redukulator

Pozdrawiam
„Hera, koka, hasz, LSD – ta zabawa po nocach się śni
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz

Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
  • 204 / 30 / 0
Ale skoro 25 mg baklofenu usypia mnie silnie to raczej większe dawki nie pobudzą i nie dadzą tego, co daje mi fenibut? ;)
  • 382 / 119 / 0
Wręcz przeciwnie. Większe dawki baklo i kofeina wystrzelają solidnie. Zarwać nockę to nie problem.
  • 204 / 30 / 0
A jaki jest przelicznik baklofen do fenibut?
Fenibut w dawkach 900-1200 nigdy mnie nie usypiał tylko euforycznie pobudzał.
Baklofen od 15 do 40 ścina z nóg bez żadnego wpływu pozytywnego na nastrój. Mniejsze dawki nie dają żadnych efektów.
Pregabalinę brałem 2 lata temu - w dawkach 150-300 działała relaksacyjnie i na początku lekko pobudzająco. Z odstawieniem jej nie miałem najmniejszego problemu.

Baklo tylko w objęcia Morfeusza wpycha nawet na 12 h ;)
  • 32 / 2 / 0
[/quote]
Bo amanita to nie psychodelik. Działa na GABA B tak jak baklofen.
[/quote]

Ale sam przecież napisałeś;
"Muscymol jest dość silnym selektywnym agonistą receptorów GABAA oraz GABAA-ρ.
post3441897.html#p3441897
  • 367 / 94 / 0
Mnie osobiście baklofen nigdy nie usypiał.
A kilka pojemników zjadłem w dawkach 25-100.
Bardziej aktywizował.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 4477 / 712 / 2198
@markos74 Działa na GABA-A na bank, a nie wiem jak GABA-B w związku z posiadaniem: muscymolu i kwasu ibotenowego. Jednakże jeżeli się mylę, proszę mnie poprawić. Ale o działanie na drugi — nie słyszałem. Są na to jakieś badania, albo informacje w NIH'u? Kiedyś bodajże mi to mignęło.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.