Fenibut o wiele lepiej sobie radził w tej materii, jednocześnie dłużej działając, mniej selektywnie na receptory.
Miej na uwadze, że gdy odstawisz baklo/fenia, to lęki wrócą ze zdwojoną siłą.
Spróbuj sobie mniejszego kalibru. Hydroksyzyna, buspiron.
Chciałbym wziąć udział w ceremonii ayahuasci ale biorę baklofen ok.150mg/db [jestem od niego uzależniony] kilka lat
Do tych którym ayahuasca nie jest obca pytanie, czy można ją przyjąć biorąc jednocześnie baklofen , czy te dwie substancje jakoś kolidują ze sobą i jakie ewentualnie są zagrożenia.
Chcę się wreszcie uwolnić od baklofenu bo w jego teraźniejszym działaniu nie ma już ani kropli pierwotnego euforycznego działania a odstawić się nie da.
Bardzo proszę o wszelkie rady, sugestie
Pozdrawiam
W ulotce nie jest opisana interakcja baklofenu z inhibitorami MAO, przynajmniej na tej której znalazłem, możesz się jeszcze upewnić.
Na same psychodeliki baklofen nie powinien mieć wpływu, poza ewentualnym spłyceniem podróży poprzez samą modulację GABA.
Tyle z teorii. W praktyce nie stosowałem.
Ze wszystkim się łączy znakomicie.
A co do MAO, to nigdy o tym nie czytałem ale spodziewałbym się że poprzez silne działanie baclofenu na dopaminę (silne jej wyrzuty) wchodzi w inerakcje na przykład z selegiliną
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
09 grudnia 2023Psilosoph pisze:
W ulotce nie jest opisana interakcja baklofenu z inhibitorami MAO, przynajmniej na tej której znalazłem, możesz się jeszcze upewnić.
Na same psychodeliki baklofen nie powinien mieć wpływu, poza ewentualnym spłyceniem podróży poprzez samą modulację GABA.
Bo np. po zjedzeniu Amanity występuje większość skutków opisanych przez jej amatorów, tj.znieczulenie ciała, ogólne uspokojenie, prawie całkowite wyłączenie myślenia, szczególnie przykrych, bolesnych wspomnień, itp. natomiast nie ma w ogóle serotoninowych- psychodelicznych kolorowych obrazów, znanych z podróży na psychodelikach. Tak jakby układ serotoninowy\ jego receptory były całkowicie zablokowane- wyłączone przez baklofen.
Zwrócił ktoś uwagę na ten fakt??
Nie raz jadłem grzyby na baklo/fenibuto fazie, polecam spróbować bardzo zmienia się profil działania fazy psychodelicznej a szczególnie z dużą ilością grzybów to chyba przez to że te prochy mieszają w dopaminie nie wiem ale spróbować polecam.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.