Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 367 / 94 / 0
W moim przypadku baklofen nieszczególnie działał na lęki. Na pewno nie na poziomie pregabaliny czy benzo. Pierwsze dni gdy masz podniesiony nastrój, to z pewnością pomoże. Doraźnie może się nadać.
Fenibut o wiele lepiej sobie radził w tej materii, jednocześnie dłużej działając, mniej selektywnie na receptory.
Miej na uwadze, że gdy odstawisz baklo/fenia, to lęki wrócą ze zdwojoną siłą.
Spróbuj sobie mniejszego kalibru. Hydroksyzyna, buspiron.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 32 / 2 / 0
ayahuasca i bakofen- czy istnieją jakieś interakcje miedzy nimi.
Chciałbym wziąć udział w ceremonii ayahuasci ale biorę baklofen ok.150mg/db [jestem od niego uzależniony] kilka lat
Do tych którym ayahuasca nie jest obca pytanie, czy można ją przyjąć biorąc jednocześnie baklofen , czy te dwie substancje jakoś kolidują ze sobą i jakie ewentualnie są zagrożenia.
Chcę się wreszcie uwolnić od baklofenu bo w jego teraźniejszym działaniu nie ma już ani kropli pierwotnego euforycznego działania a odstawić się nie da.
Bardzo proszę o wszelkie rady, sugestie
Pozdrawiam
  • 367 / 94 / 0
@markos74

W ulotce nie jest opisana interakcja baklofenu z inhibitorami MAO, przynajmniej na tej której znalazłem, możesz się jeszcze upewnić.

Na same psychodeliki baklofen nie powinien mieć wpływu, poza ewentualnym spłyceniem podróży poprzez samą modulację GABA.

Tyle z teorii. W praktyce nie stosowałem.
Jedyny sposób by pozbyć się pokusy, to jej ulec.
  • 5985 / 1237 / 43
Ze swojego doświadczenia napiszę, że baklo ma zajebiście euforyczne działanie w miksie z psychodelikami.
Ze wszystkim się łączy znakomicie.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1080 / 318 / 5
Co do psychodelików to prawda co piszesz london, mam też wrażenie że jakby baclofen pozwala bardziej skupić się na psychice niż na ciele.

A co do MAO, to nigdy o tym nie czytałem ale spodziewałbym się że poprzez silne działanie baclofenu na dopaminę (silne jej wyrzuty) wchodzi w inerakcje na przykład z selegiliną
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 32 / 2 / 0
09 grudnia 2023Psilosoph pisze:

W ulotce nie jest opisana interakcja baklofenu z inhibitorami MAO, przynajmniej na tej której znalazłem, możesz się jeszcze upewnić.

Na same psychodeliki baklofen nie powinien mieć wpływu, poza ewentualnym spłyceniem podróży poprzez samą modulację GABA.

Psychodeliki działają głównie za pomocą serotoniny i jej receptorów, baklofen moim zdaniem jakoś blokuje albo wydzielanie serotoniny albo jej receptory.
Bo np. po zjedzeniu Amanity występuje większość skutków opisanych przez jej amatorów, tj.znieczulenie ciała, ogólne uspokojenie, prawie całkowite wyłączenie myślenia, szczególnie przykrych, bolesnych wspomnień, itp. natomiast nie ma w ogóle serotoninowych- psychodelicznych kolorowych obrazów, znanych z podróży na psychodelikach. Tak jakby układ serotoninowy\ jego receptory były całkowicie zablokowane- wyłączone przez baklofen.
Zwrócił ktoś uwagę na ten fakt??
  • 510 / 112 / 0
Nie. Mnie baklofen wprowadza w manię, przez to przestałem go jeść. Wolę fenibut, podobny a jakiś łagodniejszy
  • 48 / 14 / 0
Obalam mit jakoby po baklo/fenibucie w połączeniu z psychodelikiem nie występowały kolorowe wizualizacje.
Nie raz jadłem grzyby na baklo/fenibuto fazie, polecam spróbować bardzo zmienia się profil działania fazy psychodelicznej a szczególnie z dużą ilością grzybów to chyba przez to że te prochy mieszają w dopaminie nie wiem ale spróbować polecam. %-D
  • 22 / 1 / 0
A ja mam pytanie, jestem teraz na ketrelu (kwetiapinie), anticolu (disulfiramie) i klonie, z którego schodzę. Ostatnio zjadłem późnym wieczorem 100mg baclofenu, bo mam od jakiegoś czasu nietolerke na stymulanty (na trzeźwo), po energy drinku źle się poczułem i to dość za mocno o dziwo. Plus w tedy miałem hormony rozregulowane, już jest supcio z nimi, ogarnąłem je. Więc ratowałem swój stan, niepokój, drżenie itd. Pomogło ale zasnalem, bo dojebałem na sen jeszcze więcej tabs. Następnego dnia czułem się zajebiście przez ponad pół dnia, lekka euforia, gadanina, przyjemnie nakręcony bez przesady, ale później chyba musiałem zbijać convival chrono 500 zejście i było git, hormony jeszcze lipnie działały, estradiol i prolka. Teraz wracając do pytania ile czasu przed fazą brać baclofen (doraźnie)? Wiem, że długo trzyma i się wkręca chyba 1-4h. 100mg tak optymalnie będzie git? Może on mi mieszać i podwyższać tolerke do klona i przeszkadzać przy zejściu? No GABA też, ale trochę inaczej działa. Wiadomo albo schodzisz albie ćpiesz. Ale temat zaczęty więc zapraszam. Ma być doraźnie, bo nic przez tą kwete i Anticol nie mogę, nawet zioła zajarać, a raz na jakiś czas by wyluzował się bardziej. Pozdro.
  • 22 / 1 / 0
Dobra obczaiłem temat na szybkości, baklofen i benzodiazepiny to 2 różne grupy leków. Baklofen to anksjolityk o wyraźnych cechach nootropowych, stymulujących i przeciwdepresyjnych, poza tym wykazuje działanie rozluźniające na mięśnie szkieletowe. Benzodiazepiny posiadają w różnym stopniu działanie anksjolityczne, przeciwdrgawkowe, nasenne i miorelaksacyjne. Jednak fakt, że oba te leki łączy do pewnego stopnia działanie przeciwlękowe i zwiotczające mięśnie szkieletowe (to wiedziałem), nie wykazują one między sobą tolerancji krzyżowej (tego nie wiedziałem). Benzodiazepiny to pozytywne modulatory allosteryczne receptora GABA-A, a więc działają ułatwiając połączenie się kwasu γ-aminomasłowego z tym receptorem. Natomiast baklofen to agonista receptora GABA-B, który chemicznie stanowi p-chlorofenylową pochodną GABA. Pobudzenie obu receptorów wywiera do pewnego stopnia zbliżony efekt, jednak są to dwa różne grupy leków, działające wg różnych mechanizmów. Czyli rekreacyjnie np 1x co 1-2-3 tygodnie nie powinno mi to psuć schodzenia z klona, dobrze kminie? Choć nie jestem pewny też do końca...
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2023 przez Mikey0205, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.