Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
19 listopada 2023nicki pisze: Dlaczego się rano budziles z potem i rozedrganiem? Z powodu kratomu czy z powodu jego braku?
Planuję zrobić trochę większy zapas odmian białych i zielonych, wymieszać wszystko razem, kupić memantynę i zrobić redukcję z codziennym zapisywaniem dawek. Poprzednio podziałało.
A za pierwszym razem tolerka mi wzrosła do podobnego do dzisiejszego poziomu przez branie czerwonego przez dłuższy czas. Czerwone odmiany mają działanie najbardziej opioidowe i przynajmniej u mnie wywołują wyraźny wzrost tolerki.
Jest legalny w niektórych krajach europejskich chyba w Szwecji i Czechach np i jest ceniony przez specjalistów do spraw uzależnień jako substytut do łagodzenia wychodzenia z nałogów. Natomiast w niektórych stanach jest on legalny a w niektórych eksperci twierdzą, że jako opiod może prowadzić do zależności i stanowi furtkę do mocniejszych opio. W sumie tez sie nie dziwie, kraje które miały problemy z falą legalnych dopalaczy (Polska, legal highs i bath salts w UK/USA) a którym Kratom tez notabene był raczej sceptycznie podchodzą do tej magicznej rośliny.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Ja jak zamówiłem sobie pierwszy raz Kratom 2x100g jakies fajne fikuśne nazwy czerwony i złoty. Żarłem prawie codziennie po czubatej łyżeczce do seansu wiadrowego i była mocarna zabitka. Nigdy nie miałem ciśnienia na dorzucanie albo parcia, żeby nieustannie to spożywać. Skończyło sie i o tym zapomniałem, nie dokupuje bo to troche drogi umilacz aczkolwiek wszystkim zbyt ciekawskim na opiofazy polecam na pierwszy raz.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Pozdrawiam.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.