Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
19 listopada 2023nicki pisze: Dlaczego się rano budziles z potem i rozedrganiem? Z powodu kratomu czy z powodu jego braku?
Planuję zrobić trochę większy zapas odmian białych i zielonych, wymieszać wszystko razem, kupić memantynę i zrobić redukcję z codziennym zapisywaniem dawek. Poprzednio podziałało.
A za pierwszym razem tolerka mi wzrosła do podobnego do dzisiejszego poziomu przez branie czerwonego przez dłuższy czas. Czerwone odmiany mają działanie najbardziej opioidowe i przynajmniej u mnie wywołują wyraźny wzrost tolerki.
Jest legalny w niektórych krajach europejskich chyba w Szwecji i Czechach np i jest ceniony przez specjalistów do spraw uzależnień jako substytut do łagodzenia wychodzenia z nałogów. Natomiast w niektórych stanach jest on legalny a w niektórych eksperci twierdzą, że jako opiod może prowadzić do zależności i stanowi furtkę do mocniejszych opio. W sumie tez sie nie dziwie, kraje które miały problemy z falą legalnych dopalaczy (Polska, legal highs i bath salts w UK/USA) a którym Kratom tez notabene był raczej sceptycznie podchodzą do tej magicznej rośliny.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Ja jak zamówiłem sobie pierwszy raz Kratom 2x100g jakies fajne fikuśne nazwy czerwony i złoty. Żarłem prawie codziennie po czubatej łyżeczce do seansu wiadrowego i była mocarna zabitka. Nigdy nie miałem ciśnienia na dorzucanie albo parcia, żeby nieustannie to spożywać. Skończyło sie i o tym zapomniałem, nie dokupuje bo to troche drogi umilacz aczkolwiek wszystkim zbyt ciekawskim na opiofazy polecam na pierwszy raz.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Pozdrawiam.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.