Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 425 / 50 / 0
Jest sens dalej brac prege jak po wielu miesiacach przerwy trzeba brac min 300mg i robic 2 day off co kilka dni zeby tolerki nie wyjebalo a i tak nie dziala jak wczesniej? Co zamiast tego przeciwdepresyjnie jak zwykle antydepy nie dzialaja?
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 68 / 0
Halo siema! Do tych co mnie może pamiętają pisałem o odstawieniu pregi po długim czasie, redukcji itd. Pregi nie biorę, dragów też nie (2 razy kreske koksu bo na koncercie byłem), trawkę palę jak paliłem, raz w miesiącu 2-3 dni na xanaxie lecę jak mam doła a tak to się trzymam. Jest dobrze, pamięć się poprawiła, nie całkowicie bo jaranie ale się poprawiła. Mniej chęci do działania mam ale też kompletny leń nie jestem. Ogólnie jest ok i nie ciągnie mnie do pregi. Pozdro!
czas zwolnić
  • 280 / 14 / 0
Mnie ta prega już wkurwia. Wezmę 150 mg to czegoś mi brakuje. Wezmę 225 mg to jak zaatakuje mnie senność to muszę klepać się po policzkach, aby nie zasnąć*...

Jutro i pojutrze polecę 75 mg jako redukcja przy odstawieniu kody i zobaczmy czy po tygodniu jeszcze mnie będzie trzymać opio skręt.

*Wczoraj zasnąłem za kierownicą jak stałem na czerwonym świetle. Nie wiem jak Wy możecie to miesiącami czy latami żreć.

Baklo lepsze, też wstać po tym to też nie lada wyzwanie. I męcząca ochota na seks...

Ps. Po jakim czasie będą się pojawić ewentualnie syndromy odstawienie kody, jeśli odstawie zbyt wcześnie pregabalinę?
  • 425 / 50 / 0
@pospolitypijak jeśli nie masz stanów lękowych to może spróbuj to połączyć z kofeiną, na mnie prega też działała sedatywnie (chociaż nie aż tak) ale z kofeiną fajnie się łączyła i dawała dużo energii. Jak odstawisz pregę po nawet kilkudniowym ciągu to wcale nie musi to być opio skręt, ja już po trzech dniach "ciągu" musiałem się ratować l-tryozyną bo było bardzo chujowo.
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 68 / 0
polecam kawe + 200mg l-teaniny i nawet stany lękowe nie będą dokuczać
czas zwolnić
  • 356 / 38 / 0
27 listopada 2023Rs3mati pisze:
@pospolitypijak jeśli nie masz stanów lękowych to może spróbuj to połączyć z kofeiną, na mnie prega też działała sedatywnie (chociaż nie aż tak) ale z kofeiną fajnie się łączyła i dawała dużo energii. Jak odstawisz pregę po nawet kilkudniowym ciągu to wcale nie musi to być opio skręt, ja już po trzech dniach "ciągu" musiałem się ratować l-tryozyną bo było bardzo chujowo.
To jakie dawki brałeś przez trzy dni, że taki zjazd wystąpił? Jakie miałeś objawy że tyrozyna pomogła?
  • 425 / 50 / 0
dawki 300-450mg po około rocznej przerwie, miałem problemy z motywacją do tego stopnia że nawet z łóżka nie wstawałem
  • 356 / 38 / 0
@Rs3mati
Mialem podobnie tylko ja jadłem 150 z trampkiem to mnie zmumifikowalo na kilka dni, a Tobie po jakim czasie ten trzy dniowy wojaż przeszedł?
  • 425 / 50 / 0
@FotherMucker pierwszy dzień jest chujowy, drugi i trzeci najgorszy, dopiero później powoli się polepsza. aktualnie szósty dzień jestem czysty od pregi i powiedzmy że już jest znośnie, powoli cokolwiek zaczynam robić i jestem w stanie się skoncentrować na prostych rzeczach jak np plan na resztę dnia, czy krótka rozmowa, wcześniej nawet takie banały były niewykonalne
  • 356 / 38 / 0
@Rs3mati
Fajnie to opisałeś miałem podobnie przy dawce 150 po dwóch tygodniach nie szło się nawet skupić na prostych rzeczach na kompie, ani nic posłuchać ani obejrzeć. 2-3 dni i to puściło. Ale nie mogę po tym spać zasypiam na dwie godziny o 6 rano z czego z piec razy się przebudzam. Macie jakiś sprawdzony specyfik z apteki bez recki na to? Czy trzeba się przemęczyć?
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.