Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 186 / 27 / 0
Mam zjesc 2 razy tyle ile normalnie pale? Wszedzie pisza ze THC w formie edible jest duzo mocniejsze, straty przy konsumpcji sa mniejsze niz w paleniu, nie wypierdoli mnie z orbity takie 0.5g zjedzone na strzala?
dawka czyni truciznę
  • 17 / 5 / 0
https://www.howtoedibles.com/edible-dosage-calculator

http://hempster.co/edible-dosage-calculator/

Unikaj heavy dose, bo nawet starzy wyjadacze popadają w paranoje i zyskują bad tripa. Zjesz za dużo i nie ma odwrotu. THC rozpuszcza się w tłuszczu. Najlepiej weź 10-15g topów dobrego palenia, zdekarboksyluj, wrzuć do garnka z wodą pół na pół z masłem klarowanym (500-700g). Wygotuj półtorej - dwie godziny na wolnym ogniu. Odsącz tłuszcz i wodę od resztek, przelej tlustozieloną wodę do czegoś i zostaw do wystygnięcia i stężenia. Masło zostanie na wierzchu, wodę ze spodu wylej. Zrób jajecznicę albo jakikolwiek posiłek na takim tłuszczu, odmierz dokładnie ilość użytego masła i zapisz na kartce (o ile pamietam wychodziło ok 3g masła na porcje dla mało palących, koło 8g dla tych, co kurzą codziennie wieczorami). Zjedz i po godzinie-dwóch powinno się załadować. Nie pal, żeby nie zaburzyć obserwacji. Pomocny będzie wklejony wyżej kalkulator do określenia dawki.
Gdy już wiesz, ze x gram masła w porcji klepie jak należy, możesz na następny dzień zrobić cokolwiek - nawet wypieki z proszku doktora etkera. Lepiej zrobić słabsze, bo mało palące towarzystwo zadowoli się jedną porcją, okazjonalni dwoma, a potheadzi trzema i więcej.
  • 44 / 41 / 0
Napisałeś, że tolerka w kosmosie. Jeżeli potrzebujesz spalić na raz około 0.25g żeby się mocno upalić, to po 0.5g w ediblu, będzie co najwyżej mocno. Jeżeli masz obawy, to zacznij od 0.25g.
Ja upalam się mocno wapując na raz 0.1g, a po 0.2g w ediblu jest mocno, ale bez przesady. Ale może to nie jest liniowa zależność, nie mam pewności. Zjadłem kiedyś 0.5g i faza była bardzo mocna, a momentami wręcz nieprzyjemna. Ale to przy mojej tolerancji.

Uwielbiam edible, czasem robię w weekendy. Faza po edibles jest trochę inna. Bardziej rozłożona w czasie i jeśli nie przesadzi się z ilością, jest mocna, ale jakby mniej nachalna/agresywna w porównaniu do palenia, trudno to precyzyjnie nazwać. Na pewno bardzo przyjemna i jedzenie samo w sobie wymusza wyższą kulturę "palenia", bo trzeba się odpowiednio przygotować i być cierpliwym aż się "załaduje"
  • 186 / 27 / 0
@IStillKnow Takiej odpowiedzi szukalem, zrobimy sztuke na 3 i najwyzej dopalimy z bonio jak bedzie za malo
dawka czyni truciznę
  • 68 / 16 / 0
Można jakoś szybko i łatwo zrobić coś co mnie upizga? Mało ale mocno?
  • 1251 / 315 / 12
@metgecko najłatwiej jest wjebać do jogurtu ale można też na szybkości zrobić firecrackersa; bierzesz 2 ciastka, smakujesz nutellą, na to zdekarboksylowane ziółko i gotowe… smakówa!
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 68 / 16 / 0
Jak zrobic takowe zdekalibrowanie ganji? skun mi się skończył ale jestem chętny by tego spróbować w przyszłości
  • 186 / 27 / 0
Mlynek, susz zmielony na papier do pieczenia na tacke i do piekarnika
110 stopni 45 min
dawka czyni truciznę
  • 17 / 5 / 0
Wrzuciłem właśnie ok 10g masełka THC do Dania w 5 minut. Smak się niestety trochę przebija; mdli mnie, bo pamietam ten specyficzny smrodek jak to gotowałem (okropne!). Z tego co pamiętam dawka ok 3-4g masła była dla mnie odpowiednia, spodziewam się dość mocnego działania :)
  • 186 / 27 / 0
ja opierdoilem wlasnie 280mg hhc w zelkach, czekam az sie zaladuje
dawka czyni truciznę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.